6-daagse wandelvakantie Harzer-Hexen-Stieg

Harz, Duitsland

  • Wandelvakantie in de ongerepte Harz
  • Met hoogtepunt 'de Brocken'
  • Etappes van 21 tot 26 km
  • Toeristische Rübeland
  • Start in Osterode en eindpunt in Thale
Harzer Schmalspurbahn
Goslar marktplein
9 daagse wandelvakantie Harzer-Hexen-Stieg
9 daagse wandelvakantie Harzer-Hexen-Stieg
Harz Goslar
9 daagse wandelvakantie Harzer-Hexen-Stieg
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst Osterode

De eerste dag komt u aan in Osterode, hier bevinden zich twee zeer bezienswaardige kasteelruïnes, de burcht Lichtenstein en de Alte Burg. Van Lichtenstein zijn enkel nog maar de grachten en een deel van de ringmuur over. Van de Alte Burg staat nog de helft van de verdedigingstoren overeind. Een van de meest imposante gebouwen van Osterode is het “Harzkornmagazin”, dat in 1722 is gebouwd.

Dag 2: Osterode - Dammhaus (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 380 m

Bij Dammhaus loopt u gelijk over een enorm kunstwerk in het Dammgraben systeem. Dit pad ligt namelijk op een dijk van een meter of 16 hoog, beide kanten gaan steil naar beneden. Het pad was vroeger een grote open bak waarin het water vanuit Dammhaus verplaatst werd richting Claustal-Zellerfeld. In de loop der eeuwen had men echter zo vaak last van grote waterhoeveelheden die teveel werden voor het systeem, en bij overstromingen de dijk beschadigden, dat men een dichte leiding in de dijk aanbracht.

Dag 3: Dammhaus - Brocken (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 550 m

Vanuit Dammhaus wandelt u langs de bospaden tot Tofhaus op 812 meter hoogte. Vanaf Torfhaus wandelt u naar Brocken, de hoogste plek in Noord-Duitsland met een hoogte van 1142 meter. Wandelend gaat u naar de Brockenbahn, hier kunt u de verandere geschiedenis zien van de Brocken in de tijd van de Duitse divisie.

Dag 4: Brocken - Rübeland (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 110 m

De Hermannsgrot is pas in 1866 bij wegwerkzaamheden ontdekt. De beide druipsteengrotten zijn bepalend voor de toeristische betekenis van Rübeland. Jaarlijks komen tussen de 250.000 en 300.000 bezoekers naar beide grotten, die een bezoek meer dan waard zijn. Ten zuidwesten van Rübeland ligt nog een ruïne, die van de burcht Susenburg. Via het wandelpad is bovendien het stuwmeer in de Rappbode te bereiken. Hier ligt de hoogste stuwdam van Duitsland en het stuwmeer heeft een oppervlak van maar liefst vier vierkante kilometer.

Dag 5: Rübeland - Thale (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km
Hoogteverschil ca. 280 m

De stad Thale met zo’n 18.000 inwoners ligt prominent aan het begin van een van de meest imposante dalen van geheel Duitsland, het dal van de Bode. Door het Bodedal liggen er vele goed bewegwijzerde wandelpaden, waaronder het wandelpad de Harzer Hezenstieg. Thale heeft een uniek “mythewandelpad”, waarlangs moderne beeldhouwwerken tentoongesteld worden die betrekking hebben op de geschiedenis van de vroegste nederzetting van Germaanse stammen.

Dag 6: Terugreis Thale

U vertrekt deze dag vanuit Thale naar huis, tevens het einde van een prachtige ervaring.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse wandelvakantie Harzer-Hexen-Stieg ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid