9-daagse wandelvakantie Donausteig

9-daagse wandelvakantie Donausteig

Donau, Duitsland

  • Wandelvakantie langs de Donau
  • Van Passau naar Linz
  • Inclusief treinreis terug naar Passau
  • Met de Schlögener Schlinge
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie 2e deel Donau
9-daagse wandelvakantie Donausteig
7-daagse wandelvakantie Donausteig
14-daagse fietsvakantie Donau op uw gemak
Donauworth
Bekijk alle fotos (5)

Deze 9-daagse wandelvakantie Donausteig. Laat u wandelen over de route van de Donausteig, dat is wandelen door veelzijdige natuur- en cultuurlandschappen,vergezeld door de glinsterende (helaas niet altijd) blauwe Donau. Sinds 2010 zijn deze landschappen door de Donausteig met elkaar verbonden; een wandelweg die, qua wegbegeleiding en belevingswaarde beantwoordt aan de hoge eisen van het nieuwe wandelpubliek. Karakter van de wandelvakantie Niveau 1. Door de goed beschreven en gemarkeerde wegen kunt u zich goed oriënteren op de Donausteig en het gewenste einddoel van de dag zeker bereiken. Etappewandeling met hotelwissel en bagagetransport. Ook kunnen deeletappes geboekt worden of rustdagen ingelast. Prijzen op aanvraag. Reisperiode: Dagelijks van april t/m november. U kunt de wandelvakantie ook combineren met de 7-daagse wandelvakantie van Linz naar Grein, waardoor u de Donau helemaal kunt beleven om totaal 220 km. Vraag onze medewerkers voor meer informatie.

Wandelen op de Donausteig, dat is wandelen door veelzijdige natuur- en cultuurlandschappen,vergezeld door de glinsterende (helaas niet altijd) blauwe Donau. Sinds 2010 zijn deze landschappen door de Donausteig met elkaar verbonden; een wandelweg die, qua wegbegeleiding en belevingswaarde beantwoordt aan de hoge eisen van het nieuwe wandelpubliek.

Karakter van de wandelvakantie Niveau 1. Door de goed beschreven en gemarkeerde wegen kunt u zich goed oriënteren op de Donausteig en het gewenste einddoel van de dag zeker bereiken. Etappewandeling met hotelwissel en bagagetransport. Ook kunnen deeletappes geboekt worden of rustdagen ingelast. Prijzen op aanvraag. Reisperiode: Dagelijks van april t/m november. U kunt de wandelvakantie ook combineren met de 7-daagse wandelvakantie van Linz naar Grein, waardoor u de Donau helemaal kunt beleven om totaal 220 km. Vraag onze medewerkers voor meer informatie.

Dag 1: Individuele aankomst in Passau

Vandaag komt u op eigen gelegenheid aan in uw hotel in Passau. Vanaf hier gaat uw 9-daagse wandelvakantie.

Dag 2: Passau – Kasten / Obernzell

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 450 m

Vandaag wordt de eerste etappe afgelegd. Het is een wandelroute van ca. 21 kilometer. U wandelt op deze dag door de prachtige natuur van Passau naar Obernzell. Bij deze reis wandelt u door de verschillende natuurlijke en culturele landschappen. U komt aan in Obernzall en hier zult u de nacht doorbrengen.

Dag 3: Obernzell – Niederranna

Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 450 m

Op dag 3 wandelt u van Obernzell naar Niederranna. Deze tocht is ca. 20 kilometer. Sinds 2010 zijn de landschappen verbonden door de Donausteig. Na een prachtige wandeltocht langs de Donau komt u aan in Niederranna waar u zult overnachten.

Dag 4: Niederranna – Schlögen

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 480 m

Dag 4 is aangebroken en na een goede nachtrust zult u Niederranna verlaten. U vertrekt vandaag richting Schlögen. De wandelroute van vandaag is ca. 17 kilometer. De goed gemarkeerde wandelpaden en de wegwijzers helpen u iedere dag uw einddoel te bereiken.

Dag 5: Schlögen – Aschach

Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 350 m

Vandaag wandelt u vanaf de prachtige stad aan de Donau, Schlögen naar Aschach. Dit is een route van ca. 20 kilometer. In deze prachtig groene omgeving kunt u genieten van de natuur. Na deze mooie wandelroute komt u aan in Aschach, dit is waar u de nacht zult doorbrengen.

Dag 6: Aschach – Eferding

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 230 m

Vanaf Aschach wandelt u verder over de goed begaande wandelpaden. Vandaag legt u een afstand af van ca. 17 kilometer. Het eindpunt van vandaag is de stad Eferding. In deze prachtige stad zult u overnachten.

Dag 7: Eferding – Wilhering

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 50 m

Na het ontbijt verlaat u de stad Eferding en wandelt u richting Wilhering. Dit is een wandelroute van ca. 16 kilometer. Deze stad staat bekend om de prachtige ‘Stiftskirche’. Het is zeker aan te raden om hier een bezoekje aan te brengen. Wilhering is het eindpunt van dag 7.

Dag 8: Wilhering – Pöstingsberg

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 300 m

De laatste wandeldag is alweer aangebroken. Vandaag verlaat Wilhering en wandelt u de laatste etappe van ca. 14 kilometer naar Pöstingsberg. Dit is het eindpunt van uw wandelvakantie en hier zult u de laatste nacht doorbrengen.

Dag 9: Terugreis of verlenging

Vandaag vertrekt vanaf Pöstingsberg. U wordt naar het startpunt gebracht en vanaf hier vertrekt u op eigen gelegenheid richting huis.