7-daagse wandelvakantie Donausteig

7-daagse wandelvakantie Donausteig

Donau, Duitsland

  • Het 2e deel van de Donausteig
  • Wandelen van Linz naar Grein
  • Met o.a. de Greinburg en Enns
  • Etappes van 13 tot 22 km
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse wandelvakantie Donausteig
7-daagse wandelvakantie Donausteig
Bekijk alle fotos (2)

Boek een wandelvakantie langs de Donau! Wandelen op de Donausteig, dat is wandelen door veelzijdige natuur- en cultuurlandschappen,vergezeld door de glinsterende (helaas niet altijd) blauwe Donau. Sinds 2010 zijn deze landschappen door de Donausteig met elkaar verbonden; een wandelweg die, qua wegbegeleiding en belevingswaarde beantwoordt aan de hoge eisen van het nieuwe wandelpubliek.

Karakter van de wandelvakantie: Niveau 1. Door de goed beschreven en gemarkeerde wegen kunt u zich goed oriënteren op de Donausteig en het gewenste einddoel van de dag zeker bereiken.

Etappewandeling met hotelwissel en bagagetransport. Ook kunnen deeletappes geboekt worden of rustdagen ingelast. Prijzen op aanvraag. Reisperiode: Dagelijks van april t/m november.

U kunt de wandelvakantie ook combineren met de 9-daagse wandelvakantie van Passau naar Linz, waardoor u de Donau helemaal kunt beleven in totaal 220 km. Vraag onze medewerkers voor meer informatie.

Dag 1: Individuele aankomst in Linz

Vandaag komt u individueel aan in uw hotel in Linz. Vanaf hier begint uw 7-daagse wandelvakantie.

Dag 2: Linz - Enns

Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Vandaag vertrek u naar Enns, een stadje gelegen aan de gelijknamige rivier die de grens vormt met Neder-Oostenrijk. De stad geldt als de oudste van Oostenrijk: haar stadsrechten dateren uit 1212. In de stad vind u een mooie stadstoren die symbool staat voor de stad.

Dag 3: Enns - Perg

Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 120 m

Vandaag vervolgt u uw reis naar Perg. Een klein plaatsje gelegen aan de oostzijde van Linz. U kunt hier fantastische oude ruïnes bezoeken, ook lopen er mooie berg riviertjes door de bossen bij Perg.

Dag 4: Perg - Mitterkirchen

Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 30 m

Vandaag vertrekt u naar Mitterkirchen, een ongelofelijk klein historisch dorpje. U zult veel huizen tegenkomen met mooie rieten daken en u kunt er een sierlijke witte kerk bezoeken bij de begraafplaats. Mitterkirchen is van vroeger uit een klein dorpje waar veel boerenmensen wonen, de mensen zijn aardig en in Oostenrijk kunt u natuurlijk altijd goed eten.

Dag 5: Mitterkirchen - Grein

Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 400 m

U vervolgt uw weg naar het mooie Grein, een prachtig gelegen dorpje aan de Donau. Het dorpje ligt op een ideale plek, waarbij je van twee werelden kunt genieten: de prachtige Donau, en het landschap rond de rivier, alsmede het heuvelachtige landschap verder weg van de rivier.

Dag 6: Grein - Sarmingstein

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 680 m

Vandaag gaat u naar Sarmingstein, u kunt hier genieten van mooie berg riviertjes en huisjes. U zult fantastische plekjes tegenkomen als u rondwandelt. Uiteindelijk zult u terug reizen naar Grein met de trein.

Dag 7: Individuele terugreis

Vandaag vertrek u met de trein terug naar Linz of Passau (afhankelijk van het startpunt). Vanaf daar vertrekt u naar huis of verlengt u uw vakantie.