8-daagse wandelvakantie Königssee

Beierse Alpen, Duitsland

  • Wandelvakantie in de Chiemgauer Alpen
  • Door het Nationaalpark Berchtesgaden
  • Wandeletappes van 4 tot 6 uur
  • Direct aan de grens met Oostenrijk
8--daagse wandelvakantie koningsee
8-daagse wandelvakantie Königssee
8--daagse wandelvakantie koningsee
8--daagse wandelvakantie koningsee
8--daagse wandelvakantie koningsee
8--daagse wandelvakantie koningsee
Bekijk alle fotos (12 )

Wandel met ons door de Chiemgauer Alpen, direct aan de grens met Oostenrijk tussen Tirol, Salzburg en Beieren. U vindt hier heerlijke wandelroutes en een prachtig uitzicht op de machtige Alpentoppen.

U wandelt door een gebied van zachte bergen, ruime alpenweiden en bekende vakantieoorden. De uitzichten tijdens deze gevarieerde wandelweek zijn overweldigend mooi. Geniet van de prachtige Königssee. U bezoekt het pittoreske bergstadje Reit am Winkel en uiteindelijk de Chiemsee.

Karakter van de tour:
Dagelijkse wandeltijd 4-6 uur met enkele steile beklimmingen. Voor deze wandelvakantie is een goede basisconditie vereist. U wandelt over goede wandelpaden. Sommige stukken zijn via een alternatieve route af te korten.

Wandelen met uw hond:
Deze wandelvakantie is ook goed geschikt voor uw hond. Geef ons vooraf door dat uw hond meereist, samen met de grootte en het ras van uw huisdier, dan houden wij er rekening mee. Eventuele meerkosten kunt u ter plaatse betalen.

Dag 1: Individuele heenreis naar Schönau / Königssee

Schönau ligt direct aan de Königssee. Hier kunt u zich alvast voorbereiden om de komende wandeldagen en genieten van de heerlijke alpenlucht.

Dag 2: Schönau / Königssee – Weissbach (Nat.park Berchtesgaden)

Transfer naar het startpunt. Uw wandeltocht start in het Zauberwald en leidt langs de Hintersee tot diep in het Nationale Park Berchtesgaden, een heerlijk landschap tussen de toppen van de Reiter Alpen en het Hochkalterer. Over de alpenweiden gaat het langs de grenspost Hirschbichl, om via de voormalige zoutweg in Weissbach te arriveren.

Wandeltijd: ca. 5-6 uur Afstand: 19 kilometer Hoogte: +500 -500 meter

Dag 3: Weissbach – Lofer

U wandelt in het Saalachtal naar de 'Lamprechtshöhle', deze bekende grot is één van de grootste grottenstelsels in Europa en verder naar Vorderkaserklamm. De route brengt u verder naar St. Martin, waar u een bezoekje kunt brengen aan de bedevaartskerk 'Maria Kirchental'. De kerk ligt in een romantisch zijdal, tussen de steile hellingen van de Loferer Steinberge. U bereikt het rustige dorpje Lofer, omringd door indrukwekkende bergketens.

Wandeltijd: ca. 4 uur Afstand: 14 kilometer Hoogte: +320 -370 meter

Dag 4: Lofer - Reit im Winkl

Neem de kabelbaan naar de Loferer Alm. U wandelt door prachtige alpenweiden en een bergbos naar de Loferer Steinplatte. Het idyllische Winkelmoos Alm verleidt u tot het nemen van een overheerlijke Beierse snack. Vanuit hier neemt u de bus naar het eindpunt in Reit am Winkl.

Wandeltijd: ca. 5,5 - 6 uur Afstand: 16 kilometer Hoogte: +740 -600 meter

Dag 5: Rustdag in Reit am Winkl

Even een dag om bij te komen. Mocht u toch de wandelschoenen aan willen trekken, is de beroemde Fellhorn een aanrader. Deze klassieker onder de bergtochten start vanuit Reit am Winkl. In Weitsee kunt u heerlijk ontspannen.

Dag 6: Reit im Winkel - Unterwössen / Marquartstein

De poëtische naam van de Taubensee is 'het oog van de Chiemsee' en zodra u het bergmeer ziet, begrijpt u waarom. Een fantastische wandeling van alpenweide naar alpenweide en een afdaling door de vallei, brengt u naar Achental.

Wandeltijd: ca. 5,5 - 6 uur Afstand: 16 kilometer Hoogte: +700 -840 meter

Dag 7: Unterwössen / Marquartstein - Prien

Na een korte klim loopt u door de bossen naar de Alpenweiden op Hochplatte. Vervolgens loopt u naar het Kampenwand met een mooi uitzicht over de Chiemsee. Vervolg het pad van hut naar hut met bovenaan een prachtig ijzeren kruis van ca. 12 meter hoog. U neemt de kabelbaan naar Aschau en daarna een korte treinreis naar de Chiemsee.

Wandeltijd: ca. 4 - 5 uur Afstand: 12 kilometer Hoogte: +730 -230 meter

Dag 8: Individuele terugreis of verlenging

Het einde van uw wandeltocht en onze tip: blijf nog een paar dagen relaxen onder het decor van de alpentoppen.

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Königssee?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.