8-daagse wandelvakantie Goldsteig

Beieren, Duitsland

  • Wandel op de grens van Duitsland en Tsjechië
  • De Goldsteig, een van de Top Trails van Duitsland
  • Beklim de kleine en grote Arber, grote Falkenstein en grote Rachel
  • Verken het groene dak van Europa
  • Wandeletappes van ca. 13 tot 24 km
kleiner-arber-goldsteig-schild
schloss-buchenau C Augustus tours
schilderbaum-am-groen-falkenstein
aussicht-vom-groen-arber C Augustus tours
furth-mit-lrmerturm C Augustus tours
heugstatt-gipfelkreuz C Augustus tours
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis Bodenmais

U reist op eigen gelegenheid naar Bodenmais. Na aankomst kunt u een wandeling maken door het dorp of een bezoek brengen aan het Joska-glasparadijs met Glashütte. Ook is het mogelijk een rondleiding te gaan doen in de zilvermijn van Bodenmais, het historische Besucherbergwerk Silberberg.

Dag 2: Bodenmais - Grosser Arber - Grosser Arbersee - Bodenmais (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km

Het eerste hoogtepunt van uw wandelvakantie zijn de Rißloch-watervallen, waarvan de hoofdval tot 15 meter hoog is. Het pad voert u bergopwaarts naar de Chamer Hütte. Naast een tussenstop kunt u ook een omweg maken naar Kleiner Arber. De Goldsteig leidt u naar de koning van het Beierse Woud: de Großer Arber op 1.456 meter hoogte. Geniet van het prachtige panoramische uitzicht voordat u afdaalt naar de Großer Arbersee.
Wandeltijd ca. 5 uur.

Dag 3: Grosser Arbersee - Zwieslerwaldhaus (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Na een busrit naar de Großer Arbersee keert u terug naar uw wandelroute. U wandelt rustig het dal in. Langs de rivier de Großer Regen bereikt u het luchtkuuroord Bayerisch Eisenstein, waar u het Localbahn Museum en het Natuurpark Worlds bij het grensstation kunt bezoeken. Het pad gaat licht bergopwaarts onder de Hochberg door. Na een verfrissing in de Schwellhäusl loopt u langs de Triftbach naar het Zwieslerwaldhaus.
Wandeltijd ca. 4,5 uur.

Dag 4: Zwieslerwaldhaus - Grosser Falkenstein - omgeving Buchenau (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

Vandaag beklimt u de Großer Falkenstein en passeert u de oudste schachten (voormalige bosweiden voor jongvee), de Ruckowitzschachten. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht op de Großer Arber. Wij raden u aan een pauze te nemen op de top van de Großer Falkenstein terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht. Onder de Scheuereckberg bevindt zich een van de mooiste schachten van het Arberland, de Jährlingschachten.
Wandeltijd ca. 7,5 uur.

Dag 5: Omgeving Buchenau - Zwieselter Filz - Waldschmidthaus - Gfäll - Spiegelau (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Naast de originele Zwieselter Filz-heide kunt u ook andere schachten ervaren. U volgt de Goldsteig naar het Waldschmidthaus onder de top van de Großer Rachel. Daar verlaat u het pad en neemt u de bus naar de overnachtingslocatie.
Wandeltijd ca. 7 uur.

Dag 6: Spiegelau - Waldschmidthaus – Großer Rachel – omgeving Waldhäuser (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

U wandelt bergopwaarts naar de top van de Grossen Rachel, de op één na grootste berg in het nationale park. Een korte omweg naar de pittoreske Rachelseekapel met uitzicht op de Rachelsee is een echte aanrader! Het wandelpad voert u verder over de Felsenkanzel en door gevarieerde bergbossen naar het Teufelsloch. Daar verlaat u de Goldsteig en loopt u via de Martinsklause naar het stadje Waldhäuser.
Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 7: Omgeving Waldhäuser – Lusen – Mauth (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

De lange klim naar Lusen (1373 m) over de stenen ladder naar de "hemel" wordt beloond met een indrukwekkend uitzicht over het Blockmeer met zijn massieve granieten blokken. De rest van de etappe is een ontspannen, geleidelijke afdaling naar Mauth. De bosweide aan de Tummelplatz, onder aan de berg Großalmeyerschloß, evenals de Steinbachklause zijn geschikt voor een ontspannen rustpauze en als einde van uw wandelvakantie.
Wandeltijd ca. 5 uur.

Dag 8: Mauth - individuele thuisreis of verlenging

Na een onvergetelijke wandeltocht langs de Goldsteig begint u vandaag aan uw terugreis. Als alternatief kunt u uw wandelvakantie verlengen met een extra nacht in Mauth of andere etappelocaties. Wij boeken graag extra overnachtingen voor u, vraag het ons gerust!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Goldsteig?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid