7-daagse wandelvakantie Altmühltal Panoramaweg deel 1

Beieren, Duitsland

  • Deel 1 van de Altmühl Panaromaweg
  • Wandelen van Treuchtlingen naar Kinding
  • Aanschouw de "Zwölf Apostel" en de "Arnsberger Leite
  • Bezoek Pappenheim, Eichstätt en Kipfenberg
  • Wandeletappes van ca. 9 tot 27 km
Camping Altmuhltal
Camping Altmuhltal
Altmühltal Panoramaweg bewegwijzering
Altmühtal - Eichstätt
8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau sporti
Altmühtal - Kipfenberg
Bekijk alle fotos (6 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis naar Treuchtlingen

U reist op eigen gelegenheid naar Treuchtlingen. Indien u op tijd arriveert, maak dan een stadswandeling om bijvoorbeeld het Stadspaleis, dat in de Renaissancetijd is gebouwd, te bewonderen. Ook het mooi aangelegde Kuurpark is een bezoek meer dan waard. Bij warm weer geeft de Kneipp-anlage heerlijke verkoeling.

Dag 2: Treuchtlingen - Pappenheim (ca. 9 km)
Afstand ca. 9 km
Hoogteverschil ca. 235 m

De eerste wandeletappe leidt u naar de historische "Altstad" van Pappenheim. Bezoek de burcht en geniet van het prachtige uitzicht op het Altmühltal. Het is mogelijk om de route uit te breiden met ca. 9,5 km.
Wandeltijd ca. 3 uur.

Dag 3: Pappenheim - Dollnstein (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km
Hoogteverschil ca. 730 m

Een lange wandeldag staat u te wachten maar wel een erg mooie. U wandelt eerst naar Solnhofen. Dit is de vindplaats van oervogels. Ontdek bij Esslingen de indrukwekkende rotsformatie ”Zwölf Apostel” (12 apostelen). Hierna zult u Dollnstein in het Urdonautal (oorspronkelijk dal van de Donau) bereiken. Bij Dollnstein kunt u de imposante Burgsteinrots bewonderen. Deze Burgsteinfelsen is nummer 3 van de 100 mooiste geotoppen van Beieren. U overnacht in Dollnstein of Pappenheim( terugreis naar Pappenheim is per trein op eigen gelegenheid en voor eigen kosten).
Wandeltijd ca. 8 uur

Dag 4: Dollnstein - Eichstätt (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 520 m

Heeft u overnacht in Pappenheim dan reist u ’s ochtends met de trein naar Dollnstein. Hier start de wandeling. Na enkele flinke klimmen wordt u beloond met een prachtig uitzicht over het Altmühltal. Uw doel van vandaag is de Bisschopsstad Eichstätt. Het is aan te bevelen hier een bezoek te brengen aan het pompeuse kasteel Willibaldsburg.
Wandeltijd ca. 5 uur.

Dag 5: Eichstätt - Gungolding/Amsberg/ Böhming (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 690 m

U wandelt vandaag door kleine plaatsjes en geniet op de heidevelden vol jeneverbessen (Wacholder). Overnachting is in de gemeente Arnsberg.
Wandeltijd ca. 5,5 tot 7,5 uur.

Dag 6: Gungolding/Amsberg/ Böhming - Kinding (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 480 m

Deze dag begint met een beklimming naar de rotspartij “Arnsberger Leite”. Machtige dolomietrotsen rijzen op uit steile hellingen, met daartussen jeneverbesstruiken en enkele bomen. Op deze steppeheide groeien plantensoorten die verder vooral in Zuidoost -Europa voorkomen. Boven Kipfenberg ziet u de Burcht Kipfenberg. Het laatste stuk loopt u door het bos naar het stadje Kinding.
Wandeltijd ca. 3 tot 5 uur.

Dag 7: Kinding - individuele terugreis of verlenging

Uw wandelvakantie over het eerste deel van de Altmühl Panoramaweg is ten einde. U keert in eigen regie terug naar huis of misschien wilt u nachtje verlengen. Indien u nog energie heeft zou u ook het 2e deel van de Altmühl Panoramaweg kunnen wandelen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Altmühltal Panoramaweg deel 1?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid