normandy dday 1

De herdenking van D-Day en de invasie van Normandië:

Fietsen of wandelen langs de invasiestranden!

6 juni 1944, beter bekend als "D-Day", markeerde het begin van een lange zomer voor de geallieerde strijdkrachten van Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Canada en Frankrijk. De invasie op de stranden van Normandië begon met een bataljon van meer dan 150.000 soldaten van de genoemde nationaliteiten met als doel de Duitse strijdkrachten te verslaan in de hoop een einde te kunnen maken aan de Tweede Wereldoorlog. De overwinning van de geallieerden was een cruciaal keerpunt in de oorlog en leidde uiteindelijk tot het einde van deze vreselijke periode.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
D-day strand te Arromanches les Bains
normandy dday 2
Utah Beach Normandie
Bekijk alle fotos (4)

Fiets- of wandelvakantie in combinatie met 75-jaar herdenken!

In juni 2019 is het vijfenzeventig jaar geleden dat de geallieerden de stranden van Normandië bestormden. De invasie veranderde voorgoed het verloop van de Tweede Wereldoorlog en leidde uiteindelijk tot het definitieve einde van de Tweede Wereldoorlog. Speciaal ter herdenking van 75 jaar D-Day en de invasie van Normandië vinden er overal in Frankrijk en met name in Normandië diverse evenementen en activiteiten plaats. Daarom is het juist dit jaar een aanrader om uw fiets- of wandelvakantie in Normandië te boeken. Hieronder enkele hoogtepunten.

Dakota's boven Normandië

Dit jaar wordt voor de laatste keer Daks over Normandy georganiseerd. Honderden parachutisten en meer dan dertig authentieke Douglas DC-3 en C-47 Dakota's ("Daks") zullen de lucht boven het Verenigd Koninkrijk en Normandië vullen. Ca. 250 vrouwen en mannen, gekleed in geallieerde uniformen uit de Tweede Wereldoorlog, zullen op 5 juni 2019 in het Verenigd Koninkrijk aan boord gaan van de vliegtuigen. Zij vliegen over het Kanaal naar Frankrijk en zullen afspringen direct in de historische dropzones van Normandië. Het doel van deze gebeurtenis is om de tocht naar Normandië in 1944 na te bootsen om daarmee de soldaten te gedenken die gevochten hebben voor de bevrijding en van Europa van de bezetting van Nazi-Duitsland.

De parade

Een parade, ter herdenking aan de gevallenen, vindt plaats op 8 juni 2019. Het eerste dorp dat bevrijd werd door Amerikaanse parachutisten was Sainte-Mère-Eglise in Normandië. Elk jaar vindt er in Sainte-Mère-Eglise een historische parade plaats in dezelfde straten als waar in 1944 talloze Amerikaanse troepen de straten vulden. Fanfares, culturele groepen en militaire eenheden nemen deel aan het evenement voor degenen die hun steun willen tonen. De parade wordt erkend en bezocht door talrijke veteranenverenigingen, maatschappelijke organisaties, militaire en overheidsfunctionarissen om zowel de deelnemers als de toeschouwers de gelegenheid te geven de mannen en vrouwen te eren die hebben gestreden voor onze vrijheid. Na de parade wordt er een serie van concerten gegeven op het dorpsplein. Veder is het mogelijk om verschillende voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog te bezichtigen in het Airborne Museum in het centrum van de stad.

"Ceremonies"

Via de onderstaande links vindt u de D-Day ceremonies die plaats vinden tijdens 75 jaar D-Day herdenking. (Let op: de onderstaane links brengen u naar Engelstalige websites.)

terras in Normandie

4-daagse fietsvakantie Herinneringen van WOII van Bayeux naar Caen

Utah Beach Normandie

Populair in ons fietsprogramma!

5-daagse fietsvakantie Bayeux en de D-Day landingsstranden

Mont St Michel

8-daagse fietsvakantie van Bayeux naar de Mont St. Michel

D-day strand te Arromanches les Bains

Aanrader!

Fietsvakantie 6-daagse ontdek Normandië langs de kust

ARROMANCHES-BESSIN-FALAISE-LITTORAL-COTE-MER-

Fietsvakantie 5-daagse fietsvakantie De Somme: van Amiens naar Arras

strand Normandie Entretat

Fietsvakantie 8-daagse fietsvakantie door Normandië

D-day strand te Arromanches les Bains

5-daagse wandelvakantie D-Day stranden - Arromanches naar Bayeux

D-day strand te Arromanches les Bains

Wandelvakantie 8-daagse wandelvakantie De Calvados Tour