Lake Lungern

10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde

Zwitserse Meren, Zwitserland

  • Prachtige uitzichten
  • Barokke stadjes
  • Zwitsers culinair genieten
  • Inclusief boot en trein tocht
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Lake Lungern
10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde
10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde
10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde
10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde
10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde
Bekijk alle fotos (14)

Alles wat u associeert met Zwitserland zult u tijdens deze week fietsvakantie ervaren. U fiets door het hart van Zwitserland en komt o.a. in Zürich, Luzern, Bern, Thunersee en Vierwaldstättersee en tal van middeleeuwse of barokke stadjes. Het is volop genieten van de prachtige natuur en de uitzichten op de bergtoppen om uw heen. Uitrusten kan tijdens een boottocht over het meer van Thun om bijvoorbeeld daarna lekker te genieten van de Zwitserse keuken met chocolade, kaasfondue, rösti. De gemiddelde dagetappe ligt rond 60 km.

Dag 1: Aankomst in Zürich

Zürich ligt een breed dal aan de Zürichsee en is het economisch centrum van Zwitserland. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand in en rondom het oude centrum. Het is heerlijk ontspannen aan de oevers van het meer of in het nachtleven van Zürich.

Dag 2: Zürich – Einsiedeln

Afstand ca. 35 km

Via de goudkust, de noordelijke oever van het meer fietst u naar Rapperswil. De burcht is al van verre zichtbaar. Via een dam steekt u het meer over. Per trein gaat u omhoog naar het pelgrimsoord Einsiedeln. De Zwarte madonna in het klooster trekt veel pelgrims en toeristen. De overnachting is in Einsiedeln.

Dag 3: Einsiedeln – Luzern

Afstand ca. 75 km

De zwaarste etappe van deze fietsvakantie staat vandaag op het programma. U moet verscheidene keren klimmen tijdens uw tocht naar de Zugersee. Küssnacht, Wilhelm Tell en Hohle Gasse zijn nationale Zwitserse symbolen op de weg naar de Vierwaldstätter See.Luzern is het einddoel van vandaag en ligt aan de oever van het meer. Probeert u vooral eens de culinaire specialiteit: "Luzerner Chügelipastete" (bladerdeegpasteitjes met vlees). Overnachting in Luzern.

Dag 4: Luzern - Interlaken

Afstand ca. 60 km

Luzern - Giswil, ca. 45 km Giswil - Brienz (treinreis) Brienz - Interlaken, ca. 20 km Tijdens de tocht van vandaag worden de bergen om u heen steeds hoger. U fietst langs de Sarner en de Lungerer See. U gaat de ca. 1000 m hoge Brünigerpas over per trein. Vervolgens fietst u langs de Brienzer See naar Interlaken. Geniet van de prachtige uitzichten op de Jungfrau, Mönch en Eiger. De overnachting is in Interlaken.

Dag 5: Interlaken- Bern

Afstand ca. 40 km

U begint de dag met een boottocht over het Meer van Thun en vervolgens fietst u richting Bern. Het is prettig en gemoedelijk fietsen. In Bern kunt u naar het centrum Paul Klee, een museum annex cultuurinstituut, dat een omvangrijke kunstverzameling toont van de kunstenaar. De Zytglogge-toren is ook de moeite waard om te bezichtigen. De naam is Bernduits voor Zeitglocke, dus tijdklok of uurwerk. Hij is gebouwd rond de 12e en 13e eeuw en heeft onder andere dienst gedaan als gevangenis en klokkentoren.

Dag 6: Bern – Biel

Afstand ca. 50 km

De tocht gaat langs de Aare en Wohlensee, een rustplaats voor trekvogels. De vredige rust heeft een aangenaam effect en de beboste heuvels zijn een uitstekend fietsterrein. Voor de indrukwekkende geschiedenis over de uurwerkindustrie kunt u terecht in Biel in het Omega Museum. Biel is officieel tweetalig, Duits en Frans. De binnenstad en de ligging als poort tot de drie meren aan de rand van de Jura maken de stad attractief.Aan de Strandboden, de oever van het meer, is het heerlijk ontspannen. Overnachting in Biel.

Dag 7: Biel – Solothurn

Afstand ca. 30 km

Vandaag fietst u langs de Aare naar Solothurn, welke de mooiste barokke stad van Zwitserland wordt genoemd. Solothurn heeft iets met getal 11, de stad is het elfde kanton, heeft 11 kerken en kapellen, 11 bronnen en 11 torens. De kathedraal heeft 11 altaren en 11 klokken en het lokale bier is öufi Bier (Zwitsersduits voor 11). De overnachting is in Solothurn.

Dag 8: Solothurn – Aarau

Afstand ca. 60 km

De route van vandaag gaat door betoverende dorpjes, weiden en langs een indrukwekkende burcht naar Aarau. De fraaie oude binnenstad van Aarau is beroemd om zijn mooi beschilderde onderzijden van dakoversteken, de zogenaamde dakhemels. De stad heeft zijn karakter uit de 16e eeuw goed bewaard. Overnachting in Aarau.

Dag 9: Aarau – Zürich

Afstand ca. 60 km

De Aare volgend komt u bij het punt waar de Aare, Reuss en Limmt bij elkaar komen, het zogenaamde waterslot van Zwitserland. Via het kuuroord Baden, met een eigen badwijk met 19 thermale bronnen, fietst u terug naar beginpunt Zürich. De overnachting is in Zürich.

Dag 10: Terugreis of verlenging

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie. Graag verlengen wij uw vakantie.