10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde

Zwitserse Meren, Zwitserland

  • Vertrek mogelijk vanaf alle vermelde plaatsen
  • Zürich, Bern, Luzern
  • Inclusief boottocht Interlaken - Thun
  • Inclusief treinreis Giswil - Brienz
  • Vierwaldstätter See
Lake Lungern
10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde
10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde
10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde
10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde
10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde
Bekijk alle fotos (14 )

Fietsen in Zwitserland!

Alles wat u associeert met Zwitserland zult u tijdens deze week fietsvakantie ervaren. U fiets door het hart van Zwitserland en komt o.a. in Zürich, Luzern, Bern, Thunersee en Vierwaldstättersee en tal van middeleeuwse of barokke stadjes. Het is volop genieten van de prachtige natuur en de uitzichten op de bergtoppen om uw heen. Uitrusten kan tijdens een boottocht over het meer van Thun om bijvoorbeeld daarna lekker te genieten van de Zwitserse keuken met chocolade, kaasfondue, rösti. De gemiddelde dagetappe ligt rond 60 km.

Niveau van de tour:
U fietst 30 km tot 75 km per dag. Houd rekening met regelmatige stijgingen. Indien u in het dagelijks leven regelmatig fietst, zijn de etappes goed te beheersen.

Dag 1: Aankomst in Zürich

Zürich ligt in een breed dal aan de Zürichsee en is het economisch centrum van Zwitserland. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand in en rondom het oude centrum. Het is heerlijk ontspannen aan de oevers van het meer of in het nachtleven van Zürich.

Dag 2: Zürich – Pfäffikon – Einsiedeln

Afstand ca. 35 km

Via de goudkust, de noordelijke oever van het meer fietst u naar Rapperswil. De burcht is al van verre zichtbaar. Via een dam steekt u het meer over. Per trein vanaf Pfäffikon gaat u omhoog naar het pelgrimsoord Einsiedeln. De Zwarte Madonna in het klooster trekt veel pelgrims en toeristen. De overnachting is in Einsiedeln.

Dag 3: Einsiedeln – Luzern

Afstand ca. 75 km

De zwaarste etappe van deze fietsvakantie staat vandaag op het programma. U moet verscheidene keren klimmen tijdens uw tocht naar de Zugersee. Küssnacht, Wilhelm Tell en Hohle Gasse zijn nationale Zwitserse symbolen op de weg naar de Vierwaldstätter See. Luzern is het einddoel van vandaag en ligt aan de oever van het meer. Probeert u vooral eens de culinaire specialiteit: "Luzerner Chügelipastete" (bladerdeegpasteitjes met vlees). Overnachting in Luzern.

Dag 4: Luzern - Giswil - Brienz - Interlaken

Afstand ca. 65 km

Tijdens de tocht van vandaag worden de bergen om u heen steeds hoger. U fietst langs de Sarner en de Lungerer See. U gaat de ca. 1000 m hoge Brünigerpas over per trein. Vervolgens fietst u langs de Brienzer See naar Interlaken. Geniet van de prachtige uitzichten op de Jungfrau, Mönch en Eiger. De overnachting is in Interlaken.
Luzern - Giswil, ca. 45 km Giswil - Brienz (treinreis) Brienz - Interlaken, ca. 20 km.

Dag 5: Interlaken - Thun - Bern

Afstand ca. 35 km

U begint de dag met een boottocht over het Meer van Thun en vervolgens fietst u richting Bern. Het is prettig en gemoedelijk fietsen. In Bern kunt u naar het centrum Paul Klee, een museum annex cultuurinstituut, dat een omvangrijke kunstverzameling toont van de kunstenaar Paul Klee. De Zytglogge-toren is ook de moeite waard om te bezichtigen. De naam is Bernduits voor Zeitglocke, dus tijdklok of uurwerk. Hij is gebouwd rond de 12e en 13e eeuw en heeft onder andere dienst gedaan als gevangenis en klokkentoren. U overnacht in Bern, Goethe beschouwde deze stad als de mooiste van Zwisterland.

Dag 6: Bern – Biel

Afstand ca. 50 km

De tocht gaat langs de Aare en Wohlensee, een rustplaats voor trekvogels. De vredige rust heeft een aangenaam effect en de beboste heuvels zijn een uitstekend fietsterrein. Voor de indrukwekkende geschiedenis over de uurwerkindustrie kunt u terecht in Biel in het Omega Museum. Biel is officieel tweetalig, Duits en Frans. De binnenstad en de ligging als poort tot de drie meren aan de rand van de Jura maken de stad attractief. Aan de Strandboden, de oever van het meer, is het heerlijk ontspannen. Overnachting in Biel.

Dag 7: Biel – Solothurn

Afstand ca. 30 km

Vandaag fietst u langs de Aare naar Solothurn, welke de mooiste barokke stad van Zwitserland wordt genoemd. Solothurn heeft iets met getal 11, de stad is het elfde kanton, heeft 11 kerken en kapellen, 11 bronnen en 11 torens. De kathedraal heeft 11 altaren en 11 klokken en het lokale bier is öufi Bier (Zwitsersduits voor 11). De overnachting is in Solothurn.

Dag 8: Solothurn – Aarau

Afstand ca. 60 km

De route van vandaag gaat door betoverende dorpjes, weiden en langs een indrukwekkende burcht naar Aarau. De fraaie oude binnenstad van Aarau is beroemd om zijn mooi beschilderde onderzijden van dakoversteken, de zogenaamde dakhemels. De stad heeft zijn karakter uit de 16e eeuw goed bewaard. Overnachting in Aarau.

Dag 9: Aarau – Zürich

Afstand ca. 60 km

De Aare volgend komt u bij het punt waar de Aare, Reuss en Limmt bij elkaar komen, het zogenaamde waterslot van Zwitserland. Via het kuuroord Baden, met een eigen badwijk met 19 thermale bronnen, fietst u terug naar beginpunt Zürich. De overnachting is in Zürich.

Dag 10: Terugreis of verlenging

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie. Graag verlengen wij uw vakantie. Informeer gerust naar de mogelijkheden hiervoor.

Meer weten over de 10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde?

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 9.5
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 9.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.5
8.0
Alles klopte.
Met vrienden
Op vakantie in Aug 2019
Mooie fietstocht en goed te doen met E-bike. Hotels in grote steden is minder goed bevallen, liever kleine hotels in kleinere plaatsen.
9.0
Mooie reis!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Het was een prachtige vakantie. Met onze ebikes goed te doen. Mooie omgeving. Goede hotels. Wij zijn er met onze eigen auto en eigen fietsen naartoe gegaan. Vanwege de parkeerkosten zijn wij gestart in Einsiedeln. We ontvingen voor 12 Zwitserse Frank een uutreikaart voor de garage, die een paar straten verder lag. Helaas hebben we de vakantie moeten afbreken vanwege een val. We kregen alle medewerking van het hotel, RadwegReisen en later ook ADE. Het is onze bedoeling om deze kant nog een keer op te gaan.
8.0
prima, fietsen waren goed en bagage steeds op tijd, hotels goed
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
Erg fijne vakantie, goed te befietsen in mooi landschap, ondanks hoge temperatuur
Lees meer