10-daagse fietsvakantie Aare-Radweg

Aare, Zwitserland

  • Indrukwekkende Rheinfall
  • Betoverende dorpen
  • Spectaculaire uitzichten
  • Inclusief boottochten
9-daagse fietsvakantie Aare-Radweg
Aare-Radweg - Interlaken
Aare-Radweg - Interlaken
Aare-Radweg - Konstanz
9-daagse fietsvakantie Aare-Radweg
Aare-Radweg - Bern Aare
Bekijk alle fotos (16 )

De grootste klassieker van Zwitserland!

Deze fietstocht langs de langste rivier in Zwitserland loopt door een fantastisch landschap waar u voldoende tijd heeft om de steden op route te leren kennen. U volgt de Aare tot aan de monding in de Rijn, door de Zwitserse bondsstad Bern en langs barokke stadjes naar het Wasserschloss. Vervolgens volgt u de Rijn stroomopwaarts tot aan de indrukwekkende Rheinfall, de grootste waterval van Europa. Hier kunnen verschillende spectaculaire boottochten worden gemaakt waar u dichtbij de waterval komt. De route zit vol met mooie, spectaculaire uitzichten.

Karakter van de tour:
U fietst de gehele tour langs de oevers van de rivieren. Deze tour kent eenvoudige etappes en hier een daar intensievere stukken. Hierdoor raden wij deze fietsvakantie alleen aan aan kinderen met een goed uithoudingsvermogen

Dag 1: Aankomst in Interlaken

Gelegen tussen het meer van Brienz en het meer van Thun ligt Interlaken. Een rit met de tandradbaan geeft u een fantastisch uitzicht op de Jungfrau, de Mönch en Eiger. De rivier de Aare stroomt midden door de stad en zal u voor een groot gedeelte van de fietsreis begeleiden. Overnachting in Interlaken.

Dag 2: Rondrit Aare-kloof

Afstand ca. 60 km

Vandaag maakt u een excursie naar de Aare-kloof (toegang niet inbegrepen). Al fietsend langs de Brienzersee kunt u genieten van het uitzicht op de omliggende bergen. De 1400 meter lange kloof is op het smalste punt amper een meter breed. Dankzij de vele loopbruggen en tunnels is de kloof ideaal voor een korte wandeling. Hierna fietst u weer terug naar Interlaken.

Dag 3: Interlaken - Thun - Bern

Afstand ca. 35 km

U begint de dag met een boottocht over het meer van Thun. Dan fietst u naar Bern, een mooie gemoedelijke route. De stad ligt aan de rivier de Aare welke voor een groot gedeelte door de oude binnenstad slingert. Bern, vaak gezien als de hoofdstad van Zwitserland, heeft veel te bieden. De oude binnenstad van Bern staat op de lijst van de Unesco wereldcultuurgoederen en heeft met 6 kilometer arcades, gaanderijen, een van de langste tegen het weer beschermde winkelpromenades van Europa. Uniek is de middeleeuwse sfeer van de stad met de talrijke bronnen, zandsteengevels en historische torens. Overnachting in Bern.

Dag 4: Bern – Biel

Afstand ca. 50 km

U fietst langs de Aare en de Wohlensee naar het tweetalige Biel/Bienne, beroemd gemaakt door de Zwitserse uurwerkindustrie. In het Omega-Museum wordt de indrukwekkende geschiedenis verteld. Door de Römerquelle gevoed ziet u veel fonteinen waar een heerlijk ontspannen sfeer vanuit gaat. Overnachting in Biel.

Dag 5: Biel – Solothurn

Afstand ca. 35 km

De tocht gaat wederom langs de Aare richting Solothurn. Solothurn geldt als de mooiste barokstad van Zwitserland, waar Italiaanse grandezza zich met Franse charme en Duits-Zwitserse oorspronkelijkheid vermengt. Tussen de mooie historische gebouwen, patriciërshuizen en massieve verdedigingswerken kunt u in de autovrije binnenstad met veel boetieks en kleine hotels gezellig flaneren. De tuinrestaurants en bars aan de Aare lokken u! Overnachting in Solothurn.

Dag 6: Solothurn – Aarau

Afstand ca. 55 km

De route van vandaag gaat door betoverende dorpjes, weiden en langs een indrukwekkende burcht naar Aarau. De fraaie oude binnenstad van Aarau is beroemd om zijn mooi beschilderde onderzijden van dakoversteken, de zogenaamde dakhemels. De stad heeft zijn karakter uit de 16e eeuw goed bewaard. Overnachting in Aarau.

Dag 7: Aarau – Waldshut-Tiengen

Afstand ca. 50 km

Vandaag fietst u naar Brugg. De zwarte toren en de oude gevangenis zijn maar twee van de vele mooie gebouwen in Brugg. Langs het "Wasserschloss" waar bijna de helft van het water van Zwitserland door stroomt fietst u naar Koblenz waar de Aare in de Rijn uitmondt. Het overnachtingsadres is nu nog enkele kilometers. De overnachting is in Waldshut-Tiengen.

Dag 8: Waldshut-Tiengen – Schaffhausen

Afstand ca. 65 km

U fietst langs de mooi versierde huizen met fresco's in Stein am Rhein richting Konstanz, die met zijn unieke ligging aan het op twee na grootste meer van Europa een fantastische reisbestemming is. Binnen de muren van het indrukwekkende Conciliegebouw vond in 1417 de enige rechtmatige verkiezing van een paus ten noorden van de Alpen plaats! In het oudste gedeelte van de stad vindt u in de scheve huisjes tal van leuke winkeltjes en kunstateliers. In het Rosgartenmuseum kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van Konstanz.

Dag 9: Schaffhausen – Konstanz

Afstand ca. 55 km

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie langs de Aare. U kunt natuurlijk uw verblijf verlengen.

Dag 10: Terugreis of verlenging

U volgt de Rijn verder stroomopwaarts. Er is gelegenheid de abdij Rheinau te bezichtigen gelegen op een eiland in de rivier. De abdij is in de 11e eeuw gebouwd en werd het centrum van een kleine kloostergemeenschap. U trotseert het bruisende water in een boot. Overnachting in Schaffhausen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 10-daagse fietsvakantie Aare-Radweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.