8-daagse fietsvakantie Elberadweg, Spindlermühle naar Praag

Reuzengebergte, Tsjechië

  • De bron van de Elbe in het Reuzengebergte
  • Gouden stad Praag
  • Prachtige combinatie van natuur en cultuur
  • Goed bewegwijzerde fietsroute
  • Fietsetappes van gemiddeld 50 km per dag
Praag Tsjechië
Praag Tsjechië klok - Czech Tourism
Elbe Reuzengebergte Tsjechië Czech Tourism
Rivier Elbe Tsjechië - Czech Tourism
Tsjechië Praag - CzechTourism
Kuneticka Hora Tsjechië - Czech Tourism
Bekijk alle fotos (19 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Praag

Vandaag reist u naar Praag, een prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Wilt u graag de bron van de Elbe bezoeken? Dat kan ook! Als u een extra nacht boekt aan het begin van de reis kunt u op de eerste dag een mooie wandeling van ca. 15,5 kilometer maken naar de bron van de rivier.

Dag 2: Vrije dag en transfer

De ochtend en het begin van de middag kunt u gebruiken om Praag verder te verkennen. Rond 14.00 uur volgt de transfer naar Spindlermühle voor het begin van uw fietsvakantie.

Dag 3: Spindlermühle – Dvur Kralove (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km

Hoog tijd om te gaan fietsen. U passeert de Elbe-dam en komt al snel bij de "Poort naar het Reuzengebergte” Vrchlabi. Behalve Renaissancegebouwen, houten huizen en het Augustijnenklooster nodigt ook het museum van het Reuzengebergte uit tot een bezoek. Via Hostinne fietst u naar Dvur Kralove met zijn pittoreske marktplein.

Dag 4: Dvur Karlove – Hradec Karlove (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Indrukwekkend is de vestingsstad Josefov met het ondergrondse netwerk van gangen en bunkers. De laatste kilometers van de etappe van vandaag voert langs de Elbe. In Hradec Karlove wacht u een historisch centrum.

Dag 5: Hradec Karlove – Prelouc (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Uw fietsroute leidt u eerst langs het kasteel van Kuneticka Hora. Een mooie lunchstop is Pardubice met een aantrekkelijke kasteel. Via diverse meren fietst u naar Brehy waar u het fietspad verlaat en uitkomt in Prelouc.

Dag 6: Prelouc – Nymburk (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km

In de ochtend fietst u langs de Nationale stoeterij van Kladruby nad Labem. Rondom Tynec en Kolin komt u op gedeeltelijk hobbelige wegen. Bezoek de imposante kathedraal van Kolin voordat u over een goed geasfalteerd fietspad naar Nymburk gaat.

Dag 7: Nymburk – Praag (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Bijna altijd in de nabijheid van de Elbe, voert de route u langs de kasteelruïnes van het Mydlovar en door het ambachtsdorp Botanicus naar Selakovice. Dan is het tijd om afscheid te nemen van de Elbe. Over de makkelijk te berijden fietsroute 241 fietst u in ca. 29 km naar het historische centrum van de Gouden Stad Praag.

Dag 8: Individuele terugreis of verlenging

Helaas uw fietsvakantie is ten einde. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen om te genieten van hetgeen deze prachtige stad u te bieden heeft.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Elberadweg, Spindlermühle naar Praag?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Elberadweg, Spindlermühle naar Praag.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 7.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 9.0
8.0
mooie, goed verzorgde reis
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
We hebben een prachtige fietsvakantie gehad, waarbij de verschillende hotels en pensions van goede kwaliteit en gevarieerd waren. Het routeboekje in het Duits was niet altijd gemakkelijk en het had ons geholpen als er vermeld was dat we route 2 konden volgen. In het boekje van de Elberadweg wordt melding gemaakt van routebordjes met Elberadweg erop; deze hebben we op onze reis nergens gezien. Wat mogelijk nog ontbrak bij het organiseren van de reis is de terugtocht naar het beginpunt van de fietstocht. Dat was bij een andere fietstocht bij een andere organisatie wel geregeld en erg gemakkelijk. Bij navraag heb ik daar wel goed advies over gekregen en hebben we het zelf ook goed kunnen regelen. Het is altijd lastig om te weten in hoeverre de toerist in zijn algemeenheid ontzorgd wil worden.
Lees meer