8-daagse fietsvakantie Elberadweg, Spindlermühle naar Praag

Reuzengebergte, Tsjechië

  • De bron van de Elbe in het Reuzengebergte
  • Gouden stad Praag
  • Prachtige combinatie van natuur en cultuur
  • Goed bewegwijzerde fietsroute
  • Fietsetappes van gemiddeld 50 km per dag
Praag Tsjechië
Praag Tsjechië klok - Czech Tourism
Elbe Reuzengebergte Tsjechië Czech Tourism
Rivier Elbe Tsjechië - Czech Tourism
Tsjechië Praag - CzechTourism
Kuneticka Hora Tsjechië - Czech Tourism
Bekijk alle fotos (19 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Spindlermühle (of Praag)

Individuele aankomst in Spindlermühle. Indien gewenst, kunt u een transportservice vanaf Praag naar Spindlermühle boeken incl. fiets en bagage (exclusief).

Dag 2: Wandeling naar de Bron van de Elbe (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Een stoeltjeslift brengt u naar de ca. 1.235 meter hoge Medvedin (Sleutelberg). U loopt langs de voormalige vestingwerken en de Elbe watervallen en bereikt de bron van de Elbe, die mooi aangegeven is. Geniet van het prachtige uitzicht alvorens u langs de jonge Elbe afdaalt naar Spindlermühle. (Wandelafstand ca. 5 à 6 uur)

Dag 3: Spindlermühle – Dvur Kralove (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km

Hoog tijd om te gaan fietsen. U passeert de Elbe-dam en komt al snel bij de "Poort naar het Reuzengebergte” Vrchlabi. Behalve Renaissancegebouwen, houten huizen en het Augustijnenklooster nodigt ook het museum van het Reuzengebergte uit tot een bezoek. Via Hostinne fietst u naar Dvur Kralove met zijn pittoreske marktplein.

Dag 4: Dvur Karlove – Hradec Karlove (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Indrukwekkend is de vestingsstad Josefov met het ondergrondse netwerk van gangen en bunkers. De laatste kilometers van de etappe van vandaag voert langs de Elbe. In Hradec Karlove wacht u een historisch centrum.

Dag 5: Hradec Karlove – Prelouc (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Uw fietsroute leidt u eerst langs het kasteel van Kuneticka Hora. Een mooie lunchstop is Pardubice met een aantrekkelijke kasteel. Via diverse meren fietst u naar Brehy waar u het fietspad verlaat en uitkomt in Prelouc.

Dag 6: Prelouc – Nymburk (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km

In de ochtend fietst u langs de Nationale stoeterij van Kladruby nad Labem. Rondom Tynec en Kolin komt u op gedeeltelijk hobbelige wegen. Bezoek de imposante kathedraal van Kolin voordat u over een goed geasfalteerd fietspad naar Nymburk gaat.

Dag 7: Nymburk – Praag (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Bijna altijd in de nabijheid van de Elbe, voert de route u langs de kasteelruïnes van het Mydlovar en door het ambachtsdorp Botanicus naar Selakovice. Dan is het tijd om afscheid te nemen van de Elbe. Over de makkelijk te berijden fietsroute 241 fietst u in ca. 29 km naar het historische centrum van de Gouden Stad Praag.

Dag 8: Individuele terugreis of verlenging

Helaas uw fietsvakantie is ten einde. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen om te genieten van hetgeen deze prachtige stad u te bieden heeft.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Elberadweg, Spindlermühle naar Praag?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.