8-daagse fietsvakantie Andalusië

Andalusië, Spanje

  • Bezoek de beroemde Mezquita in Cordoba
  • Verken de mooie stad Sevilla
  • Fiets tussen de olijfgaarden door
  • Leer meer over het Moorse verleden van de regio
Andalusie - Spanje - Sevilla
Andalusie - Spanje
Andalusie - Spanje - Cordoba
Andalusie - Spanje - Sevilla
Andalusie - Spanje
Andalusie - Spanje - Cordoba
Bekijk alle fotos (14 )

Flamenco, tapas en olijfgaarden

Maak een mooie fietsvakantie in het zuiden van Spanje in Andalusië. U fietst over uitgestrekte vlaktes en glooiende heuvels en langs schaduwrijke olijfboomgaarden tijdens deze 8-daagse fietsvakantie. In de pittoreske stadjes zult u de Moorse invloeden ontdekken in de architectuur en levensstijl.
Tijdens deze fietsvakantie in Andalusië voelt u de Europese en Arabische culturen samensmelten. U zult leuke dorpjes tegenkomen en mooie steden als Córdoba en Sevilla.

Niveau van de tour:
Een goede conditie is belangrijk voor deze fietsvakantie in Andalusië. U fietst over heuvelachtige routes met meerdere beklimmingen en dalingen.

Dag 1: Aankomst in Antequera

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Antequera in Andalusië. Maak een mooie wandeltocht door de historische binnenstad.

Dag 2: Antequera - Lucena

Afstand ca. 65 km

Heeft u huurfietsen geboekt? Dan ontvangt u deze na het ontbijt. De fietstocht begint met een rit over glooiende heuvels door het prachtige landschap naar Lucena. In een van de belangrijkste olijfolieproducerende gebieden ter wereld wordt de beroemde olie in de molens geperst.

Dag 3: Lucena - Baena

Afstand ca. 45 km

Vandaag fietst u verder over een oude spoorlijn langs enorme olijfgaarden naar Baena. De inwoners van Baenas leven voornamelijk van de landbouw en zijn zeer traditiebewuste mensen. Dit weerspiegelt ook het stadsbeeld van het dorp, dat op een heuvel ligt, het wordt gekenmerkt door kronkelende en smalle steegjes die door de oude stad slingeren en herbergt interessante heilige gebouwen zoals de kerk van Santa Maria la Mayor uit de 16e eeuw.

Dag 4: Baena - Córdoba

Afstand ca. 60 km

Na het ontbijt stapt u op de fiets voor een tocht door de Sierra Morena, dit wilde en romantische gebied wordt gekenmerkt door dennenbossen en een indrukwekkende eenzaamheid. De route gaat verder over weinig bereisde wegen, meestal heuvelachtig, richting Córdoba. Ontdek in Cordoba de getuigen van het glamoureuze kosmopolitische verleden. Moorse bouwers creëerden de Mezquita, een van de machtigste Moorse bouwwerken in Europa.

Dag 5: Córdoba - Palma del Rio

Afstand ca. 60 km

In de brede vallei van de rivier de Guadalquivir voert de fietsroute u vanuit Córdoba over een oude Romeinse weg. Vanuit het eens zo belangrijke Franciscanenklooster in Palma del Rio gingen de monniken op weg om Amerika te bekeren.

Dag 6: Palma del Rio - Carmona

Afstand ca. 55 km

Ook vandaag begint start uw fietstocht weer met de Guadalquivir aan uw zijde. U fietst verder naar het westen door de Campina van Sevilla, een zacht golvend tapijt van vruchtbare landbouwgrond. Carmona is 150 jaar lang vrijwel onveranderd gebleven met barokke paleizen, kerken en kloosters, omgeven door een intacte Moorse stadsmuur.

Dag 7: Carmona - Sevilla

Afstand ca. 25 km

Vandaag begint u alweer aan de laatste etappe van uw fietsvakantie in Andalusië. U fietst over het licht heuvelachtige hoogplateau van de Alcores naar een van de meest vruchtbare landbouwgebieden van Andalusië. Alcalà de Guadaira voorzag Sevilla eeuwenlang van brood en water en wordt beschouwd als een van de bakermaten van de flamenco. Langs de route liggen voormalige haciënda's van het koninkrijk Sevilla, nu net als toen grote boerderijen. In Brenes kunt u uw huurfietsen inleveren voordat u op de trien stapt naar Sevilla. in Sevilla spelen drie van de belangrijkste opera's spelen zich af: Don Juan de verleider, Figaro de sluwe kapper en Carmen de femme fatale, die haar leven verloor tussen de tabaksfabrieken en de arena. Twee wereldtentoonstellingen zorgden voor de futuristische gebouwen en weelderige parken in de stad.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw vakantie en reist u op eigen gelegeheid naar huis. U kunt ook uw vakantie verlengen met één of meerdere nachten in Sevilla.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Andalusië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.