8-daagse fietsvakantie Andalusië

Andalusië, Spanje

  • Bezoek de beroemde Mezquita in Cordoba
  • Verken de mooie stad Sevilla
  • Fiets tussen de olijfgaarden door
  • Leer meer over het Moorse verleden van de regio
Andalusie - Spanje - arena
Andalusie - Spanje - Granada
Andalusie - Spanje - lucena baena fietspad
Andalusie - Spanje - Sevilla
Andalusie - Spanje - de rots van zuhero
Andalusie - Spanje - Sevilla
Bekijk alle fotos (28 )

Flamenco, tapas en olijfgaarden

Maak een mooie fietsvakantie in het zuiden van Spanje in Andalusië. U fietst over uitgestrekte vlaktes en glooiende heuvels en langs schaduwrijke olijfboomgaarden tijdens deze 8-daagse fietsvakantie. In de pittoreske stadjes zult u de Moorse invloeden ontdekken in de architectuur en levensstijl.
Tijdens deze fietsvakantie in Andalusië voelt u de Europese en Arabische culturen samensmelten. U zult leuke dorpjes tegenkomen en mooie steden als Córdoba en Sevilla.

Niveau van de tour:
Een goede conditie is belangrijk voor deze fietsvakantie in Andalusië. U fietst over heuvelachtige routes met meerdere beklimmingen en dalingen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Antequera

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Antequera in Andalusië. Maak een mooie wandeltocht door de historische binnenstad.

Dag 2: Antequera - Lucena (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Heeft u huurfietsen geboekt? Dan ontvangt u deze na het ontbijt. De fietstocht begint met een rit over glooiende heuvels door het prachtige landschap naar Lucena. In een van de belangrijkste olijfolieproducerende gebieden ter wereld wordt de beroemde olie in de molens geperst.

Dag 3: Lucena - Doña Mencía (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Via een oude spoorlijn fietst u langs enorme olijfgaarden. U wordt begeleid door prachtige uitzichten over de heuvels. De inwoners van de regio leven voornamelijk van de landbouw en zijn zeer traditiebewuste mensen. Dit komt ook tot uiting in de stadsgezichten van de steden Cabra, Zuheros en Doña Mencía.

Dag 4: Doña Mencía - Córdoba (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Na het ontbijt stapt u op de fiets voor een tocht door de Sierra Morena, dit wilde en romantische gebied wordt gekenmerkt door dennenbossen en een indrukwekkende eenzaamheid. De route gaat verder over weinig bereisde wegen, meestal heuvelachtig, richting Córdoba. Ontdek in Cordoba de getuigen van het glamoureuze kosmopolitische verleden. Moorse bouwers creëerden de Mezquita, een van de machtigste Moorse bouwwerken in Europa.

Dag 5: Córdoba - Palma del Rio (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

In de brede vallei van de rivier de Guadalquivir voert de fietsroute u vanuit Córdoba over een oude Romeinse weg. Vanuit het eens zo belangrijke Franciscanenklooster in Palma del Rio gingen de monniken op weg om Amerika te bekeren.

Dag 6: Palma del Rio - Carmona (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Ook vandaag begint start uw fietstocht weer met de Guadalquivir aan uw zijde. U fietst verder naar het westen door de Campina van Sevilla, een zacht golvend tapijt van vruchtbare landbouwgrond. Carmona is 150 jaar lang vrijwel onveranderd gebleven met barokke paleizen, kerken en kloosters, omgeven door een intacte Moorse stadsmuur.

Dag 7: Carmona - Sevilla (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

Vandaag begint u alweer aan de laatste etappe van uw fietsvakantie in Andalusië. U fietst over het licht heuvelachtige hoogplateau van de Alcores naar een van de meest vruchtbare landbouwgebieden van Andalusië. Alcalà de Guadaira voorzag Sevilla eeuwenlang van brood en water en wordt beschouwd als een van de bakermaten van de flamenco. Langs de route liggen voormalige haciënda's van het koninkrijk Sevilla, nu net als toen grote boerderijen. In Brenes kunt u uw huurfietsen inleveren voordat u op de trien stapt naar Sevilla. in Sevilla spelen drie van de belangrijkste opera's spelen zich af: Don Juan de verleider, Figaro de sluwe kapper en Carmen de femme fatale, die haar leven verloor tussen de tabaksfabrieken en de arena. Twee wereldtentoonstellingen zorgden voor de futuristische gebouwen en weelderige parken in de stad.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw vakantie en reist u op eigen gelegeheid naar huis. U kunt ook uw vakantie verlengen met één of meerdere nachten in Sevilla.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Andalusië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid