7-daagse fietsvakantie Douro

7-daagse Fietsen door de Douro Vallei

Porto, Portugal

  • Ontdek vanuit Porto de Alto Douro wijnregio
  • Fiets door het Nationale Douro Natuurpark
  • Unieke overnachtingsadressen met onbijt
  • Op de fiets langs de Douro rivier en langs de canyon
  • Leuke steden met terrasjes voor een tussenstop
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse fietsvakantie Douro
7-daagse fietsvakantie Douro
7-daagse fietsvakantie Douro
7-daagse fietsvakantie Douro
7-daagse fietsvakantie Douro
7-daagse fietsvakantie Douro
Bekijk alle fotos (7)

Ontdek per fiets de prachtige Douro vallei. Deze fietsvakantie brengt u langs de Douro rivier en canyon met 200 meter hoge kliffen in het oostelijke deel van de regio. Fiets over een plateaus door het internationale Douro Natuur Reserve met meer dan 170 verschillende vogelsoorten. Ontdek de grotten en fraaie landschappen tijdens uw fietstocht. U fietst langs de Douro rivier en na een beklimming heeft u een adembenemend uitzicht over de vallei. De unieke in terrasvorm, aangelegde wijngaarden staan op de UNESCO Werelderfgoed lijst en hiervan zult u er vele zien tijdens uw tocht. Tijdens deze fietsvakantie verblijft u in nette hotels met uitzicht over de rivier of canyon of in elegante landhuizen of quinta. U fiets tijdens deze fietsroute vanuit Porto langs de Douro rivier in de Douro vallei. Een ware belevenis onder de Portugese zon.

Dag 1: Aankomst Miranda do Douro

De start van uw fietsvakantie. Vanaf Porto Airport vertrekt u naar het meest oostelijke punt van uw vakantie, Miranda do Douro. Geniet van de mooie landschappen met groene bossen en grijs/bruine rotsen, heuvels en bergen. U komt langs de Douro River Canyon, dit is een meer dan 200 meter hoge klif met een fascinerend uitzicht.

Dag 2: Miranda do Douro - Mogadouro

Afstand 47 km.
Op dag 2 fietst u langs een aantal oostelijke punten van de International Douro Nature. De wildernis en de stralende landschappen zijn de meest opvallende kenmerken. U fietst een kalmerend parcours over een hoogvlakte. In de omgeving zijn er wilde zwijnen, Iberische wolven en 170 verschillende soorten vogels.

Dag 3: Mogadouro – Torre de Moncorvo

Afstand 40 km.
Vandaag fietsten we langs een voormalige spoorlijn. Deze spoorlijn brengt u langs de mooie bossen en het typische agrarische landschap. De weinige bossen waar u door heen zult fietsen zijn verspreidt. De herders die u tegenkomt zullen u niet begrijpen maar ze zijn erg vriendelijk en ze poseren met alle plezier voor een foto. Onderweg komt u olijven- en amandelbomen tegen. Torre de Moncorvo is de hoofdstap van de bloeiende amandelbomen.

Dag 4: Torre de Moncorvo – Vila Flor

Afstand 29 km.
Op dag 4 fietst u voor het eerst langs de Douro rivier. Bereidt u voor op prachtige uitzichten en magische landschappen. Op deze fietstocht langs de rivier komt u langs olijfgaarden waar ’s werelds beste olijf olie gemaakt wordt. ’s Avonds verblijft u op een typische boerderij waar ze ook olijfolie produceren. Als diner worden de beste locale gerechten geserveerd.

Dag 5: Vila Flor – Sabrosa

Afstand 24 km.
Vandaag vertrekt u richting de Alto Douro regio die bekend staat om de wijnen. Ze staan hier het meest bekend om de port, maar ze maken hier ook heerlijke rode wijnen van de Touriga druif. Deze regio is zo typisch dat het op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO staat. Als u aan de rand van de rivier arriveert kunt u een boot nemen. Vroeger vervoerde deze boot dozen wijn naar Porto. De volgende stop is Pinhão, hier zijn de meest beroemde port landgoederen gevestigd. U verblijft in een 17e-eeuws huis in de bergen met uitzicht op de stad.

Dag 6: Sabrosa – Peso da Régua

Afstand 32 km.
Vandaag neemt de route u mee langs de achteraf weggetjes van de Douro. Daarna fietst u weer terug naar de rivier. Het uitzicht hier is adembenemend. Op de laatste dag van uw fietsvakantie komt u aan in Peso da Régua, de internationale hoofdstad van de wijn en de wijngaarden. U verblijft hier weer in een typische boerderij waar u warm wordt ontvangen en waar ze heerlijk voor u zullen koken.

Dag 7: Vertrek Peso da Régua

Het zal niet makkelijk worden maar vandaag moet u afscheidt nemen van dit prachtige land. Vanaf Peso da Régua vertrekt u weer naar Porto Airport om vanaf hier weer terug naar huis te vliegen.