8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen

8-daagse fietsvakantie Donau van Wenen naar Budapest

Wenen, Oostenrijk

  • Romantische Wenen
  • Bratislava, liefdevol stadje met terrasjes
  • Györ, authentieke centrum
  • Metropool in Boedapest
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
Oostenrijk wandel
Bekijk alle fotos (4)

Spannend en avontuurlijk is een fietstocht van Wenen naar Boedapest met een tal van hoogtepunten. In Wenen kunt u de metropool bezoeken, een prachtig gebouw. De Hongaarse hoofdstad Boedapest bekend om de fantastische bruggen en savonds prachtig verlicht. 's Nachts dompel je onder in de rust van de mooie gebergtes. U fietst in de uitgestrekt gebied van de Grote Hongaarse Vlakte door de dromerige boerendorpjes en langs culturele bezienswaardigheden. Gewoon genieten van de bijzondere warme Hongaarse gastvrijheid.

Dag 1: Aankomst in Wenen

De eerste dag komt u aan in Wenen. Wij raden u aan naar de Weense wijnbar te gaan met ontelbare wijnen. Overnachting in Wenen.

Dag 2: Wenen - Altenburg

Afstand ca. 42 km

Van de prachtige poorten en klokken van wenen naar een prachtig natuur paradijs bij de Donau in Altenburg. Zeker de moeite waard een bezoekje te brengen aan het Schloss Orth, een van de grootste Renaissance gebouwen in Oostenrijk. U verblijft en overnacht in de Duitse stad Altenburg.

Dag 3: Altenburg - Mosonmagyarovar

Afstand ca. 71 km

Gelegen tussen de bergen van Hainburg en de Karpaten kronkelt de blauwe rivier de Donau. Via Bratislava fietst u naar Mosonmagyarovar. Bratislava is een liefdevolle gerestaureerde oude stad met gezellige terrasjes. Na deze bruisende stad fietst u naar Mosonmagyarovar.

Dag 4: Mosonmagyarovar - Györ

Afstand ca. 45 km

Geniet van de unieke omgeving van Scheuttinsel met een prachtige natuur en mooie groene en oude reusachtige bomen. Györ is een bloeiende industriële stad aan de Donau, de smalle straatjes, kerken en paleizen in het centrum nodigen u uit voor een stadswandeling door Györ.

Dag 5: Györ - Tata

Afstand ca. 61 km

Fietsen door de bloeiende landschappen over de mooie landweggetjes. De Araber-Nationalgestüt is een buitengewone plek in de paardenfokkerij. Aangekomen in Tata zult u zien dat hier sfeervolle tuinen zijn die liefdevol zijn aangekleed.

Dag 6: Tata - Donauknie

Afstand ca. 76 km

Fietsend door de dichte bossen van Gerecse zult u daarna per trein reizen naar Komarom. Vervolgens fietst u door een vlak landschap met kleine boerendorpjes op de Slowaakse wal. Vanuit de verte begroet de koepel van Esztergom u, de grootste kerk van Hongarije en het hoofd van de hongaarse katholieke kerken. U verblijft in de regio Esztergom.

Dag 7: Donauknie - Budapest

Afstand ca. 62 km

Langs steile berghellingen omlijst u het pittoreske landschap van de Donauknie. Het nabijgelegen openluchtmuseum van Skanzen zult u doen inzien in de Hongaarse architectuur. Er wordt aanbevolen een boottocht aan de Donau metropool te nemen. U overnacht in het romantische Boedapest.

Dag 8: Vertrek vanuit Boedapest

De ochtend is ter vrije besteding en vervolgens vertrekt u per bus naar huis.