6-daagse fietsvakantie Wenen - Boedapest

Wenen, Oostenrijk

  • Fietstour door het prachtige Wenen en Boedapest
  • Historische Romeinse kastelen
  • Geniet van de prachtige bossen en steden
  • Betoverend natuur paradijs
  • Bezoek aan nationaalpark Donau-Auen
Passau - Wenen groepje fietsers
Passau - Wenen - fietspauze
Passau - Wenen terras 2
Passau - Wenen bloemems 2
Passau - Wenen - donau fietspad
Passau - Wenen fietsers
Bekijk alle fotos (6 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Wenen

U arriveert in Wenen. Het is aangeraden om op tijd te komen voor dat de fietsvakantie van start gaat. Neem de tijd om de Donaumetropool te bekijken. Geniet van een kopje koffie en de typische Weense cake ‘’Sachertorte’’ in één van de vele koffiehuizen of neem een rondrit met een paardenkoets.

Dag 2: Vienna – Bratislava (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km

De eerste afstand voert u door het nationaal park Donau-Auen waar u kennis gaat maken met de veelzijdige flora en fauna en de vele soort landschapstypen. U passeert het kasteel Orth en het dorp Eckertsau en bereikt u Bad Deutsch-Altenburg. Daar kunt u een excursie maken over het Romeinse fietspad naar het Carnuntum. Het archeologische park wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Oostenrijk. Na Hainburg bereikt u de grens Slowakije met zijn hoofdstad Bratislava.

Dag 3: Bratislava – Györ (ca. 80 km)
Afstand ca. 80 km

U fiets een korte afstand in het Slowakijse gedeelte voordat u de Hongaarse grens in Rajka passeert. In de eerste kilometers van uw fietsvakantie in Hongarije ondekt u de gezellige dorpjes. De route leidt u door het zogenaamde Szigetkoz (Rye island). Dit kenmerkt zich door talloze zijarmen van de Donau. De bestemming van vandaag is Mosonmagyaróvár, ook wel ‘’stad van 17 bruggen’’ genoemd. Onderweg passeert u het kasteel Hédervár, perfect voor een lunchpauze. Plan voldoende tijd in om Gyrör te bezoeken, deze stad biedt zeer veel bezienswaardigheden.

Dag 4: Györ – Esztergom (ca. 100 km)
Afstand ca. 100 km

U vakantie gaat verder zodra u de Hongaarse Böny bereikt. Vanaf daar leidt u route naar Bábolna. Bábolna ligt in de nationale stoeterij die zeer bekend is door het fokken van succesvolle renpaarden. Daarna brengt de route u terug naar de Donau waar u al snel bij stad Komárno ariveert. De route loopt langs rivieroevers. Daarbij passeert u de verschillende dorpen en steden met op de achtergrond de wijnbergen. De sportieve fietsers kunnen een route over Tata kiezen wat toch wat conditie vereist. Wie geïnteresseerd is in geschiedenis, moet zeker het Romeinse kasteel Kelemantia bezoeken. Echter het hoogtepunt van deze etappe is het Hongaarse Rome oftewel Eszetergom. De Basilik die hier staat is de grootste van Hongarije.

Dag 5: Esztergom – Boedapest (ca. 85 km)
Afstand ca. 85 km

U fietst langs de ‘’Donaukie’’ een van de mooiste delen van het Donau fietspad. Laat u in Visegrád betoveren door het paleis van de koning en de burcht. In Szentendre is een mooi openlucht museum en het barokke stadscentrum nodigt uit om even te pauzeren. Het hoogte punt is Boedapest. Daar aangekomen kunt u tijdens een wandeling alle indrukken van deze prachtige tocht nog eens terugkijken.

Dag 6: Boedapest - individuele terugreis

In de Hongaarse stad, is veel te ontdekken. Als u geïnteresseerd bent, zouden we graag wat extra nachten voor u boeken. De transfer van Boedapest naar Wenen is zeer comfortabel (dit kan geregeld worden tegen meerprijs).

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Wenen - Boedapest?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Wenen - Boedapest.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 7.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 10.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
prima verzorgde fietsvakantie
Op vakantie in Mei 2023
Mooie fietsvakantie is samenwerking met locale partners. Goede hotels op schitterende locaties. Extra wensen zijn gehonoreerd. Navigatie middelen werkten goed en maakte de reis comfortabel. Eigen fietsen konden overal goed gestald worden. De kwaliteit van de fietspaden viel hier en daar tegen, maar dit ligt buiten de invloed van de reisorganisaties. We hadden de sportieve variant gekozen, was pittig, maar een mooie uitdaging. We genieten lang na.
8.0
Goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Hotels en bagagevervoer goed geregeld. Alleen de transfer terug naar Wenen met fiets en bagage liep niet naar wens. Het busje was 2 uur te laat bij het hotel in Boedapest. De fietsen en bagage werden in het busje gesmeten en met 150 km per uur reden we naar Wenen terwijl de chauffeur met de mobiel in de hand telefoneerde.
Lees meer