10-daagse fietsvakantie Wenen - Boedapest

Wenen, Oostenrijk

  • Verbazingwekkende steden en dorpjes
  • Natuur paradijs op Rye Island
  • Vele prachtige kastelen
  • Veel soortige landschappen
  • Bezoek aan de mooie stad van de ''17 bruggen''
Passau - Wenen - fietsgroep
Passau - Wenen kasteel 2
Passau - Wenen
Passau - Wenen rivier 3
Passau - Wenen - fiets
Passau - Wenen mooi gebouw
Bekijk alle fotos (6 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Indiviuele aankomst in Wenen

Neem de tijd om deze Donaumetropool te bekijken en te ontdekken. Geniet van een kopje koffie en een typische Weense cake ‘’Sachertorte’’ in een van de talrijke koffiehuizen.

Dag 2: Wenen – Bad Deutsch Altenburg/Hainburg (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

De eerste afstand van uw fietstocht gaat u door het nationale park Donau-Auen. Daar gaat u kennis maken met de diversiteit van de flora en founa en de veelsoortige landschappen. U passeert op deze dag het kasteel Orth en het dorp Eckertsau en bereikt Bad Deutsch Altenbrug.

Dag 3: Bad Deutsch Altenburg/Hainburg – Bratislava (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Vanuit Bad Deutsch Altenburg/Hainburg kunt u een excursie maken over de Romeinse fietsroute (Römerweg) naar Carnuntum. Het Archeologische Park is een van de belangrijkste opgravingen in Oostenrijk en is zeker het bezoeken waard. Terug in Hainburg steekt u meteen de grens over naar Slowakije en de hoofdstad Bratislava is uw volgende overnachting. U heeft genoeg tijd om deze charmante stad te verkennen.

Dag 4: Bratislava – Mosonmagyarovár (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U begint de fietstocht met een klein stukje over Slowaaks grondgebied voordat u de Hongaarse grens bij Rajká oversteekt. Binnen de eerste kilometers van uw fietstocht door Hongarije ondekt u de charmante dorpjes. De route leidt u door het zogenaamde Szigetköz (Rye Island). Dit gedeelte wordt gekenmerkt door talloze zijarmen van de Donau en een enorm waterrijk gebied. De bestemming van vandaag is Mosonmagyaróvár, ook wel ‘’Stad van 17 bruggen’’ genoemd.

Dag 5: Mosonmagyaróvár – Györ (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vandaag fietst u door het natuurparadijs van het kleine Rye Island. Onderweg passeert u Hédervár, de perfecte locatie voor een lunchpauze. Het kasteel ligt midden in een beschermd park. U moet voldoende tijd plannen om Gyrör te bezoeken, deze stad heeft veel bezienswaardigheden en een adembenemende historische oude binnenstad.

Dag 6: Györ – Komarom (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Uw fietsvakantie gaat vandaag verder door het bloeiende Hongaarse Landschap. Vanaf daar kunt u een andere route nemen naar Bábolna, een goed onderhouden stadje met een prachtig stadscentrum. Bij Bábolna ligt de nationale stoeterij die zeer bekend is door het fokken van renpaarden. Het laatste deel van de etappe van vandaag brengt u terug naar de Donau voordat u de verdeelde stad Komárom/Komárno bereikt. ’s Avonds kunt u ontspannen en u laten verwennen in het plaatselijke thermaal bad.

Dag 7: Komarom – Esztergom (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De etappe van vandaag voert u langs de vlakke rivier in de Donauvallei. U passeert kleine dorpen en steden met op de achtergrond de wijnbergen. Als u sportief bent aangelegd kunt u het traject over de Tata fietsen, die wat hellingen bevat en dus een zekere conditie vereist. Wie geïnteresseerd is in geschiedenis, moet tijd plannen voor het Romeinse fort Kelemantia, dat op de route ligt. Het absolute hoogtepunt is echter Esztergom, ook wel bekend als ‘’Hongaarse Rome’’. De basiliek die hier staat is de grootste van Hongarije.

Dag 8: Esztergom – Szentendre (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag fietst u door het adembenemende landschap in de zogenaamde ‘’Donaubocht’’, waarschijnlijk een van de mooiste stukken van uw fietsvakantie. Het Koninklijke Paleis en het kasteel Visegrád zullen u verbazen en het openlucht museum en het barokke stadscentrum van Szentendre nodigen u uit om te pauzeren.

Dag 9: Szentendre – Boedapest (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

U bereikt al snel de Hongaarse hoofdstad, waar u ’s avonds een wandeling door de stad kunt maken en de talrijke indrukken van deze prachtige fietstocht kunt bekijken. Deze etappe is bewust kort gehouden zodat er voldoende tijd is om de Hongaarse metropool te bezoeken.

Dag 10: Individueel vertrek, retourtransfer of verlenging

Er valt veel te ontdekken in de Hongaars Hoofdstad. Graag regelen wij nog een verlenging voor u in de prachtige hoofdstad van Hongarije. U kunt op eigen gelegenheid terug keren naar het beginpunt van uw fietsvakantie maar wij kunnen ook een transfer voor u regelen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 10-daagse fietsvakantie Wenen - Boedapest?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 10-daagse fietsvakantie Wenen - Boedapest.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Complimenten en tips voor verbetering
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Wij hebben erg genoten van onze vakantie! Prima hotels. We hebben een paar tips. *De dag van Hainburg naar Bratsilava kom je door Schloss Hof. Daar zit ook een slot dat je kan bezichtigen. Hebben wij wegens tijdgebrek niet gedaan, maar zou wel vermeld mogen worden. *De dag van Bratislava naar Mosonmagyarovar fiets je Hongarije binnen en heb je andere valuta nodig. In Rajka kan je geld opnemen, daar staat een pinapparaat. Als je dat al weet, hoef je niet te zoeken (googlen). * De dag van Gyor naar Komarom fiets je door Gonyu. Als de route iets aangepast wordt in het plaatsje kom je daar nog even aan de Donau en zit er een fijn restaurant. Of dat als tip meegeven. Staat nu niet vermeld. Het kan een tip zijn om gele hesjes mee te nemen of mee te geven. Er zijn een aantal stukken bij waar je aan het randje van drukke, grote wegen moest fietsen en wil je graag gezien worden. Ik deed mijn fietslampje aan, maar ik zag mensen met hesjes en dat was wel duidelijk. Helemaal als het weer slechter is, regenachtig. Jammer dat we in Szentendre moesten betalen om onze fietsen in de parkeergarage te zetten. Dat is het enige hotel waarbij dat moest. Misschien kunnen jullie in het kostenplaatje zelf meenemen. Het gaat om omgerekend een paar euro maar toch.... We waren erg te spreken over de snelle communicatie per app. De fiets van mijn man ging kapot, we hadden binnen no time een andere fiets. Perfect. Het was prettig dat er een reisleider langs kwam de dag voordat we gingen fietsen om nog e.e.a. mondeling toe te lichten. Hij kon ons ook vertellen waar we de auto konden parkeren gedurende onze afwezigheid. Bij het hotel liep het wel aardig in de papieren. Wat een beetje teleurstellend was, dat je relatief weinig de Donau ziet en je kan maar op weinig plekken zwemmen. Onze complimenten voor de chauffeur die ons op kwam halen in Boedapest!!! Behulpzaam, zeer vriendelijk. Omdat de fiets van mijn man kapot was, bracht hij ons zelfs nog naar de parkeergarage terwijl hij er al een behoorlijk aantal uren op had zitten en ook nog een lange tocht had te gaan. Wij zijn inmiddels thuis en kunnen terugkijken op een heerlijke vakantie mede door de goede organisatie van Radreise.
Lees meer