10-daagse hochpusertal en Maribor

10-daagse fietsvakantie Hochpustertal naar Maribor

Steiermark, Oostenrijk

  • Het drau-fietspad van Zuid naar Oost Tirol.
  • Adembenemende natuurlandschappen
  • Zonnestad Lienz
  • Maribor met vele musea
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
10-daagse hochpusertal en Maribor
10-daagse hochpusertal en Maribor
10-daagse hochpusertal en Maribor
10-daagse hochpusertal en Maribor
10-daagse hochpusertal en Maribor
10-daagse hochpusertal en Maribor
Bekijk alle fotos (8)

Bij deze 10-daagse fietsvakantie steekt u de grenzen over van Italië, Oostenrijk en Slovenië. Deze fietstocht begint in het Hochpustertal. Hier ontspringt ook de rivier de Drau in Zuid Tirol. U fietst tijdens deze fietsvakantie door Oostenrijk langs de oevers van de Drau, via het mooie Karinthië richting Slovenië. Tijdens uw verblijf in deze regio komt u langs prachtige plaatsen zoals Lienz, Spittal an der Drau, Villach, echter ziet u ook de echte tradities en de cultuur van deze indrukwekkende landen. Deze fietsvakantie langs drie landen eindigt in de Sloveense stad Maribor.

Dag 1: Aankomst in Hochpustertal (Niederdorf/Toblach)

Vandaag komt u op eigen gelegenheid aan in Niederdorf/Toblach. Bij het station kunt u gratis parkeren op een privé parkeerplaats.

Dag 2: Hochpustertal – Lienz

Afstand ca. 50 km
Vandaag stapt u op de fiets om de eerste etappe af te leggen. U fietst van Hochpustertal naar Lienz. Deze fietsroute gaat langs de Italiaanse en Oostenrijkse grens. Onderweg kunt u en bezoekje brengen aan de steden Innichen of Sillian. Aansluitend fietst u langs de rivier de Drau naar de zonnigste stad van Tirol, Lienz.

Dag 3: Lienz – Berg im Drautal

Afstand ca. 35 km
Op dag 3 verlaat u Oost Tirol via een mooi aangelegd fietspad. Er is een mogelijkheid om via een omweg een bezoekje te brengen aan Aguntum. Dit is een Romeinse archeologische stad. Via het Oberdrau kasteel fietst u naar Berg im Drautal. Onderweg komt u nog een museum tegen met een oude molen.

Dag 4: Berg im Drautal – Spittal

Afstand ca. 50/55 km
Vandaag fietst u door idyllische landschappen van Berg im Drautal naar Spittal. Er is een mogelijkheid om een excursie te maken naar het Millstätter meer. U kunt hier heerlijk zwemmen en ontspannen. In de zomer staat Spittal bekend om de komedie spellen.

Dag 5: Spittal – Villach

Afstand ca. 50 km
Op dag 5 bezoekt u een van de grootste steden van Karinthië, Villach. Villach staat bekend om zijn grote carnavalsfeest. Ook wachten hier talrijke bezienswaardigheden op u. Villach heeft aangrenzende meren waar u prachtig kunt zwemmen.

Dag 6: Villach – Rosental/Klagenfurt

Afstand ca. 40/65 km
Vandaag kunt u tussen twee varianten kiezen. U kunt langs de rivier de Drau of langs de Wörthersee fietsen. Hierbij kunt u er voor kiezen om een fietsroute te nemen naar Klagenfurt en ’s avonds weer terug te gaan naar de rivier de Drau.

Dag 7: Rosental/Klagenfurt – Klopeinersee

Afstand ca. 45 km
Dit is de laatste dag in Karinthië en u fietst langs de rivier de Drau. U fietst tussen adembenende meren door en hier kunt u genieten van het prachtige water en een duik nemen.

Dag 8: Klopeinersee – Lavamünd/Dravograd

Afstand ca. 55 km
Vanaf het Klopeiner meer vertrekt u richting het Tuner meer. Dit is het warmste meer van Zuid Karinthië. Op de weg naar Dravograd komt u door idyllische dorpjes met een prachtig uitzicht. Een echte aanrader om te bezoeken is de hoogste spoorwegbrug van Midden Europa, de Jauntal brug. Daarna fietst u richting Slovenië.

Dag 9: Lavamünd/Dravograd – Maribor

Afstand ca. 73 km
Vandaag fietst u verder langs de Drau door mooie oude dorpjes. Als u voorbij de wonderbaarlijke dorpjes in Fala bent fietst u verder richting Maribor. In Maribor kunt u verschillende musea bezoeken waaronder het kasteel van Maribor. Dit is een oud, archeologisch kasteel waar u kunst en cultuur vind.

Dag 10: vertrek Maribor

Vandaag vertrekt u uit de prachtige plaats Maribor in Slovenië. De 10-daagse fietsvakantie zit erop en u vertrekt op eigengelegenheid naar huis.