8-daagse fietsvakantie Historische Steden

Ober-Oostenrijk, Oostenrijk

  • Fietsen langs de Donau-, Enns en Innradweg
  • Prachtige steden als Linz, Salzburg en Passau
  • Bergen en meren
  • Start- en eindpunt in Linz
  • Dagetappes variërend van ca. 55 tot 70 km
Oostenrijk - Gmunden
Oostenrijk - Salzburg
Oostenrijk - Linz
Oostenrijk - Salzburg
Oostenrijk - Donauradweg
Bad Ischl wandelaar
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Linz

U arriveert in Linz. In uw hotel ontvangt u de reisbescheiden en eventueel uw huurfiets en dan kan de fietsvakantie beginnen! Maak alvast een stadswandeling door de barokke Altstad, het Slot van Linz en de Linzer Postlingberg. Als u van de moderne stad houdt, dan is het Ars Electronica Center, het Lentos Kunstmuseum of de graffiti kunst in het Mural Harbor een goede tip.

Dag 2: Linz - Steyr (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Na het ontbijt stapt u op de pedalen en fietst u via de Donauradweg tot Mauthausen, waar u de Donaubrug oversteekt. Na enkele kilometers komt u aan in Enns, de oudste stad van Oostenrijk. Vanaf hier fietst u steeds langs de Enns en arriveert u in de romantische stad Steyr. In deze historische stad moet u in elk geval Schloss Lamberg bezoeken en het gotische Bummerlhaus aan het stadsplein.

Dag 3: Steyr - Bad Ischl (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

De fietstocht in Oberösterreich gaat verder vanuit Steyr naar Bad Hall, waar u echt de Benediktinerstift Kremmsmünster moet gaan bezoeken. Het is één van de grootste, belangrijkste en oudste kloostercomplexen van Oostenrijk. Daarna fietst u richting de keramiekstad Gmunden aan de Traunsee. Vanaf hier met de trein naar Bad Ischl, waar u de dag kunt afsluiten met bezichtiging van de Keizersvilla of u brengt een bezoek aan Konditorei Zauner, de voormalige Hofleverancier van brood en banket.

Dag 4: Bad Ischl - Salzburg (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

De rivier de Ischl begeleidt u in het Salzkammergut naar de bekende plaats St. Wolfgang aan de Wolfgangsee. Geniet van het adembenemende berg- en merenlandschap tijdens deze etappe van de Wolfgangsee en Mondsee. In de middag komt u aan in de Mozartstad Salzburg. Uitzicht/foto tip: vanuit de Mirabellengarten hebt u het mooiste uitzicht op de Festung (vesting) Hohensalzburg.

Dag 5: Salzburg - Braunau (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Een treinrit brengt u naar Oberndorf. Vanaf hier stapt u weer op de fiets en volgt u de Salzachradweg naar Burghausen met het grootste kastelencomplex van de wereld. Via de Innradweg bereikt u in korte tijd Braunau, een historisch stadje.

Dag 6: Braunau - Schärding (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Door het Europareservaat Unterer Inn voert de fietstocht u over de Innradweg. Via Reichersberg komt u aan in de barokstad Schärding.

Dag 7: Schärding - Schlögener Schlinge (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De Inn begeleidt u naar de 3-rivierenstad Passau in het Duitse Beieren. Vanaf hier fietst u over de Donauradweg tot de Schlögener Schlinge. Plan hier in elk geval een korte wandeling naar de Schlögenerblick in. Een adembenemend uitzicht op de meanderende rivier de Donau is gegarandeerd.

Dag 8: Schlögener Schlinge - Linz - individuele thuisreis of verlenging (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Tijdens deze fietsetappe komt u langs tal van kleine historische stadjes aan de Donauradweg. Uiteindelijk arriveert u weer in Linz waar uw fietsvakantie eindigt. Wij adviseren u gebruik te maken van een verlengingsnacht in deze mooie Donaustad, ook gezien het feit dat uw bagage om ca. 17.30 uur in het hotel afgeleverd wordt.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Historische Steden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.