8-daagse fietsvakantie Alpe-Adria door Slovenië

Karinthië, Oostenrijk

  • Fiets over de Alpe Adria van Villach naar Triëst
  • Geniet van het prachtige landschap van Slovenië
  • Ervaar het sprookjesachtige meer van Bled
  • Bezoek de wereldberoemde druipsteengrotten van Postojna
  • Bekijk de voormalige Habsburgse havenstad Triëst
fietsvakantie slovenie
fietsvakantie slovenie
fietsvakantie slovenie
fietsvakantie slovenie
fietsvakantie slovenie
fietsvakantie slovenie
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Villach

De eerste dag reist u op eigen gelegenheid naar het starthotel in Villach.

Dag 2: Villach – Tarvisio (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Langs de rivier de Gail omgeven door een schitterend berglandschap laat u Villach achter u en verlaat u Oostenrijk. Het omgevingsgeluid wordt geabsorbeerd door de bomen en u geniet van idyllische plaatjes in de omgeving. Het goed onderhouden fietspad klimt tot aan de grens: “Servus Österreich, Ciao Bella Italia!” De eerste gelato wacht op u.

Dag 3: Tarvisio - Bled (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag volgt u de fietsroute verder en bereikt de Italiaanse staatsgrens. U fietst al snel Slovenië binnen. De fietsroute gaat langs het bekende skigebied van Kranjska Gora en leidt door het prachtige en grotendeels ongerepte natuurlijke landschap van Slovenië. Een kortere route met de trein is mogelijk (ongeveer 10 km en enkele meters hoogte). U brengt de avond door aan het romantische meer van Bled.

Dag 4: Bled - Ljubljana (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vanaf Bled fietst u naar Ljubljana, sinds 2016 de ‘Europese Groene Hoofdstad’. U passeert Radovljica, een middeleeuws stadje met een slotgracht en uitzicht op de Karawanken en de Julische Alpen. U komt ook door Kranj, de hoofdstad van de Sloveense Alpen en het centrum van de regio Gorenjska in Slovenië. De oude binnenstad van Kranj is een van de mooiste van het land en de thuisbasis van cultuur en traditie. U brengt de avond door in Ljubljana. De bezienswaardigheid van deze stad is de Drakenbrug, een must-see!

Dag 5: Ljubljana - Postojna (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

U verlaat de hoofdstad Ljubljana en fietst door idyllische en pittoreske dorpjes over rustige wegen omringd door velden, groene heuvels en boerderijen via de stad Logatec naar Postojna. Het hoogtepunt van vandaag is de Postojna-grot, de op één na grootste druipsteengrot ter wereld. Het is de enige Karst grot met een spoorlijn die al 140 jaar operationeel is. Tijdens een 1,5 uur durende rondleiding (exclusief) neemt de ‘grottrein’ u mee door het netwerk van ondergrondse gangen, galerijen en zalen.

Dag 6: Postojna - Lipizza (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Uw fietstocht brengt u van Postojna naar Lipizza (Lipica), de thuisbasis van de edele witte Lipizzaner paarden. Sinds 1580 worden hier deze paarden gefokt die beroemd zijn geworden door de Weense Rijschool. Onderweg fietst u door Pivka waar het park van Militaire Geschiedenis zich bevindt. Hier kunt u een uniek beeld krijgen van de Sloveense- en de wereldgeschiedenis.

Dag 7: Lipizza – Triëst (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Op deze laatste fietsdag fietst u naar de voormalige Habsburgse havenstad Triëst. U rijdt via Pesek waar zich vlakbij de prachtige waterval Rosandra bevindt. U fietst verder over de voormalige spoorlijn van het smalspoor “Parenzana”. In deze laatste fase hoeft u nauwelijks omhoog te fietsen maar gaat het rustig bergafwaarts richting zee.

Dag 8: Vertrek uit Triëst

Uw fietsvakantie langs de Alpe Adria eindigt in Triëst. Vanaf hier reist u op eigen gelegenheid terug naar huis. U kunt natuurlijk ook nog een of meerdere nachten verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Alpe-Adria door Slovenië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.