7-daagse fietsvakantie Hardangerfjord

Vestland, Noorwegen

  • Fjords, bergen en gletsjers
  • Links en rechts het Hardangerfjord ontdekken
  • Fietsen over de Hardangerfjordbrug en door tunnels
  • Start- en eindpunt UNESCO stad Bergen
  • Inclusief diners (6x) en lunchpakketten
Hardanger Discover Norway
Vøringsfossen -Øyvind Heen – fjords.com
Bergen-Andrea Giubelli - VisitNorway.com
Noorwegen Hardanger fjord brug
Noorwegen Hardanger fjord met eiland
Noorwegen Hardanger fjord overnachting Utne
Bekijk alle fotos (16 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Bergen - Voss

U reist op eigen gelegenheid naar Bergen. Deze stad wordt ook wel de poort naar de Noorse fjorden genoemd. Bergen staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een prachtige combinatie van natuur, cultuur en een druk dagelijks leven. U haalt uw huurfiets (indien van toepassing) op bij het verhuurstation dichtbij de cruisehaven (meer informatie bij uw reisbescheiden) en neemt vervolgens de trein naar Voss (ca. 1,15 uur) waarbij u zelf zorg draagt voor het transport van uw bagage en fiets. Overnachting in Voss.

Dag 2: Voss - Ulvik (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

Vanaf Voss start u uw fietstocht met een lichte klim naar Skjervet. Dan over de oude weg langs de Skjervsfossen-waterval richting Granvin. Vanaf hier fietst u weer bergop door Espelandsdalen en daarna bergafwaarts naar het prachtige fruitdorp Ulvik. U heeft vandaag de mogelijkheid om een wat langere route te maken die u langs het Granvinvatnet leidt. De route wordt dan ca. 57 km.

Dag 3: Ulvik - Kinsarvik - Utne (ca. 36 km)
Afstand ca. 36 km

U fietst vanuit Ulvik naar Bruravik langs smalle fjorden en naar de spectaculaire Hardangerfjordbrug. Voor de brug kunt u nog een kleine "detour" maken richting Djonno en Vallavik. Dan terug naar de brug die u een bijzondere tocht over het fjord biedt. Dan gaat het verder in zuidelijke richting. Afhankelijk van het weer en uw gesteldheid kunt u vanuit Kinsarvik naar Husedalen fietsen. Hier is een mooie waterval en u kunt er mooie wandelingen maken. Bij Kinsarvik neemt u de veerboot (ca. 30 min.) naar Utne. Een alternatief voor vandaag is dat u de excursieboot neemt vanaf Ulvik naar Utne. Op deze manier vermijdt u de weg van Bu naar Kinsarvik die tijdens de zomerperiode soms erg druk kan zijn.

Dag 4: Utne - Herand - Norheimsund (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km

Over rustige en schilderachtige wegen, langs fjorden en boomgaarden fietst u van Utne naar Herand. Bij de berg Samlen kunt een omweg maken van ca. 3 km naar de Hardanger Art Gallery, met tentoonstellingen en af en toe speciale evenementen. Vanaf Herand neemt u de snelboot naar Norheimsund. Uw bagage wordt vandaag met dezelfde boot (vertrek 17.07 uur) vervoerd van Herand naar Norheimsund. U dient derhalve uw bagage vanaf de boot mee te nemen naar het hotel in Norheimsund.

Dag 5: Norheimsund en omgeving

Deze dag staat ter vrije besteding. Even tot rust komen of maak een gletsjertocht (onder begeleiding) in het Nationale Park Folgefonna. Andere opties zijn: Steinsdalsfossen, Hardanger Maritiem Museum, huur een kayak of kano, maak een bootcruise naar Lofthus en wandel over de Monk's Steps of fiets naar Steinsto.

Dag 6: Norheimsund - Rosendal (ca. 64 km)
Afstand ca. 64 km

U fietst na het ontbijt naar Torvikbygd en volgt daarna een mooie route langs het fjord naar Gjermundshamn. Onderweg komt u door verschillende tunnels. Vanaf Gjermundshamn neemt u de ferry naar de zuidoever van het Hardangerfjord. Na aankomst is het nog slechts een klein stukje fietsen naar Rosendal. De belangrijkste bezienswaardigheid van dit kleine plaatsje is het kleinste "kasteel" van Scandinavië, de Baroniet. Verder is er in Rosendal een beeldenpark en de Kvinnherad kerk daterend uit 1255.

Dag 7: Rosendal - Bergen - individuele thuisreis

U verlaat Rosendal met de snelboot naar Bergen. Bij aankomst in Bergen brengt u uw fietsen terug (indien van toepassing) en eindigt uw fietsvakantie door het Hardangerfjord. Houdt u er rekening mee dat u vandaag zelf dient te zorgen voor het bagagetransport.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Hardangerfjord?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid