6-daagse fietsvakantie fjorden van Oslo

Oslo, Noorwegen

  • Schilderachtige kustdorpen en weelderige natuurschoon langs de kustlijn
  • Rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Vikingen
  • Verrijk uw kennis over de Vikingschepen in het Vikingskipshuset museum
  • Bekijk het zomerhuis van de beroemde Noorse schilder Edvard Munch
Oslo Fjorden
Oslo Fjorden
Oslo Fjorden
Oslo Fjorden
Oslo Fjorden
Oslo Fjorden
Bekijk alle fotos (8 )

Ontdek de Oslofjord

De ‘Oslofjord’ is een 107 km lange fjord in het zuidoosten van Noorwegen. De Oslofjord verbindt de betoverende stad Oslo met de schilderachtige kustdorpen en weelderige natuurlijke schoonheid langs de kustlijn. De fjord is veel meer dan alleen water; het is een symfonie van contrasten die het beste van zowel land als zee in zich verenigt. Oslo is de levendige hoofdstad van Noorwegen, u kunt wandelen langs de haven en alles ontdekken van innovatieve architectuur en musea van wereldklasse tot hippe bars en eersteklas restaurants. Vanwege de stadjes die u aandoet tijdens de fietstocht is deze reis dan ook de meest stedelijke tour van de Noorse tochten, het land met indrukwekkende en grootse natuur. U fietst door indrukwekkende fjordlandschappen, langs de stranden, door rijke landbouwlandschappen en over kleine, autoluwe wegen. Met een schip steekt u de fjord over van oost naar west van Sandefjord naar Strömstad in Zweden. Of u nu wilt genieten van een adembenemend uitzicht, historische bezienswaardigheden wilt ontdekken, of gewoon wilt ontspannen aan het water, het Oslofjord biedt een onvergetelijke reis door het beste van Noorwegen’s wateren en land.

Niveau van de tour:
De moeilijkheidsgraad is gemiddeld tot veeleisend. Deze tour raden wij aan met een E-bike, met een normale fiets is de tour veeleisend. De dagetappes zijn ca. 50 - 70 km. Bij slecht weer met regen en/of wind zullen de tochten zwaarder zijn.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Oslo

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen. U verblijft in het stadscentrum vlakbij het treinstation, de buurt is een compleet nieuw deel van de stad. U kunt een wandeling maken op het dak van het operagebouw of tijd doorbrengen in het Munch Museum en de nieuwe Nationale Bibliotheek. U kunt een fietstocht maken naar de beroemde musea op Bygdøy of de heuvel op om te genieten van het uitzicht vanaf de skischans Holmenkollen of een wandeling maken in de bossen boven de stad.

Dag 2: Oslo - Drammen - Horten (ca. 52 km)
Afstand ca. 52 km

Uw reis begint vandaag met de trein (ticket niet inbegrepen) vanaf het centraal station van Oslo naar Drammen, de fietsen neemt u mee in de trein. Vanuit Drammen begint uw fietstocht in zuidelijke richting naar het fjord bij Sande. Drammen is een drukke stad dus u moet rekening houden met wat verkeer door het stadscentrum. Vanuit de gemeente Sande gaat u over de oude hoofdweg langs de Oslo fjord naar Holmestrand, dit is een leuke plek om te lunchen met uitzicht op het fjord en de jachthaven. Vanaf Holmestrand volgt u nu secundaire wegen en/of paden richting Horten. In Horten raden wij een wandeling aan rond de oude marinebasis Karljohansvern, bij de oude marinebasis staat de eerste torpedoboot van de wereld.

Dag 3: Horten - Sandefjord (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

Van Horten tot Sandefjord volgt u de Noorse National Cycle route 1, de kustroute, dit is onderdeel van EuroVelo 12, North Sea Cycle Route. De route volgt bospaden langs de kust. U passeert het Midgard Vikingcentrum. In het charmante Åsgårdstrand fietst u langs het zomerhuis van Edvard Munch dat vaak open is voor bezoekers (zie ook dag 6). Buiten Sandefjord passeert u de scheepsbegraafplaats van Gokstad. Het Gokstadschip bevindt zich nu in het Vikingschipmuseum in Oslo. Een kopie wordt gebouwd in Tønsberg, de oudste stad van Noorwegen.

Dag 4: Sandefjord - Strømstad - Fredriksstad (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Het Color Line-schip vertrekt om 10.00 uur vanuit Sandefjord en arriveert om 12.30 uur in Strømstad. De weg van Strømstad naar Fredrikstad loopt landinwaarts. U fietst door bossen en platteland, over goede wegen met weinig verkeer. In deze omgeving vindt u veel historische bezienswaardigheden en de grootste concentratie rotstekeningen van Noorwegen uit de Noordse Bronstijd, 1700 - 500 voor Christus. In Fredrikstad, best bewaarde vestingstad in Noord Europa, raden wij u een bezoek aan, aan de charmante oude binnenstad.

Dag 5: Fredrikstad - Moss/Jeløya (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

Vanuit Fredrikstad volgt u de Noorse National Cycle Route 1. fietsroute. U fietst afwisselend door een weelderig cultuurlandschap en langs de kust met stranden en rotsen. Onderweg kunt u leuke omwegen maken. Suggesties: het historisch centrum Møllebyen waar moderne architectuur een goede combinatie vormt met de goed bewaard gebleven gebouwen van het industriële verleden. Het is ook een stad vol met cultuur. Brengt u een bezoek aan het Moss City and Industry Museum hier kunt u de grootste keramische vaas ter wereld bewonderen.

Dag 6: Moss/Jeløya - Oslo (ca. 76 km)
Afstand ca. 76 km

Vandaag gaat u verder naar het noorden. Tussen Son en Hvitsten loopt de route landinwaarts, door bossen en cultuurlandschappen. U gaat vervolgens verder via de kleine kustparel Hvitsten. Mogelijke omweg naar Ramme, waar het huis van Edvard Munch vaak open is voor het publiek. Richting de zee bij Drøbak, waar de Oslofjord op zijn smalst is, is het landschap licht heuvelachtig. Vanaf hier vertrekt er een boot naar Aker Brygge in Oslo (ticket niet inbegrepen). Na het passeren van een mooi meer draait de weg richting zee en volgt de kust langs verschillende mooie stranden. De route is goed bewegwijzerd en gemakkelijk te vinden als u Oslo nadert. Uw fietsvakantie eindigt nabij The National Library, Oslo Opera House en Oslo Central Station. Het is ook mogelijk om nog één of meerdere nachten langer te verblijven in Oslo, om de Noorse hoofdstad beter te kunnen verkennen en alle bijzondere indrukken van afgelopen dagen te laten bezinken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie fjorden van Oslo?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.