Zandvoort

8-daagse fietsvakantie langs de Hollandse Kust

Zuid-Holland, Nederland

  • Bezoek vissersdorp Katwijk
  • Uitwaaien op Texel
  • St. Bravo Basiliek in Haarlem
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
fietsen hollandse kust
strand hollandse kust fietsvakantie
hollandse kust vuurtoren

Deze 8-daagse fietsvakantie laat u zien hoe mooi de Nederlandse Kust is. U fietst langs duinen, eilanden en prachtige kustplaatsen. Waai lekker uit op Texel of breng een bezoekje aan een van de historische steden.

Dag 1: Aankomst Hoek van Holland

Vandaag komt u op eigen gelegenheid aan in Hoek van Holland. Vanaf hier zal de fietstocht vertrekken.

Dag 2: Hoek van Holland – Noordwijk aan Zee

Afstand ca. 34/49 km
Vanuit het hotel in het duindorp Ter Heijde vertrekt u naar Scheveningen. Vanaf hier is het nog een klein stukje naar het centrum van Den Haag. Via de duinen van het dorpje Wassenaar komt u in het oude vissersdorp Katwijk. Een paar kilometer verder ligt het eindpunt van vandaag, Noordwijk aan Zee.

Dag 3: Noordwijk aan Zee – Wijk aan Zee

Afstand ca. 47/50 km
Op dag 3 fiets u door de waterleidingduinen naar Zandvoort. Hier fietst u naar de prachtige binnenstad van Haarlem, waar de beroemde St. Bravo-basiliek staat. Nadat u Haarlem heeft bezocht fietst u over beboste duinglooiing van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Aan de rand van IJmuiden steekt u met de pont h Noordzeekanaal over. Daarna bereikt u al snel het charmante dorpje Wijk aan Zee. Hier zult u overnachten.

Dag 4: Wijk aan Zee – Bergen

Afstand ca. 34/49 km
Vandaag fietst u verder over de duinfietspaden. Bij Egmond aan Zee krijgt u de mogelijkheid om de route te verlengen door de oude binnenstad van Alkmaar met de fameuze Waag en al van andere historische gebouwen te bezoeken. Daarna fietst u verder naar het kunstenaarsdorpje Bergen en hier staat uw hotel.

Dag 5: Bergen – Den Helder

Afstand ca. 45 km
Ten noordwesten van bergen zijn duinen het hoogst, zeer breed en bebost. Deze gaat u vandaag bezoeken. Bovenop de zeedijk rondt u de kop van Noord-Holland. U overnacht vlakbij de haven van Den Helder in het hotel dat heel toepasselijk Lands End heet.

Dag 6: Den Helder – Texel/Den Burg

Afstand ca. 25 km
Vlakbij het hotel waar u de nacht heeft doorgebracht vertrekt de boot naar Texel. Op het eiland fietst u langs het wad via het vissersdorp Oudeschild naar Den Burg. U kunt een fietstocht maken door de duinen en het bos langs het Noordzeestrand. Uw hotel staat midden in het prachtige historische centrum van Den Burg.

Dag 7: Texel/Den Burg – Cocksdorp/Den Burg

Afstand ca. 41 km
Vandaag brengt u een bezoekje aan de vuurtoren op het noordelijkste puntje van Texel. Langs de adembenemende natuurgebieden de Sluyter en de Muy fietst u terug naar Den Burg waar u nogmaals overnacht.

Dag 8: Vertrek Den Burg

De 8-daagse fietsvakantie langs de Nederlandse Kust zit er alweer op. Vandaag vertrekt u weer richting huis.