5-daagse fietsvakantie Zuid-Hollandse Hoogtepunten

Zuid-Holland, Nederland

  • Historische steden: Leiden, Delft, Gouda
  • Molens van Kinderdijk
  • Polderlandschappen
  • "Manhattan aan de Maas" Rotterdam
  • Beleef de Gouden Eeuw
Delft
Kinderdijk fietsen Nederland
Depot Booijmans van Beuningen in Rotterdam
Gouda kaasmarkt
Stadhuis van Delft
Hollandse Rijn Rotterdam
Bekijk alle fotos (8 )

Fietsvakantie door Zuid-Holland

De eeuwigdurende strijd tussen land en water komt nergens zo sterk naar voren als in Zuid-Holland. Polderlandschap wordt afgewisseld door historierijke steden zoals Leiden, Delft, Den Haag en Gouda. Vergeet de Molens van Kinderdijk niet en de jeneverstad Schiedam. Zoveel afwisseling in deze 5-daagse fietsvakantie komt u bijna nergens anders tegen.

Niveau van de fietstour
Niveau 1: een lichte fietsvakantie die vrijwel vlak verloopt met af en toe een korte, pittige stijging of daling. Het hoogteverschil is maximaal 100 meter. De dagetappes zijn meestal niet meer dan 55 km per dag.

Dag 1: Individuele heenreis naar Leiden

U arriveert op eigen gelegenheid bij uw overnachtingshotel in Leiden.

Dag 2: Leiden - Delft

Afstand ca. 46 km

Maak voordat u op de pedalen stapt nog een wandeling door de mooie universiteitsstad Leiden. De route voert u dan via Den Haag naar Delft, de stad van Delfts blaue, Vermeer en Willem van Oranje.

Dag 3: Delft - Rotterdam

Afstand ca. 38 km

Vanuit Delft fietst u naar de jeneverstad Schiedam. Dan door naar het "Manhattan aan de Maas": Rotterdam. Na de verwoesting in de tweede Wereldoorlog is er aan de Maas een moderne stad ontstaan met veel nieuwbouw met vaak architectonische allure. Laat u verrassen door deze wereldhavenstad.

Dag 4: Rotterdam - Gouda

Afstand ca. 50 km

Allereerst neemt u vandaag het fietsveer dat u naar de Molens van Kinderdijk brengt. De polderroute brengt u dan via Schoonhoven naar Gouda. Gouda heeft misschien wel een van de mooiste stadspleinen van Nederland. Neem zeker even een kijkje bij de gebrandschilderde ramen van de Sint Jan.

Dag 5: Gouda - Leiden - thuisreis

Afstand ca. 50 km

Alweer de laatste dag van uw fietsvakantie door Zuid-Holland. U fietst door het waterrijke landschap rond Nieuwkoop naar Leiden. Dan volgt de thuisreis of verlenging.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Zuid-Hollandse Hoogtepunten?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.