6-daagse fietsvakantie Zeeland en de Deltawerken

Zeeland, Nederland

  • Fietsen over de Deltawerken
  • Rust, ruimte en vrijheid
  • Verken historische plaatsjes
  • Heerlijk vakantiegevoel in Zeeland
Zeeland - Deltawerken
Zeeland Deltawerken
Zeeland Strand
Zeeland - Deltawerken
Bekijk alle fotos (4 )

Verken Zeeland per fiets

Beleef uniek Zeeland tijdens een fietsvakantie over de verschillende eilanden. U fietst door polders, duinen en heeft bijna altijd water aan uw zijde. Neem een pauze langs een van de vele stranden of in de leuke oud-Hollandse dorpjes.

Naast het strand, staat Zeeland natuurlijk bekend om de waterwerken. De bijzondere constructies van dammen, dijken en sluizen zorgen voor bescherming van Zeeland en de rest van Nederland. Tijdens deze fietsvakantie vormen de Deltawerken een belangrijk onderdeel van de route.

Niveau van de fietsvakantie: de routes zijn eenvoudig af te leggen over de vlakke wegen van Zeeland en Zuid-Holland. Houdt er wel rekening mee dat er in Zeeland altijd wind staat. Alle etappes zijn gemiddeld 50 km lang.

Dag 1: Aankomst in Burgh-Haamstede

Vandaag start uw individuele fietsvakantie met de aankomst in Burgh Haamstede. Neem de tijd om vandaag rond te kijken in de het stadje, zeker het kasteel is een bezoek waard! Geniet vanavond van een mooie zonsondergang vanaf het strand.

Dag 2: Burgh-Haamstede – Brielle

Afstand ca. 50 km

Vandaag maakt u kennis met de Nederlandse Deltawerken. Fiets langs de bijzondere constructie van dammen, dijken en sluizen die Nederland beschermen tegen het geweld van de zee. Vervolgens fietst u via de Grevelingendam en de Brouwersdam richting het eiland Goeree-Overflakke. Ook de Haringvlietdam staat vandaag op het programma. U overnacht vandaag in Brielle, een pittoresk vestingstadje met gezellige straatjes en steegjes.

Dag 3: Brielle – Willemstad

Afstand ca. 50 km

Vanuit het Brielse Meer, een prachtig waterparadijs met een rijke flora en fauna, vertrekt u vandaag richting een andere oude vestingstad; Willemstad. Vandaag fietst u door bossen, natuurgebieden en langs weilanden. U volgt de rivier Het Spui richting de Hoekse Waard. Op de Hoekse Waard passeert u knusse dorpjes en vele rijksmonumenten. Via een vijfde onderdeel van de Deltawerken, Volkerakdam komt u aan in Willemstad.

Dag 4: Willemstad – Zierikzee / Noordgouwe

Afstand ca. 48 km

Tijdens de vierde dag van uw fietsvakantie fietst u van Goeree-Overflakkee naar Oud Tonge. Geniet van het uitzicht tijdens de fietstocht, u zult prachtige duinen, zandplaten en uitgestrekte polders tegenkomen. Neem vandaag een pauze in Bruinisse, dit stadje wordt de poort van Zeeland genoemd vanwege het havengebied. Verken de jachthaven en neem even plaats op een van de vele terrasjes. Na de pauze kunt u uw weg vervolgen over Schouwen-Duiveland richting Zierikzee. Deze historische stad aan de zeearm van de Oosterschelde wordt door vele toeristen bezocht. Volg in de stad de middeleeuwse straatjes en neem een kijkje in de jachthaven.

Dag 5: Zierikzee / Noordgouwe – Burgh Haamstede

Afstand ca. 56 km

Vandaag is alweer de laatste etappe aangebroken van uw fietsvakantie in Zeeland. U fietst vandaag over de Zeelandbrug, vroeger was dit de langste brug van Europa. Via deze brug bereikt u Noord-Beveland, tevens het kleinste eiland van Zeeland. Tijdens de fietstocht passeert u akkers en leuke Zeeuwse Dorpjes. Aan het einde van de dag komt u weer terug op Schouwen-Duiveland en kunt u genieten van het strand en de Duinen.

Dag 6: Vertrek uit Burgh-Haamstede

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie door Zeeland. Maak nog een strandwandeling alvorens u naar huis vertrekt.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Zeeland en de Deltawerken?