6-daagse fietsvakantie Zeeland en de Deltawerken

Zeeland, Nederland

  • Fietsen Langs de Zeeuwse kust
  • Noordzeestranden, duinen en weids landschap
  • Oosterschelde Nationaal Park en Deltawerken
  • Willemstad, Zierikzee en Bruinisse
  • Heerlijk vakantiegevoel in Zeeland: rust, ruimte en vrijheid.
Zeeland op de fiets
Zeeland - Deltawerken
Zeeland Zierikzee
Middelburg
Fietsen in Zeeland verkeersbord
Zeeland fietsen met de kinderen
Bekijk alle fotos (10 )

Verken Zeeland per fiets

Beleef uniek Zeeland tijdens een fietsvakantie over de verschillende eilanden. U fietst door polders, duinen en heeft bijna altijd water aan uw zijde. Neem een pauze langs een van de vele stranden of in de leuke oudhollandse dorpjes.

Naast het strand, staat Zeeland natuurlijk bekend om de waterwerken. De bijzondere constructies van dammen, dijken en sluizen zorgen voor bescherming van Zeeland en de rest van Nederland. Tijdens deze fietsvakantie vormen de Deltawerken een belangrijk onderdeel van de route.

Niveau van de fietsvakantie: de routes zijn eenvoudig af te leggen over de vlakke wegen van Zeeland en Zuid-Holland. Houdt er wel rekening mee dat er in Zeeland altijd wind staat. Alle etappes zijn gemiddeld ca. 50 km lang.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Burgh-Haamstede

Vandaag start uw individuele fietsvakantie met de aankomst in Burgh Haamstede. Neem de tijd om vandaag rond te kijken in de het stadje, zeker het kasteel is een bezoek waard! Geniet vanavond van een mooie zonsondergang vanaf het strand.

Dag 2: Burgh-Haamstede – Brielle (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag maakt u kennis met de Nederlandse Deltawerken. Fiets langs de bijzondere constructie van dammen, dijken en sluizen die Nederland beschermen tegen het geweld van de zee. Vervolgens fietst u via de Grevelingendam en de Brouwersdam richting het eiland Goeree-Overflakke. Ook de Haringvlietdam staat vandaag op het programma. U overnacht vandaag in Brielle, een pittoresk vestingstadje met gezellige straatjes en steegjes.

Dag 3: Brielle – Willemstad (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vanuit het Brielse Meer, een prachtig waterparadijs met een rijke flora en fauna, vertrekt u vandaag richting een andere oude vestingstad; Willemstad. Vandaag fietst u door bossen, natuurgebieden en langs weilanden. U volgt de rivier Het Spui richting de Hoekse Waard. Op de Hoekse Waard passeert u knusse dorpjes en vele rijksmonumenten. Via een vijfde onderdeel van de Deltawerken, Volkerakdam komt u aan in Willemstad.

Dag 4: Willemstad – Zierikzee / Noordgouwe (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Tijdens de vierde dag van uw fietsvakantie fietst u van Goeree-Overflakkee naar Oud Tonge. Geniet van het uitzicht tijdens de fietstocht, u zult prachtige duinen, zandplaten en uitgestrekte polders tegenkomen. Neem vandaag een pauze in Bruinisse, dit stadje wordt de poort van Zeeland genoemd vanwege het havengebied. Verken de jachthaven en neem even plaats op een van de vele terrasjes. Na de pauze kunt u uw weg vervolgen over Schouwen-Duiveland richting Zierikzee. Deze historische stad aan de zeearm van de Oosterschelde wordt door vele toeristen bezocht. Volg in de stad de middeleeuwse straatjes en neem een kijkje in de jachthaven.

Dag 5: Zierikzee / Noordgouwe – Burgh Haamstede (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

Vandaag is alweer de laatste etappe aangebroken van uw fietsvakantie in Zeeland. U fietst vandaag over de Zeelandbrug, vroeger was dit de langste brug van Europa. Via deze brug bereikt u Noord-Beveland, tevens het kleinste eiland van Zeeland. Tijdens de fietstocht passeert u akkers en leuke Zeeuwse Dorpjes. Aan het einde van de dag komt u weer terug op Schouwen-Duiveland en kunt u genieten van het strand en de Duinen.

Dag 6: Vertrek uit Burgh-Haamstede

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie door Zeeland. Maak nog een strandwandeling alvorens u naar huis vertrekt.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Zeeland en de Deltawerken?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Zeeland en de Deltawerken.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.4
Locatie/gebied: 8.7
Hotels: 8.2
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.8
Dag-tot-dagprogramma: 8.7
Bezienswaardigheden: 7.8
Reisbescheiden: 8.6
8.0
Alles was in orde , 1 hotel wel verouderd
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Heerlijke vakantie , mede door het goede weer .
8.0
Goede ervaring, paar opmerkingen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Was goed verzorgd. Goede hotels. De fietsenstalling met oplaadpunten vonden wij erg summier. Het hotel in Willemstad had helemaal geen fietsstalling.
9.0
Prachtige Fietstochten
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
Geweldig. Wel vermoeiend omdat je elke dag naar een ander hotel moest. 2 nachten in 1 hotel zou ook makkelijk kunnen. Dan kan je die dag erna een rondje op het eiland fietsen. Er was echter een hotel op Willemstad waar je je fiets ‘s nacht niet overdekt kwijt kon. Wij hebben al meer fietsvakanties gedaan maar altijd was er een goede fietsenstalling. We hadden net nieuwe fietsen, dus waren hier niet blij mee.
Lees meer
9.0
prima in orde
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Een keurige vakantie die voldeed aan de verwachtingen
8.0
Goed
Op vakantie in Augustus 2021
Goed, maar verzoek om op de routebeschrijving de horeca aan te geven. Door de harde wind moesten we tussentijds de accu opladen. Dan is het handig als je weet waar je terecht kan. Ook is het handig als afspreekpunt voor de lunch als de groep wat groter is.
9.0
Alles goed verzorgd.
Op vakantie in Juli 2021
Fijne vakantie met afwisselende routes. Hotel in Brielle viel een beetje tegen ivm de andere locaties. De reisbescheiden zouden eerder verstuurd mogen worden voor meer voorpret en betere voorbereiding van de reis. Deze kanttekeningen zullen ons waarschijnlijk niet de hoofdprijs op leveren ;-)
Lees meer
8.0
Perfect geregeld en verzorgt
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2021
Prachtige fietspaden, lekker rustig en ontzettend genoten van de omgeving. Alle hotels waren goed verzorgd en je kon als je dat wilde ook dineren.
Lees meer