9-daagse fietsvakantie De Waddeneilanden

Waddeneilanden, Nederland

  • Fietsen over de Waddeneilanden
  • Terschelling of Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog
  • Pak een stukje Elfstedenroute mee
  • Nationaal Park Lauwersmeer
  • Strand, duinen en vuurtorens
Ameland vuurtoren met fietser
Terschelling strand
Vlieland vuurtoren
Lauwersmeer
Schiermonnikoog
paddestoel richtingaanwijzer Ameland
Bekijk alle fotos (11 )

Fietsvakantie Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog

Geniet van het unieke landschap van de Waddenzee tijdens deze fietsvakantie naar maar liefst 3 Waddeneilanden. U kunt kiezen uit Terschelling of Vlieland. Na uw fietstocht op een van deze eilanden keert u terug naar Harlingen om vervolgens per boot naar Ameland te varen. Op Ameland overnacht u. Op dag 5 vaart u terug naar Harlingen en fietst naar Lauwersoog waar u de boot neemt naar het autoluwe Schiermonnikoog. Ook hier blijft u overnachten om op dag 7 terug te keren naar het vasteland. Via Dokkum arriveert u weer in Harlingen. Ontdek hoe verschillend de eilanden zijn, bezoek een van de mooiste stadjes in Friesland en fiets een gedeelte van de Elfstedenroute. Deze fietsvakantie is van harte aan te bevelen.

Niveau van de fietstour
Niveau 1: een lichte fietsvakantie die vrijwel vlak verloopt met af en toe een korte, pittige stijging of daling. Het hoogteverschil is maximaal 100 meter. De dagetappes zijn meestal niet meer dan 55 km per dag.

Dag 1: Individuele aankomst Harlingen

U reist op eigen gelegenheid naar uw starthotel in Harlingen.

Dag 2: Harlingen - Terschelling of Vlieland - Harlingen

Afstand ca. 32 km

's Ochtends vaart u naar Terschelling of Vlieland voor een verkenningstocht over de uitstekende fietspaden op de eilanden. U heeft op Terschelling de keuze voor een fietstocht van ca. 32 of 43 km. De fietstocht op Vlieland is ca. 21 km. Aan het einde van de dag neemt u de boot terug naar Harlingen voor de overnachting.

Dag 3: Harlingen - Ameland/Nes

Afstand ca. 59 km

Vanuit Harlingen fietst u eerst naar Holwerd. Hier neemt u de boot naar Ameland. U verblijft dan 2 nachten op Ameland.

Dag 4: Fietsen op Ameland

Afstand ca. 20 km

U heeft diverse mogelijkheden om over de goed aangelegde fietspaden Ameland te ontdekken. Fietst bijvoorbeeld naar de Oerderduinen waarbij u de pittoreske plaatsjes Hollum en Ballum kunt bezoeken.

Dag 5: Ameland/Nes - Schiermonnikoog

Afstand ca. 47 km

Allereerst gaat u per boot terug naar Holwerd. Aangekomen op het vasteland fietst u naar Lauwersoog waar u de boot neemt naar het autoluwe Schiermonnikoog. U overnacht 2 nachten op Schiermonnikoog.

Dag 6: Fietsen op Schiermonnikoog

Afstand ca. 17 km

Wij bevelen u de volgende fietsroute aan: door de bossen en duinen naar 't Schlei, de Kobbeduinen en vanaf de Veerdam door de duinen langs de vuurtoren terug naar uw overnachtingshotel.

Dag 7: Schiermonnikoog - Dokkum

Afstand ca. 45 km

U verlaat Schiermonnikoog per boot. Dan fietst u vanaf Lauwersoog door het Nationale Park Lauwersmeer naar Zoutkamp. Verder gaat het over goede fietspaden en langs de Dokkumer Grutdjip naar een van de mooiste stadjes van Friesland: Dokkum.

Dag 8: Dokkum - Elfstedenroute - Harlingen

Afstand ca. 58 km

Vandaag fietst u grotendeels over en langs de beroemde Elfstedenroute. Langs de Dokkumer Ee gaat het richting Leeuwarden. U passeert het gezellige haventje van Burdaard en het kleine bruggetje van Bartlehiem. Via de voormalige universiteitsstad Franeker arriveert u bij Harlingen.

Dag 9: Individuele thuisreis of verlenging

Aan alles komt een einde zo ook aan uw fietsvakantie naar de Wadden. Vol met indrukken keert u huiswaarts.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 9-daagse fietsvakantie De Waddeneilanden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.