8-daagse fietsvakantie Grote Rivieren

Utrecht, Nederland

  • Scheveningen, Kijkduin, Hoek van Holland
  • Dijken, molens, rivieren
  • Fietsen langs strand en duinen
  • Kaasstad Gouda
  • Begin- en eindpunt in Utrecht
Dordrecht Nederland
Fietsen in Nederland Holland
skyline Rotterdam Nederland
Kinderdijk fietsen Nederland
Fietsen in Nederland
Nederland Holland
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis naar Utrecht

Aankomst in de Domstad Utrecht voor de eerste overnachting van uw fietsvakantie. Utrecht is na Amsterdam en Maastricht de stad met de meeste rijksmonumenten. Dus kom op tijd om de stad Utrecht te ontdekken.

Dag 2: Utrecht - Gouda (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km

De eerste etappe van uw fietstocht brengt u vanuit Utrecht naar kaasstad Gouda. Geniet onderweg van de talrijke landhuizen, kastelen en parken die dit stukje Nederland kenmerken.

Dag 3: Gouda - Scheveningen (ca. 64 km)
Afstand ca. 64 km

Geniet van het typische Nederlands landschap tijdens uw fietstocht. Uitgestrekte weides, koeien, molens en boerderijen vormen het decor voor u arriveert in Den Haag, de regeringszetel van Nederland. Bezoek de parlementsgebouwen, de mooie binnenstad, Panorama Mesdag en de prachtige musea. Natuurlijk mag een wandeling over de strandboulevard van Scheveningen niet ontbreken.

Dag 4: Scheveningen - Rotterdam (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km

Vanuit Scheveningen fietst u na het ontbijt langs de Noordzeeduinen. U passeert Kijkduin, Hoek van Holland, het oude vissersdorp Maassluis en Schiedam, bekend om haar molens en jeneverstokerijen. Uw einddoel is het voormalige vissersdorp Vlaardingen en tenslotte Rotterdam.

Dag 5: Rotterdam - Papendrecht (ca. 31 km)
Afstand ca. 31 km

Ontdek hoe de havenstad Rotterdam zich na de 2e Wereldoorlog ontwikkeld heeft tot metropool met architectonische kunststukjes zoals de Erasmusbrug, de Kubuswoningen en het Centraal Station maar ook met een gezellige binnenstad en tal van musea zoals Museum Boijmans van Beuningen. De route leidt u via het beroemde Kinderdijk naar Papendrecht in de Alblasserwaard. Papendrecht is een typisch dijkdorp met aan de westzijde de rivier De Noord en aan de zuidzijde De Merwede. Iets ten noorden van Papendrecht ligt Dordrecht waar de rivieren Oude Maas, De Noord en De Merwede samenkomen.

Dag 6: Papendrecht - Gorinchem (ca. 59 km)
Afstand ca. 59 km

U fietst langs de rand van het Eiland van Dordrecht, dat grenst aan het Nationale Park De Biesbosch, een bijzonder zoetwatergebied, naar Gorinchem. Steek onderweg de Waal over voor een bezoek aan het historisch beruchte en beroemde Slot Loevestijn. Vergeet dan ook niet het vlakbij gelegen Woudrichem te bezoeken.

Dag 7: Gorinchem - Utrecht (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Gorinchem wordt door velen beschouwd als een de mooist bewaard gebleven vestingen in Nederland. Gorinchem maakt ook deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de verdedigingswerken die Nederland tegen de vijand dienden te beschermen door grote gedeeltes van het land onder water te zetten. Vanuit Gorinchem kunt u door een gedeelte van de Oude Hollandse Waterlinie fietsen richting Utrecht. Maar er zijn vele mogelijkheden om van Gorinchem naar Utrecht te fietsen, dus aan u de keus welke route u neemt.

Dag 8: Utrecht - individuele terugreis

Het einde van uw fietsvakantie. Na het ontbijt keert u huiswaarts. U kunt natuurlijk ook nog een nachtje verlengen in de Domstad Utrecht.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Grote Rivieren?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Grote Rivieren.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.5
Locatie/gebied: 9.5
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 10.0
Dag-tot-dagprogramma: 10.0
Bezienswaardigheden: 9.5
Reisbescheiden: 10.0
9.0
Met de uitgezette tochten kom je precies daar waar je moet zijn!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Super wat een heerlijke en prachtige fietstochten. Deze keer Grote rivieren. En meteen onze favoriet. Nederland Waterland. Met de uitgezette tochten kom je precies daar waar je moet zijn. Knooppunten op papier en/of digitaal ( aan te bevelen voor meer duidelijkheid) . Langs watertjes, de Lek, de Linge, Reewijkse plassen, de Ijssel, de Maas, de Noordzee, de Biesbosch. Langs kleinere stroompjes, in de polders. Langs de weides, dorpjes en steden. Over met pondjes. Goede hotels. Koffers worden van hotel naar hotel gebracht (eigen bus Duch Bike is een goede verbetering t.o.v. koeriersbedrijf) zodat jezelf 'licht' kan fietsen. Echt op een paar 'knooppunt foutjes' was t perfect. Brochure met reisbescheiden in 1e hotel. We gaan gelijk weer uitkijken naar onze volgende fietstocht! TIP. De afstanden zijn behoorlijk gemiddeld 60km. Wil je b.v. musea of in de steden rondkijken kan je t best een nacht extra boeken.
10
Top vakentie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Zeer tevreden. Alles was goed verzorgd.
Lees meer