6-daagse fietsvakantie Heide en Rivieren Tour

Utrecht, Nederland

  • Utrechtse Heuvelrug, Veluwezoom en IJsselvallei
  • Bezoek Utrecht en Hanzesteden Zutphen en Deventer
  • Weilanden, bossen, heidevelden en molens
  • Kastelen en boerderijen
  • Begin- en eindpunt in Bunnik
Uitrusten op de Veluwe Nederland
Deventer Nederland
Fietsen langs de IJssel Nederland
Doesburg Nederland
Fietsen op de Veluwe Nederland
Dorpje op de Veluwe Nederland
Bekijk alle fotos (7 )

Fietsen door oer-Hollands lanschap!

Geniet van het typisch Nederlandse landschap tijdens deze 6-daagse fietsvakantie Heide en Rivieren Tour. U fietst over de Utrechtse Heuvelrug en Nationaal Park Veluwezoom. Bezoek historische plaatsen als Elspeet, Putten en Vaassen en de Hanzesteden Deventer en Zutphen. Ontmoet Rijn, IJssel en Eem. Deze fietsvakantie biedt volop afwisseling in een decor van oer-Hollands landschap.

Niveau van de fietsvakantie:
Niveau 2: fietsen door een zacht glooiend gebied met af en toe een korte helling. Heeft u enige fietservaring dan is deze fietsvakantie prima te doen. De dagafstand varieert tussen ca. 30 en 65 km.

Dag 1: Individuele aankomst Bunnik

U reist op eigen gelegenheid naar het starthotel in Bunnik dat slechts 6 km van Utrecht ligt. Begin uw vakantie goed en kom op tijd zodat u nog even Utrecht kunt ontdekken. Beklim de Domtoren, vaar door de grachten of pak een terrasje. Utrecht telt vele rijksmonumenten dus er zijn volop mogelijkheden.

Dag 2: Bunnik - Arnhem

De route leidt u vandaag naar de Gelderse hoofdstad Arnhem. U fietst door het typisch Nederlandse weidelandschap langs de Langbroekerwetering met tal van grote landhuizen. U passeert de kastelen Beverweerd, Lunenburg en Sandenburg waarna u het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug bereikt. Het open landschap maakt plaats voor bossen. Voorbij Kasteel Amerongen steekt u de Rijn over en fietst u de Betuwe in. U blijft de rijnoever volgen tot Arnhem. Net voor Arnhem ligt het Airbornmuseum. Sluit de dag af met een bezoek aan dit museum over de Slag om Arnhem.

Dag 3: Arnhem - Deventer

Een gevarieerde route wacht op u. U fietst door de prachtige natuur van Nationaal Park Veluwezoom en beklimt de Posbank waar in de maand augustus de bloeiende heide een lust voor het oog is. Na de Carolinaberg; een vijftig meter hoge heuvel en middelpunt van vele bospaden, steekt u bij Dieren met het pontje de IJssel over. Het contrast tussen de bossen van de Veluwe en het weidse landschap van de IJsselvallei is groot. De Hanzestad Zutphen is een prima plek om even te pauzeren alvorens u richting de Hanzestad Deventer fietst, uw eindpunt van vandaag.

Dag 4: Deventer - Amersfoort/Putten

Het heerlijke landschap trekt aan uw ogen voorbij als u naar Amersfoort fietst. Weilanden, bossen, heidevelden en typisch Nederlandse molens; u komt het vandaag allemaal tegen. Door het Gortelsche Bos fietst u naar Vaassen met de Daams Molen waarna u verder rijdt naar Elspeet. Over de heidevelden gaat het richting Putten. Bezoek de Witte Pauwenburcht oftewel Kasteel Staverden. In Putten kunt u de korenmolen Het Hert bekijken. Nog een stukje Veluws bos en u arriveert bij uw overnachtingshotel gelegen aan het Veluwerandmeer Nuldernauw.

Dag 5: Amersfoort/Putten - Bunnik

De laatste etappe van uw fietsvakantie start langs de oevers van de rivier de Eem; een prachtig weidelandschap waar veel weidevogels voorkomen. U passeert Baarn en het Paleis Soestdijk, voormalig woon- en werkverblijf van de Koninklijke familie. Het landschap is hier overweldigend bosrijk. U fietst door het natuurgebied de Soesterduinen, met uitgestrekte bossen en stuifduinen. Via Zeist bereikt u uw eindbestemming Bunnik.

Dag 6: Bunnik - thuisreis

Helaas is uw fietsvakantie ten einde. Na het ontbijt vertrekt u huiswaarts. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen. Vraag de ADE fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Heide en Rivieren Tour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Heide en Rivieren Tour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.8
Locatie/gebied: 9.5
Hotels: 7.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.2
Route: 9.2
Dag-tot-dagprogramma: 9.3
Bezienswaardigheden: 9.5
Reisbescheiden: 8.8
5.0
Hotels ver van de steden
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2021
Verleden jaar prima gehad elfsteden tocht route gedaan was onze eerste keer., dit jaar erg tegen gevallen was ook via dutch tours toch anders.??
9.0
Dijkwegen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2021
Super mooie geweldige routes. Heel afwisselend van samenstelling. Van dijk rijden tot bospaden en van weilanden tot kastelen. Veel aanwijzingen voor onderweg en keurige doorsturen van koffers. Hartelijke ontvangst in de hotels.
7.0
Truttige hotels bij prachtige routes.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
Behalve hotels, prima fietstochten in mooie omgeving met goede huurfietsen. Duidelijke routeomschrijvingen.
Lees meer
9.0
Alles goed geregeld
Jong (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
Fijne fietsvakantie gehad met leuke en gevarieerde fietsroutes! Vervoer koffers goed geregeld! Altijd netjes aanwezig in hotel! Hotels netjes voorzien van fietsstallingen met oplaadpunt! Misschien een tip om de routes ook digitaal aan te bieden! We zouden het zo weer doen!!
9.0
( BIJNA) alles goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2021
Super ! Vooral het informatieboekje over de fietsroutes/bezienswaardigheden is geweldig ! Het hotel in Arnhem/Velp is nog zeer verouderd. Daar kregen we een heel klein kamertje met een 1-persoonsbed. Gelukkig werd ons bezwaar ter plekke goed opgelost en kregen we een tweepersoonskamer voor alleengebruik.
Lees meer