6-daagse fietsvakantie Heide en Rivieren Tour

Utrecht, Nederland

  • Utrechtse Heuvelrug, Veluwezoom en IJsselvallei
  • Bezoek Utrecht en Hanzesteden Zutphen en Deventer
  • Weilanden, bossen, heidevelden en molens
  • Kastelen en boerderijen
  • Begin- en eindpunt in Bunnik
Uitrusten op de Veluwe Nederland
Deventer Nederland
Fietsen langs de IJssel Nederland
Doesburg Nederland
Fietsen op de Veluwe Nederland
Dorpje op de Veluwe Nederland
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Bunnik

U reist op eigen gelegenheid naar het starthotel in Bunnik dat slechts 6 km van Utrecht ligt. Begin uw vakantie goed en kom op tijd zodat u nog even Utrecht kunt ontdekken. Beklim de Domtoren, vaar door de grachten of pak een terrasje. Utrecht telt vele rijksmonumenten dus er zijn volop mogelijkheden.

Dag 2: Bunnik - Arnhem (ca. 72 km)
Afstand ca. 72 km

De route leidt u vandaag naar de Gelderse hoofdstad Arnhem. U fietst door het typisch Nederlandse weidelandschap langs de Langbroekerwetering met tal van grote landhuizen. U passeert de kastelen Beverweerd, Lunenburg en Sandenburg waarna u het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug bereikt. Het open landschap maakt plaats voor bossen. Voorbij Kasteel Amerongen steekt u de Rijn over en fietst u de Betuwe in. U blijft de rijnoever volgen tot Arnhem. Net voor Arnhem ligt het Airbornmuseum. Sluit de dag af met een bezoek aan dit museum over de Slag om Arnhem.

Dag 3: Arnhem - Deventer (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

Een gevarieerde route wacht op u. U fietst door de prachtige natuur van Nationaal Park Veluwezoom en beklimt de Posbank waar in de maand augustus de bloeiende heide een lust voor het oog is. Na de Carolinaberg; een vijftig meter hoge heuvel en middelpunt van vele bospaden, steekt u bij Dieren met het pontje de IJssel over. Het contrast tussen de bossen van de Veluwe en het weidse landschap van de IJsselvallei is groot. De Hanzestad Zutphen is een prima plek om even te pauzeren alvorens u richting de Hanzestad Deventer fietst, uw eindpunt van vandaag.

Dag 4: Deventer - Putten (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

Het heerlijke landschap trekt aan uw ogen voorbij als u naar Amersfoort fietst. Weilanden, bossen, heidevelden en typisch Nederlandse molens; u komt het vandaag allemaal tegen. Door het Gortelsche Bos fietst u naar Vaassen met de Daams Molen waarna u verder rijdt naar Elspeet. Over de heidevelden gaat het richting Putten. Bezoek de Witte Pauwenburcht oftewel Kasteel Staverden. In Putten kunt u de korenmolen Het Hert bekijken. Nog een stukje Veluws bos en u arriveert bij uw overnachtingshotel gelegen aan het Veluwerandmeer Nuldernauw.

Dag 5: Putten - Bunnik (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

De laatste etappe van uw fietsvakantie start langs de oevers van de rivier de Eem; een prachtig weidelandschap waar veel weidevogels voorkomen. U passeert Baarn en het Paleis Soestdijk, voormalig woon- en werkverblijf van de Koninklijke familie. Het landschap is hier overweldigend bosrijk. U fietst door het natuurgebied de Soesterduinen, met uitgestrekte bossen en stuifduinen. Via Zeist bereikt u uw eindbestemming Bunnik.

Dag 6: Bunnik - thuisreis

Helaas is uw fietsvakantie ten einde. Na het ontbijt vertrekt u huiswaarts. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen. Vraag de ADE fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Heide en Rivieren Tour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Heide en Rivieren Tour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.3
Hotels: 7.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.4
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.1
Reisbescheiden: 8.9
8.0
Fijne fietstocht doorheen de Veluwe
Met vrienden
Op vakantie in September 2023
De fietsroutes via de knooppunten waren perfect aangegeven. De horeca, mogelijkheid tot koffiedrinken, wat eten was onderweg wel heel erg minimaal. Bij de Postiljon Hotels kon alleen maar met kaart betaald worden. De hotels lagen ook een stuk verwijderd van dorpen / steden. Dat dwong je al bijna om bij hen het diner te reserveren. De route naar het Postiljon hotel in Bunnik was niet helemaal duidelijk. Hotel Haarhuis in Arnhem was een absolute topper. Hier was ook de beste fietsenstalling. Het personeel was overal zeer vriendelijk en welwillend. Bagagevervoer was prima geregeld.
9.0
Super goed geregeld!
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2023
Alles was enorm goed geregeld door ADE. Vóór de vakantie al goed van informatie voorzien. Bij aankomst in het hotel kregen we uitgebreide informatie over de fietsroutes, voor iedere dag een apart boekje met knooppunten, routes, bezienswaardigheden op de route. De hotels waar we overnachtten waren ook prima, van alle gemakken voorzien. Ik zou het mijn beste vrienden aanraden.
8.0
Alles prima verzorgd
Alleen reizend
Op vakantie in Juni 2023
Heerlijk. Eerder fietsvakantie op deze manier gedaan, bevalt me erg goed. De keuzes van de hotels vond ik wat betreft locatie niet gunstig. Bijna allemaal aan de snelweg. Geen mooie omgeving en als ik na een dag fietsen nog even een stuk wilde lopen bv om een hapje te eten, zat ik (te) ver van een stads/dorpskern. Moest ik toch de fiets weer pakken, en na gemiddeld 70 km had ik daar niet veel zin in. De hotels zelf waren prima overigens.
Lees meer
8.0
Het was goed verzorgd duidelijk beschrijving van de route
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Fijn vakantie goede hotels op postillion hotel Bunnik na dat was heel erg
5.0
Hotels ver van de steden
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2021
Verleden jaar prima gehad elfsteden tocht route gedaan was onze eerste keer., dit jaar erg tegen gevallen was ook via dutch tours toch anders.??
9.0
Dijkwegen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2021
Super mooie geweldige routes. Heel afwisselend van samenstelling. Van dijk rijden tot bospaden en van weilanden tot kastelen. Veel aanwijzingen voor onderweg en keurige doorsturen van koffers. Hartelijke ontvangst in de hotels.
Lees meer
7.0
Truttige hotels bij prachtige routes.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Behalve hotels, prima fietstochten in mooie omgeving met goede huurfietsen. Duidelijke routeomschrijvingen.
9.0
Alles goed geregeld
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Fijne fietsvakantie gehad met leuke en gevarieerde fietsroutes! Vervoer koffers goed geregeld! Altijd netjes aanwezig in hotel! Hotels netjes voorzien van fietsstallingen met oplaadpunt! Misschien een tip om de routes ook digitaal aan te bieden! We zouden het zo weer doen!!
9.0
( BIJNA) alles goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2021
Super ! Vooral het informatieboekje over de fietsroutes/bezienswaardigheden is geweldig ! Het hotel in Arnhem/Velp is nog zeer verouderd. Daar kregen we een heel klein kamertje met een 1-persoonsbed. Gelukkig werd ons bezwaar ter plekke goed opgelost en kregen we een tweepersoonskamer voor alleengebruik.
Lees meer