6-daagse fietsvakantie IJssel en Vecht

Overijssel, Nederland

  • Fiets langs IJssel, Vecht en Regge
  • Bezoek Hanzesteden als Deventer, Zwolle en Zutphen
  • Kastelenlandschap van de Achterhoek
  • Uiterwaarden en Sallandse Heuvelrug
  • Begin- en eindpunt in Vorden
fietsen langs ijsselmeer
Kastelen achterhoek
ommen
Sallandse Heuvelrug
IJsselmeer in de avondzon
Zwolle
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Vorden (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

U reist op eigen gelegenheid naar het starthotel in Vorden. Nadat u ingecheckt bent, kunt u nog een korte fietstocht rond Vorden maken. Fiets langs de gracht van kasteel Vorden naar kasteel Hackfort met de watermolen en het tot brasserie omgebouwde koetshuis. Langs de Baakse beek fietst u dan weer terug naar het hotel.

Dag 2: Vorden - Zutphen - Deventer (ca. 37 km)
Afstand ca. 37 km

Allereerst bezoekt u vandaag de Hanzestad Zutphen, gelegen aan de IJssel. Laat u verrassen door de sfeervolle binnenstad. Dan voert de fietstocht u over de uiterwaarden van de IJssel naar de Hanzestad Deventer. Vanuit uw hotel in Deventer bent u met het pontje in ca. 5 minuten in de historische binnenstad.

Dag 3: Deventer - Zwolle (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km

De IJssel leidt u verder via de havezaten Nieuw Rande en de Haere naar Olst. Met de IJsselveer steekt u de IJssel over en volgt de river noordwaarts. Bij Veessen kunt u met een pont oversteken naar het natuurgebied Fortmont. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Anton Pieckmuseum in Hattem. De Hanzestad Zwolle wordt omgeven door een vestinggracht en staat bekend om het museum de Fundatie. Ook op culinaire gebied heeft het veel te bieden.

Dag 4: Zwolle - Ommen (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

De IJssel maakt plaats voor de Vecht. U volgt de rivier via Dalfsen naar Ommen. Ook Ommen is een Hanzestad en dankt haar Hanzestatus aan de strategische ligging aan de Vecht. Deze dag passeert u prachtige landgoederen met kastelen, beboste stuwwallen en uitgestrekte hooilandschappen.

Dag 5: Ommen - Holten (ca. 49 km)
Afstand ca. 49 km

Als u Ommen verlaat in zuidelijke richting passeert u de kastelen Het Laer en Eerde en het dorp Den Ham U fietst langs het riviertje de Regge over oeverpaden, langs oude essen en boerderijlandschappen. Het venijn zit vandaag aan het einde van uw fietstocht. U moet even klimmen naar uw hotel op de Holterberg (Sallandse Heuvelrug).

Dag 6: Holten - Vorden (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

De laatste dag van uw fietsvakantie is alweer aangebroken. Het landschap is een beetje glooiend en vanuit Holten fietst u langs de ‘bergen’ van het dorp Markelo de lichtglooiende Achterhoek in. Bezoek onderweg Kasteel Huis Verwolde als u naar het vestingstadje Lochem fietst. Rijdt door het eeuwenoude eiken- en beukenbos van de Havezate Ampsen. Op het marktplein in Lochem staat al 1100 jaar de Gudulakerk omgeven door renaissance-huizen en een paar heerlijke terrassen. Langs de kastelen De Wildenborch, Het Enzerinck en Den Bramel fietst u terug naar uw starthotel in Vorden, het einde van uw fietsvakantie.

De mogelijkheid bestaat uw fietsvakantie te verlengen met een extra overnachting in Vorden. Mocht u hiervoor kiezen dan kunt u nog een mooie fietstocht maken naar de Hanzestad Doesburg waarbij u onderweg ook het pittoreske Bronkhorst kunt bezoeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie IJssel en Vecht?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie IJssel en Vecht.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.8
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.4
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.4
Route: 8.4
Dag-tot-dagprogramma: 8.8
Bezienswaardigheden: 8.6
Reisbescheiden: 9.0
10
Alles keurig verzorgt , geen omkijken naar , heerlijk genoten van een heerlijke actieve fiets vakantie met duidelijke omschrijving en ook de ontvangst in de hotels waren prima
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
We hebben genoten en zijn van plan om dit voor een volgende vakantie weer te doen en dan in een andere provincie
9.0
Alles na behoren......
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Prima verzorgd
9.0
Super relaxte fietsvakantie met leuke verrassende hotels
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Wij vonden het erg leuk langs de IJssel en de Vecht. Het was iedere dag weer een verrassing naar welk hotel we fietsten. De routes waren vrij overzichtelijk, met hier en daar een opbreking en wat bordjes die veranderd waren, maar voor ons goed te doen met navigatie in de telefoon. Heerlijk bijgekomen in het rustige Overijssel, het was een prachtige route en wij zijn zeker van plan om nog eens een reis bij jullie te boeken. Het is ons uitstekend bevallen.
Lees meer
8.0
alles verliep prima
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2021
De fietsroute was heel mooi, vooral langs de Regge. De Hanzesteden leuk om doorheen te wandelen. Mooi weggetjes door landerijen en langs kastelen. en boerderijen. Goede hotels en verzorgde ontbijt en diner. De E-bike waren ok, alleen een beter controle betr. extra slot en hulpstuk voor batterij , die ontbraken.
8.0
Alles prima
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2021
Goed en overzichtelijk
Lees meer