6-daagse fietsvakantie IJssel en Vecht

Overijssel, Nederland

  • Fiets langs IJssel, Vecht en Regge
  • Bezoek Hanzesteden als Deventer, Zwolle en Zutphen
  • Kastelenlandschap van de Achterhoek
  • Uiterwaarden en Sallandse Heuvelrug
  • Begin- en eindpunt in Vorden
fietsen langs ijsselmeer
Kastelen achterhoek
ommen
Sallandse Heuvelrug
IJsselmeer in de avondzon
Zwolle
Bekijk alle fotos (6 )

Fietsen langs IJssel, Vecht en Regge

Volg in het overijsselse landschap de rivieren IJssel, Vecht en Regge. Fiets langs de grenzen van de Achterhoek, Salland, het Vechtdal en Twente. Bezoek de Hanzesteden Deventer , Zwolle en Ommen en geniet van het prachtige landschap van de Sallandse hevelrug. Ontdek ook de mooie kastelen in de achterhoek. Een veelzijdige stukje Overijssel tijdens uw 6-daagse fietsvakantie met ADE "Actief door Europa".

Niveau van de fietsvakantie:
Niveau 1-2: een lichte fietsvakantie met korte steile hellingen. Het landschap is meestal glooiend tot heuvelachtig. Het hoogteverschil is hoogstens 100 meter. Dagafstanden varieren tot 60 km.

Dag 1: Individuele aankomst Vorden

Afstand ca. 15 km

U reist op eigen gelegenheid naar het starthotel in Vorden. Nadat u ingecheckt bent, kunt u nog een korte fietstocht rond Vorden maken. Fiets langs de gracht van kasteel Vorden naar kasteel Hackfort met de watermolen en het tot brasserie omgebouwde koetshuis. Langs de Baakse beek fietst u dan weer terug naar het hotel.

Dag 2: Vorden - Zutphen - Deventer

Afstand ca. 37 km

Allereerst bezoekt u vandaag de Hanzestad Zutphen, gelegen aan de IJssel. Laat u verrassen door de sfeervolle binnenstad. Dan voert de fietstocht u over de uiterwaarden van de IJssel naar de Hanzestad Deventer. Vanuit uw hotel in Deventer bent u met het pontje in ca. 5 minuten in de historische binnenstad.

Dag 3: Deventer - Zwolle

Afstand ca. 51 km

De IJssel leidt u verder via de havezaten Nieuw Rande en de Haere naar Olst. Met de IJsselveer steekt u de IJssel over en volgt de river noordwaarts. Bij Veessen kunt u met een pont oversteken naar het natuurgebied Fortmont. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Anton Pieckmuseum in Hattem. De Hanzestad Zwolle wordt omgeven door een vestinggracht en staat bekend om het museum de Fundatie. Ook op culinaire gebied heeft het veel te bieden.

Dag 4: Zwolle - Ommen

Afstand ca. 60 km

De IJssel maakt plaats voor de Vecht. U volgt de rivier via Dalfsen naar Ommen. Ook Ommen is een Hanzestad en dankt haar Hanzestatus aan de strategische ligging aan de Vecht. Deze dag passeert u prachtige landgoederen met kastelen, beboste stuwwallen en uitgestrekte hooilandschappen.

Dag 5: Ommen - Holten

Afstand ca. 49 km

Als u Ommen verlaat in zuidelijke richting passeert u de kastelen Het Laer en Eerde en het dorp Den Ham U fietst langs het riviertje de Regge over oeverpaden, langs oude essen en boerderijlandschappen. Het venijn zit vandaag aan het einde van uw fietstocht. U moet even klimmen naar uw hotel op de Holterberg (Sallandse Heuvelrug).

Dag 6: Holten - Vorden

Afstand ca. 43 km

De laatste dag van uw fietsvakantie is alweer aangebroken. Het landschap is een beetje glooiend en vanuit Holten fietst u langs de ‘bergen’ van het dorp Markelo de lichtglooiende Achterhoek in. Bezoek onderweg Kasteel Huis Verwolde als u naar het vestingstadje Lochem fietst. Rijdt door het eeuwenoude eiken- en beukenbos van de Havezate Ampsen. Op het marktplein in Lochem staat al 1100 jaar de Gudulakerk omgeven door renaissance-huizen en een paar heerlijke terrassen. Langs de kastelen De Wildenborch, Het Enzerinck en Den Bramel fietst u terug naar uw starthotel in Vorden, het einde van uw fietsvakantie.

De mogelijkheid bestaat uw fietsvakantie te verlengen met een extra overnachting in Vorden. Mocht u hiervoor kiezen dan kunt u nog een mooie fietstocht maken naar de Hanzestad Doesburg waarbij u onderweg ook het pittoreske Bronkhorst kunt bezoeken.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie IJssel en Vecht?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie IJssel en Vecht.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.5
8.0
alles verliep prima
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2021
De fietsroute was heel mooi, vooral langs de Regge. De Hanzesteden leuk om doorheen te wandelen. Mooi weggetjes door landerijen en langs kastelen. en boerderijen. Goede hotels en verzorgde ontbijt en diner. De E-bike waren ok, alleen een beter controle betr. extra slot en hulpstuk voor batterij , die ontbraken.
8.0
Alles prima
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2021
Goed en overzichtelijk
Lees meer