5-daagse fietsvakantie Weerribben Wiedentocht

Overijssel, Nederland

  • Fietsen langs de voormalige Zuiderzee
  • Bezoek de historische stadjes Lemmer, Zwartsluis en Blokzijl
  • Ontspannen fietsvakantie door het prachtige Nationaal Park
  • Bezoek het Venetië van het Noorden Giethoorn
  • Start- en eindpunt in Vollenhove
Nederland Giethoorn met de boot
Nederland Blokzijl
Weerribben Wieden fietsen
Nederland Giethoorn doolhof
Weerribben Wieden Nationaal Park fietsen
Weerribben Wieden nationaal park overzicht
Bekijk alle fotos (9 )

De Weerribben Wiedentocht per fiets

Het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa zijn de Weerribben-Wieden. Het landschap wordt getypeerd door een doolhof aan sloten, meren, weilanden en moerasbossen. Ga "punteren" in Giethoorn, het Venetië van het noorden, of neem een fluisterboot of kano. Geniet van de flora en fauna en de rust in dit prachtige stukje Nederland.

Niveau van de fietstocht
Eenvoudig te fietsen over overwegend vlak terrein. Prima geschikt voor het hele gezin.

Dag 1: Individuele aankomst in Vollenhove

Vandaag start uw fietsvakantie. Op eigen gelegenheid reist u naar het prachtige, historische plaatsje Vollenhove. De overnachting vindt plaats in het stadspaleis.

Dag 2: Vollenhove - Steenwijk

Afstand ca. 47 km

Allereerst komt u vandaag bij het bezoekerscentrum. Om een goed idee te krijgen van het Nationaal Park moet u hier zeker even rondkijken. Dan gaat het via Sint-Jansklooster naar de voormalige oevers van de Zuiderzee. Vanaf Zwartsluis fietst u in het Nationaal Park de Weerribben-Wieden naar Giethoorn. Bekijk dit idyllische dorp vanaf het water en ga punteren of kanoën. Uw eindpunt is Steenwijk waar u zult overnachten.

Dag 3: Steenwijk - Lemmer

Afstand ca. 51 km

U verlaat Steenwijk en fietst verder door het Nationaal Park. Laat af en toe de fiets even staan en wandel door het bijzondere moerasgebied. Vanaf Ossenzijl gaat u richting de Rottige Meente en het Tjeukemeer, het grootste binnenwater van Friesland. Overnachting in Lemmer.

Dag 4: Lemmer - Vollenhove

Afstand ca. 50 km

U kunt op meerdere manieren weer terug naar Vollenhove fietsen. Vooral in het voorjaar is de langere route een aanrader. U komt dan langs de uitgestrekte bloemenvelden van de Noordoostpolder. De route leidt u via de velden rond Creil en Espel naar het Kuinderbos en vandaar naar Blokzijl. Via de Zuiderzeeroute fietst u de laatste kilometers naar Vollenhove.

Dag 5: Terugreis vanuit Vollenhove

Na het ontbijt eindigt uw Weerribben Wiedentocht fietsvakantie. Het is mogelijk om uw verblijf in Vollenhove te verlengen.

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Weerribben Wiedentocht?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.