5-daagse fietsvakantie Ootmarsum

Overijssel, Nederland

  • Standplaats fietsvakantie vanuit kunstenaarsdorp Ootmarsum
  • Beekdalen en watermolens
  • Singraven, 't Stift en Havezathes
  • Uitstatpje over de Duitse grens
  • Halfpension is inclusief
Regge sfeer Marijke
Oldenzaal
Ootmarsum
Twente Ootmarsum
Singraven Denekamp
Fietsen in nederland
Bekijk alle fotos (6 )

Fietsen in Twente!

In het noordoosten van Twente ligt het kunstenaarsdorpje Ootmarsum. Een prachtig uitgangspunt voor diverse fietstochten in het bosrijke Twente. Enkele hoogtepunten zijn zeker de idyllisch gelegen watermolen van Bels, landgoed het Singraven en de uit Bentheimer zandsteen gebouwde Stiftschuur. En wist u dat een van de oudste bomen van Nederland, de Kroezeboom, ook in Twente staat. Laat u verrassen door het prachtige landschap en het uit de 13e eeuw stammende Ootmarsum tijdens deze 5-daagse fietsvakantie.

Niveau van de fietstour
Niveau 1: een lichte fietsvakantie die vrijwel vlak verloopt met af en toe een korte, pittige stijging of daling. Het hoogteverschil is maximaal 100 meter. De dagetappes zijn meestal niet meer dan 55 km per dag.

Fietsen met de hond
Op deze fietsvakantie kunt u ook goed uw hond meenemen. U dient dit dan wel bij boeking aan ons door te geven (incl. ras en grootte van de hond). Eventuele meerkosten voldoet u dan ter plaatse.

Dag 1: Individuele aankomst in Ootmarsum - fiets naar Vasse

Afstand ca. 20 km

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Ootmarsum. De onderstaande routesuggesties kunt u naar eigen inzicht tijdens uw fietsvakantie inplannen. Begin vandaag bijvoorbeeld al met een fietstocht naar Vasse. U fietst door het mooie Springendal, een van de best bewaarde beekdalen van Oost-Nederland. Dan langs de watermolen Frans en Bels en door naar Vasse. Via de zuidelijke Vasserheide fietst u terug naar Ootmarsum.

Dag 2: Fietsen naar Denekamp

Afstand ca. 38 km

Denekamp staat bekend om Landgoed Singraven met haar kasteel en de watermolen langs de river De Dinkel. U fietst ook langs de grens tussen Nederland en Duitsland, fietst langs het omleidingskanaal van de Dinkel en passeert het Almelo-Nordhorn kanaal.

Dag 3: Fietsen naar Weerselo

Afstand ca. 40 km

Deze fietstocht brengt u over 't Stift in Weerselo. Neem zeker een kijkje in de prachtige Stiftkerk gebouwd van Bentheimer zandsteen. Dichtbij 't Stift ligt de 14e eeuwse Havezathe Herinckhave en een van de oudste bomen van Nederland: de Kroezeboom.

Dag 4: Fietstocht naar Oldenzaal

Afstand ca. 31 km

Ten zuiden van Ootmarsum ligt het bourgondische Oldenzaal. De route voert u over Havezathe Het Everloo, de Paasberg en de Wilmersberg naar Oldenzaal. Al van verre ziet u de prachtige St. Plechelmusbasiliek. Interessant is ook het museum "het Palthehuis".

Dag 5: Fietstocht over de grens naar Lage - thuisreis

Afstand ca. 40 km

Deze fietstocht brengt u via het Springendal naar het net over de grens met Duitsland liggende Uelsen en Lage. Vanuit het Springendal fietst u langs de Paardenslenkte, een heideveld bij de brond van de Mosbeek. De tocht wordt vervolgd naar Uelsen en Lage. In het Duitse Lage ligt een oude watermolen dat tegenwoordig als "Teestube" dienst doet. Een prima plekje voor een rustpauze. Dan terug de grens met Nederland over bij Brecklenkamp en via Tilligte naar Ootmarsum.

De bovenstaande routes kunt u geheel naar eigen inzicht inplannen in uw fietsvakantie. Uw fietsarrangement eindigt vandaag.

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Ootmarsum?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.