9-daagse fietsvakantie 2 Landen Rivierenroute

Limburg, Nederland

  • Fietsen in Nederland en Duitsland
  • Volg rivieren als Maas, Rijn, Rur en Ahr
  • Nationaalpark Eifel
  • Bonn, Keulen, Düsseldorf
  • Begin- en eindpunt in Venlo
Boot Maas
Keulen
Omgeving Center Parcs Park Eifel
Loreleyrots Rijn
5-daagse fietsvakantie Midden-Rijndal
Omgeving Center Parcs Park Eifel
Bekijk alle fotos (6 )

Fietsen langs rivieren in Nederland en Duitsland!

Deze fietsvakantie voert u o.a. langs Maas, Swalm, Rur en Rijn. Grote rivieren worden afgewisseld door kleine voortkabbelende beekjes waarbij het landschap bijna net zo afwisselend is. Van het Nationale Park Eifel tot steden als Bonn, Keulen en Düsseldorf, deze fietsvakantie biedt het allemaal. Even geen zin om te fietsen: diverse etappes of gedeeltes er van zijn ook per trein af te leggen. Of maak een boottocht op de Ruhrsee (inclusief) of over de Rijn. Variate en ontspanning kenmerken deze fietsvakantie door Nederland en Duitsland!

Niveau van de fietsvakantie:
U fietst over vrij liggende fietspaden, smalle autoluwe weggetjes en ook op het tracé van een voormalige lokale spoorlijn. Alleen de toegangswegen naar hotels en door de steden zijn drukker. Het traject is wel heuvelachtig met regelmatig hellingen en soms een pittige klim. Enige fietservaring wordt geadviseerd. Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 21 versnellingen.

Dag 1: Individuele heenreis naar Venlo

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel bij Venlo. Hier is gratis parkeergelegenheid.

Dag 2: Venlo - Herten

Afstand ca. 50 km

Deze eerste fietsdag begint met een tocht naar de Maas alwaar u de Maas in zuidelijke richting naar Roermond volgt. U fietst over de Maasroute (LF3/EuroVelo 19). Onderweg steekt u diverse malen de Maas over met het pond. U passeert lieflijke dorpjes zoals Kloosterdorp Steyl, Kastelendorp Baarlo, Maasdorp Kessel en Drakendorp Beesel. Uw hotel ligt in Herten nabij Roermond.

Dag 3: Herten - Düren

Afstand ca. 60 km

Volg de route door het dal van de Rur naar de grens met Duitsland. Bij Effeld neemt u de RurUfer-Radweg (RUR) die u door een heerlijk landschap leidt. Bekijk in het stadje Jülich de historische Citadel en het mooie Brückenkopf Park. Onderweg pauzeert u natuurlijk even in een typisch Duitse Biergarten.

Dag 4: Düren - Kall (boottocht Rursee)

Afstand ca. 69 km

Vandaag arriveert in het Nationalpark Eifel dat bekend staat om haar natuurschoon en idyllische dorpjes. Na een pittige klim komt de stuwdam Schwammenauel in zicht en de Rurstausee. Hier maakt u een boottocht (ca. 45 min.) over het meer (inclusief). De Rurstausee is een van de grootste stuwmeren van Duitsland. Hier ontstonden ook de Rurtalsperre en de Urfttalsperre in de aansluitende Urftsee waar de rivier de Urft in uitstroomt. U volgt de Urft stroomopwaarts naar Gemünd en Kall. U kunt vandaag eventueel een gedeelte van de route afleggen met de Rurtalbahn.

Dag 5: Kall - Altenahr

Afstand ca. 69 km

Ontdek waarom de Eifel bij vele Nederlanders zo geliefd is als vakantiebestemming. U fietst door de prachtige natuur en passeert lieflijke plaatsjes. U verlaat het "vals plat" langs de Urft bij Blankenheim om verder te fietsen langs de Ahr. De bron van de Ahr lligt in Blankenheim met haar fraaie middeleeuwse burcht. Het gaat bergafwaarts door kloven en brede dalen richting Altenahr.

Dag 6: Altenahr - Bad Godesberg

Afstand ca. 51 km

De eerste wijnstokken verschijnen en langzaam zijn de bergen bezaaid met wijngaarden. In Sinzig verruilt u de Ahr voor de Rijn (EuroVelo 15). U volgt de Rhein-Radweg tot aan Bad Godesberg. Heeft u nog tijd over? Maak dan een boottocht over dit prachtige deel van de Rijn.

Dag 7: Bad Godesberg - Monheim am Rhein

Afstand ca. 68 km

Volop mogelijkheden vandaag. Natuurlijk kunt u de fiets pakken maar varen kan ook of neem de trein. Neem bijv. de boot van Bonn naar Keulen. Bezoek de voormalige Bundeshauptstadt en de geboorteplaats van Beethoven: Bonn, of bezoek de Dom van Keulen. U wisselt tussen de linker- en de rechter oever van de Rijn en de diverse pontjes brengen u snel heen en weer. Het eindpunt ligt op de rechter Rijnoever, enkele kilometers ten zuiden van Düsseldorf. Uw hotel ligt direkt aan de Rijnpromenade van Monheim am Rhein.

Dag 8: Monheim am Rhein - Krefeld

Afstand ca. 54 km

Breng een bezoek aan de mondaine Königsallee van Düsseldorf want u bent er toch dichtbij. De route voert u wederom van de linker- naar de rechter rijnoever langs de Rijn. Het overnachtingshotel is in Krefeld.

Dag 9: Krefeld - Venlo

Afstand ca. 42 km

Alweer de laatste dag van uw fietsvakantie. U fietst o.a. door het landschap van de Niederrhein, langs het riviertje Niers en over een traject van een voormalige spoorlijn (BahnRadweg). Nog behoefte aan wat extra kilometers? Rijdt dan vanaf Grefrath naar Wachtendonk. Dan gaan de laatste kilometers door het Naturpark Schwalm-Nette en het Jammerdal. Hoe toepasselijk!

Meer weten over de 9-daagse fietsvakantie 2 Landen Rivierenroute?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie 2 Landen Rivierenroute.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 7.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 9.0
8.0
Erg tevreden
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
Prima fietstochten In begin beetje moeite met alle afkortingen en tekens maar dit went snel
Lees meer