8-daagse fietsvakantie Maas & Rijn

Limburg, Nederland

  • Fiets door 3 landen; Nederland, België en Duitsland
  • Start- en eindpunt in Vlodrop
  • De route loopt over rustige fietspaden
  • Breng een bezoek aan Maastricht
Maas Maastricht
Monschau eifel
Kathedraal Roermond
Maastricht
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen tussen de Maas en de Rijn

Vertrek vanuit Limburg om op ontdekking te gaan in Nederlands en Belgisch Limburg en de Duitse Eifel. U fiets door mooi Nationale Parken met hun schitterende natuur en op de route liggen ouden steden en schilderachtige dorpjes. Naast de Maas en de Rijn passeert u ook de rivier de Roer en fiets u door het Roerdal. In België kunt een bezoek brengen aan het historische stadje Maaseik.

Karakter van de tour; de route loopt over rustige grotendeels fietspaden en is hier en daar heuvelachtig. De hoogste beklimming is een heuvel in de Hoge Venen van ca. 650 m. Heeft niet zo veel fietservaring met dagtochten of ziet u op tegen de heuvels dan is een e-bik een uitkomst! Deze kunt u ook huren. De dagtochten hebben afstanden tussen de 32 en 75 km.

Dag 1: Aankomst in Vlodrop

U reist op eigen gelegenheid naar Vlodrop (nabij Roermond). In het hotel wordt u verwelkomd met koffie en vlaai. U kunt vandaag het gezellige Roermond verkennen.

Dag 2: Vlodrop – Genk

Afstand ca. 75 km

Tijdens de eerste etappe van de fietsvakantie fiets u via het Roerdal en het Maasdal richting het Belgische Maaseik. Over goed aangelegde fietspaden fiets u verder door het Nationale Park Hoge Kempen richting de gezellige stad Genk.

Dag 3: Genk – Maastricht

Afstand ca. 52 km

Vandaag laat u België voor even achter u en volgt u een prachtige route richting Maastricht. U passeert onder andere het kastelencomplex ‘Alden Biesen’, een vroegere Landcommanderij van de Duitse Ridderorde. U kunt tijdens uw bezoek aan Alden Biesen ook de Engelse Tuin bewonderen. Via een heuvelachtig landschap vervolgt u de route richting het grensdorp Kanne en Maastricht. Neem vandaag de tijd om Maastricht te verkennen!

Dag 4: Maastricht – Eupen

Afstand ca. 64 km

Na het ontbijt vertrek u voor fietstocht door het Maasdal en richting de Belgische grens. Onderweg passeert u het leuke dorpje Eijsden, ziet u de grenspaal staan langs de oever van de Maas? In België aangekomen fiets door de Voerstreek en ligt het hoogste punt van vandaag op ca. 300 m boven N.A.P. Na deze klim heeft u een prachtig uitzicht! Voordat u richting Duitsland fiets, komt u nog langs de Abdij van Val-Dieu, binnen het Bisdom Luik, met een rijke geschiedenis. Uw route eindigt in het Duitse Eupen.

Dag 5: Eupen – Monschau

Afstand ca. 32 km

Ook vandaag fiets u weer over heuvels, maar de afstand van de route van vandaag is korter als andere dagen, zo heeft u de tijd voor een pauze en kunt u genieten van de mooie natuur van de Hoge Venen. U fiets naar een hoogte van 650 m en daarna daalt u langzaam af richting het mooie stadje en het eindpunt van de route, Monschau.

Dag 6: Monschau – Düren

Afstand ca. 62 km

De route leidt u vandaag door de Duitse Eifel en haar prachtige natuur. U volgt vandaag de Roer en passeert leuke dorpjes die geschikt zijn voor een pauzeplek. U fiets vandaag over goede, rustige fietspanden richting Düren.

Dag 7: Düren – Vlodrop

Afstand ca. 73 km

De laatste etappe van uw fietsvakantie is aangebroken! In eerste instantie volgt u de rivier de Roer richting Nederland, vlak voor de Nederlandse grens laat u de rivier achter zich en fiets u door het Nationaal Park De Meinweg. Voordat u weer bij het startpunt van uw fietsvakantie aankomt, Vlodrop.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie, u vertrekt op eigengelegenheid naar huis. Het is ook mogelijk om nog langer van de omgeving te genieten door een extra nacht bij te boeken.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Maas & Rijn?