8-daagse fietsvakantie Tussen Maas & Rijn

Limburg, Nederland

  • Fiets door 3 landen; Nederland, België en Duitsland
  • Start- en eindpunt in Vlodrop
  • De route loopt over rustige fietspaden
  • Breng een bezoek aan Maastricht en Monschau
  • Natuurparken zoals de Hoge Venen en de Eifel
Maas Maastricht
Monschau eifel
Kathedraal Roermond
Maastricht
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen tussen Maas en Rijn

Vertrek vanuit Limburg om op ontdekking te gaan in Nederlands en Belgisch Limburg en de Duitse Eifel. U fietst door mooie Nationale Parken met schitterend natuurschoon en u passeert oude steden en schilderachtige dorpjes. Behalve de Maas en de Rijn ontmoet u ook de rivier de Ruhr en fietst u door het pittoreske Ruhrdal. In België brengt u een bezoek aan het historische stadje Maaseik.

Karakter van de fietstour:
De route loopt grotendeels over rustige fietspaden en is hier en daar heuvelachtig. De hoogste beklimming is een heuvel in de Hoge Venen van ca. 650 meter. Heeft u nog niet zo veel fietservaring of ziet u op tegen de beklimming van de heuvels dan is een e-bike een uitkomst! Neem uw eigen e-bike mee of huur een e-bike! De dag etappes liggen tussen ca. 35 en 75 km.
ADE-tip: wilt u optimaal genieten van deze fietsvakantie, gebruik dan een e-bike of hybride fiets met minimaal 24 versnellingen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Vlodrop

U reist op eigen gelegenheid naar uw starthotel in Vlodrop (nabij Roermond). Eventueel kunt u nog even het gezellige Roermond verkennen of neem een duik in het zwembad bij het hotel.

Dag 2: Vlodrop – Maaseik (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Tijdens de eerste etappe van deze fietsvakantie fietst u via het Ruhrdal en het Maasdal naar het Belgische Maaseik, geboorteplaats van de bekende schilders Jan en Hubert van Eyck. Over goed aangelegde fietspaden fietst u door het Nationale Park de Meinweg richting Maasbracht. Bij mooi weer kunt u genieten van de drukte op de Maasplassen. Langs de Maas fietst u dan naar Maaseik.

Dag 3: Maaseik – Maastricht (ca. 52 km)
Afstand ca. 52 km

Vandaag voert de route u over de Maasfietsroute (LF3). Geniet van de meanderende Maas, de dijken, dorpjes en uiterwaarden. U eindigt in de bourgondische hoofdstad van Limburg: Maastricht. U heeft alle tijd om Maastricht te verkennen!

Dag 4: Maastricht – Eupen (ca. 64 km)
Afstand ca. 64 km

Na het ontbijt vertrekt u voor een fietstocht door het Maasdal en richting de Belgische grens. Onderweg passeert u het leuke dorpje Eijsden. Ziet u de grenspaal staan langs de oever van de Maas? In België aangekomen fietst u door de Voerstreek. Het hoogste punt van vandaag ligt op ca. 300 meter boven N.A.P. Na deze klim heeft u, bij mooi weer, een prachtig uitzicht! Voordat u richting Duitsland fietst, komt u nog langs de Abdij van Val-Dieu, binnen het Bisdom Luik. Uw route eindigt in het Duitstalige Eupen.

Dag 5: Eupen – Heimbach (ca. 72 km)
Afstand ca. 72 km

Opnieuw een heuvelachtige tocht door de schitterende natuur van de Hoge Venen. U fietst langzaam naar een hoogte van ca. 650 meter boven N.A.P. om daarna te genieten van de afdaling richting het mooie Eifelstadje Monschau. Dwars door de prachtige natuur van de Eifel en continu de Ruhr volgend fietst u naar uw eindbestemming van vandaag. Of kiest u er voor de dag af te sluiten met een boottocht over de Ruhrsee?

Dag 6: Heimbach – Düren (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

De Ruhr is wederom vandaag uw metgezel tijdens uw fietstocht. Langzaam komt u ook op vlakker terrein. Onderweg passeert u rustige dorpjes die uitnodigen om te pauzeren of gewoon even rond te kijken. Via goede en rustige fietspaden bereikt u Düren.

Dag 7: Düren – Vlodrop (ca. 73 km)
Afstand ca. 73 km

De laatste etappe van uw fietsvakantie is aangebroken! In eerste instantie volgt u de rivier de Ruhr richting Nederland, vlak voor de Nederlandse grens verlaat u de rivier en fietst u door het Nationaal Park De Meinweg. Voordat u het weet arriveert u weer bij het startpunt van uw fietsvakantie, Vlodrop.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U vertrekt op eigen gelegenheid naar huis. Het is ook mogelijk om nog langer van de omgeving te genieten door een extra nacht bij te boeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Tussen Maas & Rijn?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Tussen Maas & Rijn.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 9.7
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.7
Dag-tot-dagprogramma: 8.7
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 9.0
8.0
Goed geregeld.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
We hebben de reis als ontspannen ervaren. Mooie routes, bewegwijzering rond Eupen niet altijd duidelijk. Men gebruikt daar ander type bordjes. Hotels, allemaal verschillend , maar netjes. Bagage altijd keurig op tijd. Wegen soms slecht te berijden door keien en modder door eerdere regenval. In algemene zin zeer tevreden.
9.0
Alles was perfect verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Ontzettend mooie route. Echt een aanrader.
8.0
Ja alles was goed alleen in het post hotel kregen wij een eenpersoons kamer daar dede ze net of er maar voor een persoon ge reserveert was.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Voor de rest was het een prima engoed verzorgde vakantie
Lees meer