8-daagse fietsvakantie Maas & Rijn

Limburg, Nederland

  • Fiets door 3 landen; Nederland, België en Duitsland
  • Start- en eindpunt in Vlodrop
  • De route loopt over rustige fietspaden
  • Breng een bezoek aan Maastricht
Maas Maastricht
Monschau eifel
Kathedraal Roermond
Maastricht
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen tussen Maas en Rijn

Vertrek vanuit Limburg om op ontdekking te gaan in Nederlands en Belgisch Limburg en de Duitse Eifel. U fietst door mooie Nationale Parken met schitterend natuurschoon en u passeert oude steden en schilderachtige dorpjes. Behalve de Maas en de Rijn ontmoet u ook de rivier de Ruhr en fietst u door het pittoreske Ruhrdal. In België brent u een bezoek aan het historische stadje Maaseik.

Karakter van de fietstour:
De route loopt grotendeels over rustige fietspaden en is hier en daar heuvelachtig. De hoogste beklimming is een heuvel in de Hoge Venen van ca. 650 meter. Heeft u nog niet zo veel fietservaring of ziet u op tegen de beklimming van de heuvels dan is een e-bike een uitkomst! Neem uw eigen e-bike mee of huur een e-bike! De dagetappes liggen tussen ca. 32 en 75 km.
ADE-tip: wilt u optimaal genieten van deze fietsvakantie, gebruik dan een e-bike of hybride fiets met minimaal 24 versnellingen.

Dag 1: Aankomst in Vlodrop

U reist op eigen gelegenheid naar uw starthotel in Vlodrop (nabij Roermond). In het hotel wordt u verwelkomd met koffie en vlaai. U kunt vandaag het gezellige Roermond verkennen.

Dag 2: Vlodrop – Genk

Afstand ca. 75 km

Tijdens de eerste etappe van deze fietsvakantie fietst u via het Ruhrdal en het Maasdal naar het Belgische Maaseik, geboorteplaats van de bekende schilders Jan en Hubert van Eyck. Over goed aangelegde fietspaden fietst u door het Nationale Park Hoge Kempen richting de gezellige winkelstad Genk.

Dag 3: Genk – Maastricht

Afstand ca. 52 km

Vandaag laat u België voor even achter u en volgt u een prachtige route richting Maastricht. U passeert onder andere het kastelencomplex ‘Alden Biesen’, een vroegere Landcommanderij van de Duitse Ridderorde. U kunt tijdens uw bezoek aan Alden Biesen ook de Engelse Tuin bewonderen. Via een heuvelachtig landschap vervolgt u de route richting het grensdorp Kanne en Maastricht. Neem vandaag de tijd om Maastricht te verkennen!

Dag 4: Maastricht – Eupen

Afstand ca. 64 km

Na het ontbijt vertrek u voor fietstocht door het Maasdal en richting de Belgische grens. Onderweg passeert u het leuke dorpje Eijsden, ziet u de grenspaal staan langs de oever van de Maas? In België aangekomen fietst u door de Voerstreek. Het hoogste punt van vandaag ligt op ca. 300 meter boven N.A.P. Na deze klim heeft u een prachtig uitzicht! Voordat u richting Duitsland fietst, komt u nog langs de Abdij van Val-Dieu, binnen het Bisdom Luik. Uw route eindigt in het Duitse Eupen.

Dag 5: Eupen – Rurberg / Einruhr

Afstand ca. 48 km

Opnieuw een heuvelachtige tocht door de schitterende natuur van de Hoge Venen. U fietst naar een hoogte van 650 meter en daalt daarna langzaam af richting het mooie Eifelstadje Monschau. Na een bezoek volgt u de Ruhr naar de eindbestemming van vandaag.

Dag 6: Rurberg / Einruhr – Düren

Afstand ca. 55 km

De Duitse Eifel staat bekend om haar prachtige natuur. De Eifel is sowieso een geliefde vakantiebestemming van vele Nederlanders. U volgt de Ruhr en komt door leuke dorpjes die uitnodigen om te pauzeren of gewoon even rond te kijken. Of maak een boottocht over de Ruhrsee. Via goede en rustige fietspaden bereikt u Düren.

Dag 7: Düren – Vlodrop

Afstand ca. 73 km

De laatste etappe van uw fietsvakantie is aangebroken! In eerste instantie volgt u de rivier de Ruhr richting Nederland, vlak voor de Nederlandse grens verlaat u de rivier en fietst u door het Nationaal Park De Meinweg. Voordat u het weet arriveert u weer bij het startpunt van uw fietsvakantie, Vlodrop.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U vertrekt op eigen gelegenheid naar huis. Het is ook mogelijk om nog langer van de omgeving te genieten door een extra nacht bij te boeken.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Maas & Rijn?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.