6-daagse fietsvakantie Maasroute van Maastricht naar Nijmegen

Limburg, Nederland

  • Deel twee van de geliefde Maasroute
  • Volg de Maas van Maastricht tot Nijmegen
  • Bezoek Maastricht, Roermond en de kasteeltuinen van Arcen
  • Fiets door de Maasvallei en de Maasplassen
  • Prachtige landschappen tussen de 2 oudste steden van Nederland
Maastricht
Route Maaseick - Maastricht
Kathedraal Roermond
Nijmegen
Bekijk alle fotos (4 )

Volg de Maas van Limburg tot Gelderland

Met de tweede etappe van de Maasfietsroute volgt u het Nederlandse gedeelte van de Maas, van Maastricht naar Nijmegen. U heeft de gehele route de Maas aan uw zijde. U fietst door het Zuid-Limburgse heuvellandschap via Roermond en Venlo naar Nijmegen. Ook fietst u tijdens deze etappe van de Maasroute nog een klein stukje door België.

De Maasfietsroute is een route die u van Sedan in Frankrijk naar Rotterdam brengt. Deze fietsroute is hierdoor grensoverschrijdend en zeer geliefd bij fietstoeristen. Met ADE “Actief door Europa” kunt u alle 3 etappes langs de Maas fietsen.

Karakter van de tour: Niveau 1/2. De fietsroute heeft een vlak karakter met enkele heuvels. De fietsroute loopt over goede fietspaden langs of in de buurt van de Maas. Dagetappes van ca. 39 – 75 km.

Dag 1: Aankomst in Maastricht

Vandaag gaat u op eigen gelegenheid naar Maastricht voor uw fietsvakantie langs de Maas. Maak een wandeling door deze prachtige stad en geniet van een drankje op een van de vele terrasjes in de stad.

Dag 2: Maastricht – Maaseik

Afstand ca. 45 km

Nadat u Maastricht heeft verlaten passeert u leuke kleine dorpjes en kunt u genieten van het uitzicht over de Limburgse heuvels en akkerlanden. U fietst door het Rivierpark Maasvallei, een prachtig natuurgebied met uiterwaarden en rivierarmen. U vervolgt uw route richting het Belgische Maaseik voor de overnachting.

Dag 3: Maaseik – Roermond

Afstand ca. 39 km

Na de oversteek over de Maas bevindt u zich weer in Nederland en vervolgt u de Maas op Nederlands grondgebied. Vandaag passeert u onder andere Maasbracht. Hier vindt u een grote binnenhaven en sluis met een verval van 11 meter. U fietst door het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland, de Maasplassen, om uiteindelijk in de Hanzestad Roermond te arriveren.

Dag 4: Roermond – Arcen

Afstand ca. 53 km

Vanuit het mooie Roermond fietst u vandaag via verschillende dorpen naar Venlo. Deze levendige stad is een perfecte plek voor een pauze. Na het verlaten van de stad zoekt u de natuur weer op en fietst u langs de Duitse grens en door bossen en heidevelden richting Arcen in Maasduinen. In Arcen kunt u nog een bezoek brengen aan de prachtige kasteeltuinen.

Dag 5: Arcen – Nijmegen

Afstand ca. 75 km

Vandaag staat de langste route van deze fietsvakantie op het programma. Vanuit Arcen fietst u door het Noord-Limburgse landschap langs de brouwerij van Hertog Jan bieren. Onderweg steekt u de Maas meerdere keren over met een pontje en fietst u door het mooie Maasheggenlandschap. Het eindpunt vandaag bereikt u door eerst het historische Gennep te passeren. Daarna komt u aan in Nijmegen en kunt u gaan genieten van deze prachtige stad.

Dag 6: Vertrek naar huis of vervolg de Maasroute

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie langs de Maas. Vanuit Nijmegen kunt u zelf terugreizen naar het starthotel in Maastricht voordat u naar huis vertrekt. Het is ook mogelijk om uw vakantie te verlengen in Nijmegen of om aan de laatste etappe van de Maasroute te beginnen.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Maasroute van Maastricht naar Nijmegen?