6-daagse fietsvakantie Maasroute van Maastricht naar Nijmegen

Limburg, Nederland

  • Deel twee van de geliefde Maasroute
  • Volg de Maas van Maastricht tot Nijmegen
  • Bezoek Maastricht, Roermond en de kasteeltuinen van Arcen
  • Fiets door de Maasvallei en de Maasplassen
  • Prachtige landschappen tussen de 2 oudste steden van Nederland
Maastricht
Route Maaseick - Maastricht
Kathedraal Roermond
Nijmegen
Bekijk alle fotos (4 )

Volg de Maas van Limburg tot Gelderland

Met de tweede etappe van de Maasfietsroute volgt u het Nederlandse gedeelte van de Maas, van Maastricht naar Nijmegen. U heeft de gehele route de Maas aan uw zijde. U fietst door het Zuid-Limburgse heuvellandschap via Roermond en Venlo naar Nijmegen. Ook fietst u tijdens deze etappe van de Maasroute nog een klein stukje door België.

De Maasfietsroute is een route die u van Sedan in Frankrijk naar Rotterdam brengt. Deze fietsroute is hierdoor grensoverschrijdend en zeer geliefd bij fietstoeristen. Met ADE “Actief door Europa” kunt u alle 3 etappes langs de Maas fietsen.

Karakter van de fietstour:
Niveau 1/2. De fietsroute heeft een vlak karakter met enkele heuvels. De fietsroute loopt over goede fietspaden langs of in de buurt van de Maas. Dagetappes van ca. 39 – 75 km.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Maastricht

Vandaag gaat u op eigen gelegenheid naar Maastricht voor uw fietsvakantie langs de Maas. Maak een wandeling door deze prachtige stad en geniet van een drankje op een van de vele terrasjes in de stad.

Dag 2: Maastricht – Maaseik (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Nadat u Maastricht heeft verlaten passeert u leuke kleine dorpjes en kunt u genieten van het uitzicht over de Limburgse heuvels en akkerlanden. U fietst door het Rivierpark Maasvallei, een prachtig natuurgebied met uiterwaarden en rivierarmen. U vervolgt uw route richting het Belgische Maaseik voor de overnachting.

Dag 3: Maaseik – Roermond (ca. 39 km)
Afstand ca. 39 km

Na de oversteek over de Maas bevindt u zich weer in Nederland en vervolgt u de Maas op Nederlands grondgebied. Vandaag passeert u onder andere Maasbracht. Hier vindt u een grote binnenhaven en sluis met een verval van 11 meter. U fietst door het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland, de Maasplassen, om uiteindelijk in de Hanzestad Roermond te arriveren.

Dag 4: Roermond – Arcen (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km

Vanuit het mooie Roermond fietst u vandaag via verschillende dorpen naar Venlo. Deze levendige stad is een perfecte plek voor een pauze. Na het verlaten van de stad zoekt u de natuur weer op en fietst u langs de Duitse grens en door bossen en heidevelden richting Arcen in Maasduinen. In Arcen kunt u nog een bezoek brengen aan de prachtige kasteeltuinen.

Dag 5: Arcen – Nijmegen (ca. 75 km)
Afstand ca. 75 km

Vandaag staat de langste route van deze fietsvakantie op het programma. Vanuit Arcen fietst u door het Noord-Limburgse landschap langs de brouwerij van Hertog Jan bieren. Onderweg steekt u de Maas meerdere keren over met een pontje en fietst u door het mooie Maasheggenlandschap. Het eindpunt vandaag bereikt u door eerst het historische Gennep te passeren. Daarna komt u aan in Nijmegen en kunt u gaan genieten van deze prachtige stad.

Dag 6: Vertrek naar huis of vervolg de Maasroute

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie langs de Maas. Vanuit Nijmegen kunt u zelf terugreizen naar het starthotel in Maastricht voordat u naar huis vertrekt. Het is ook mogelijk om uw vakantie te verlengen in Nijmegen of om aan de laatste etappe van de Maasroute te beginnen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Maasroute van Maastricht naar Nijmegen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Maasroute van Maastricht naar Nijmegen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.5
Hotels: 8.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.7
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 9.0
10
Erg goed verzorgde fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Wij hebben een prima vakantie gehad. De etappes waren qua afstand erg goed te doen. De routes waren prachtig en de hotels waren uit de kunst.
8.0
Alles was goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Als de weersomstandigheden goed waren geweest dan was het een fijne vakantie geweest...nu door het weer was het nu minder fijn. Hotel Vaeshartelt in Maastricht vonden wij wat minder omdat er geen ov was bij treinstation en moesten we 15 minuten lopen met koffers in slecht weer...dat vonden wij een nadeel. Verder prima hotels maar hotel de Maasparel in Arcen is wat lastig als je niet goed ter been bent...de koffers moesten via een trap naar de kamer...er was geen lift..kan lastig zijn.
9.0
Perfect
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Het was een geweldige vakantie.
Lees meer
9.0
Ontzorgd genieten van mooi Nederland langs de Maas
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Onze fietsvakantie ging van Maastricht naar Delft langs een indrukwekkende Maas, veel meer dan een rivier. Anderhalve week onbezorgd en ontzorgd reizen langs mooie steden en dorpen, met uitstekende hotels als vertrek- en aankomstlocaties. We waren bovendien in de gelukkige omstandigheid dat we onze regenpakken niet hoefden te gebruiken. De dagelijkse reisgidsen waren zeer duidelijk en brachten ons conform planning waar we wezen moesten. Bovendien was er tijd genoeg om in de plaats van aankomst op te frissen en de rest van de dag er aangenaam door te brengen.
9.0
Fantastisch verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2021
Zeer goed geregeld. Prima hotels, bagage aanwezig en op tijd. Goede routes, duidelijk aangegeven in het boekje. 3 opmerkingen: 1 lengtes van de routes waren nogal ongelijk verdeeld. 2 We kwamen met de aangegeven knooppunten in Nijmegen niet goed uit 3 In de route vanuit Arcen was later een nieuw knooppunt ingevoegd, die nog niet in jullie boekje was opgenomen.
Lees meer