6-daagse fietsvakantie Maasroute van Maastricht naar Nijmegen

Limburg, Nederland

  • Deel twee van de Maasroute
  • Fiets door de Limburgse Heuvels
  • Geniet van de prachtige natuur en landschappen
  • Volg de rivier de Maas
Maastricht
Route Maaseick - Maastricht
Kathedraal Roermond
Nijmegen
Bekijk alle fotos (4 )

Volg de Maas in Limburg

Met de tweede etappe van de Maasfietsroute volgt u het Nederlandse gedeelte van de Maas. van Maastricht naar Nijmegen. U fiets tussen twee oude Nederlandse heeft de gehele route de Maas aan uw zijde. U fiets door het Zuid-Limburgse heuvellandschap via Roermond en Venlo naar Nijmegen. Ook fiets u tijdens deze etappe van de Maasroute nog een klein stukje door België.

De Maasfietsroute is een route die u van Sedan in Frankrijk naar Rotterdam brengt. Deze fietsroute is hierdoor grensoverschrijdend en zeer geliefd bij fietstoeristen. Met ADE “Actief door Europa” kunt u alle 3 etappes langs de Maas fietsen.

Karakter van de tour: niveau 1/2. De fietroute heeft een vlak karakter met enkele heuvels. De fietsroute loop over goede fietspaden langs of in de buurt van de Maas. Dag etappes van 39 – 75 km.

Dag 1: Aankomst in Maastricht

Vandaag gaat u op eigen gelegenheid naar Maastricht voor uw fietsvakantie langs de Maas. Maak een wandeling door deze prachtige stad en neem geniet van een drankje op een van de vele terrasjes in de stad.

Dag 2: Maastricht – Maaseik

Afstand ca. 45 km

Nadat u Maastricht heeft verlaten passeert u leuke kleine dorpjes en kunt u genieten van het uitzicht over de Limburgse heuvels en akkerlanden. U fietst door het Rivierpark Maasvallei, een prachtig natuurgebied met uiterwaarden en rivierarmen. U vervolgt u de route richting het Belgische Maaseik voor de overnachting.

Dag 3: Maaseik – Roermond

Afstand ca. 39 km

Na de oversteek over de Maas bevindt u zich weer in Nederland en vervolgt u de Maas op Nederlands grondgebied. Vandaag passeert u onder andere Maasbracht, hier vindt u een grote binnenhaven een sluis met een verval van 11 meter. U fiets door de het watersportgebied de Maasplassen richting Hanzestad Roermond.

Dag 4: Roermond – Arcen

Afstand ca. 53 km

Vanuit het mooie Roermond fiets u vandaag via verschillende dorpen naar Venlo. Deze levendige stad is een perfecte plek voor een pauze. Na het verlaten van de stad zoekt u de natuur weer op en fiets u langs de Duitse grens en door bossen en heide velden richting Arcen in Maasduinen. In Arcen kunt u nog een bezoek brengen aan de prachtige kasteeltuinen.

Dag 5: Arcen – Nijmegen

Afstand ca. 75 km

Vandaag staat de langste route van deze fietsvakantie op het programma. Vanuit Arcen fiets u door het Noord-Limburgse landschap langs de brouwerij van Hertog Jan bieren. Onderweg steekt u de Maas meerdere keren over met een pontje en fiets u door het mooie Maasheggenlandschap. Het eindpunt vandaag bereikt u door eerst het historische Gennep te passeren. Daarna komt u aan in Nijmegen en kunt u gaan genieten van deze prachtige stad.

Dag 6: Vertrek naar huis of vervolg de Maasroute

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie langs de Maas. Vanuit Nijmegen kunt u zelf terugreizen naar het starthotel in Maastricht voordat u naar huis vertrekt. Het is ook mogelijk om u vakantie te verlengen in Nijmegen of om aan de laatste etappe van de Maasroute te beginnen.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Maasroute van Maastricht naar Nijmegen?