7-daagse fietsvakantie "Tour d'IJsselmeer"

IJsselmeer, Nederland

  • Fietsen rond het IJsselmeer
  • Prachtige natuurgebieden: o.a. Broek in Waterland, de Weerribben
  • Historische steden zoals Amsterdam, Volendam, Kampen
  • Start- en eindpunt in Huizen
  • Verlengingsoptie Giethoorn
Muiderslot
Amsterdam
IJsselmeer afsluitdijk
IJsselmeer kasteel
IJsselmeer fietsen
IJsselmeer historisch dorp
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Huizen - Volendam (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

U arriveert in Huizen waar u na afgifte van uw bagage (voor 10.00 uur) naar de mooie vestingstad Naarden fietst. Van daaruit gaat u naar Muiden met het beroemde Muiderslot. Een volgend hoogtepunt is Amsterdam. Fiets langs de grachten, door het Vondelpark en over het Museumplein. Over de dijk bereikt u het authentieke Volendam.

Dag 2: Volendam - Medemblik (ca. 74 km)
Afstand ca. 74 km

Via 'Het Hoornse Hop', een baai ontstaan door landafslag toen de Zuiderzee hier nog tekeer ging, fietst u door mooie plaatsjes als Edam en Hoorn, ooit een belangrijke zeehaven van de VOC. Het historische Medemblik, met zijn fraaie pakhuizen en 13e eeuwse Kasteel Radboud, is de eindbestemming voor vandaag.

Dag 3: Medemblik - Makkum (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Vandaag fietst u hoog, en hopelijk ook droog, over de dijken. Eerst over die van de Wieringermeerpolder, een voormalig eiland waar ooit zelfs de Vikingen een uitvalsbasis hadden. Bijna naadloos gaat het over op 'de dijk der dijken', de Afsluitdijk, een project dat begin vorige eeuw de Zuiderzee omvormde tot IJsselmeer. Let op! Helaas is de Afsluitdijk vanwege werkzaamheden t/m 2025 gesloten voor fietsers. Misschien vindt u dit helemaal niet erg want dit betekent dat u, samen met uw fiets, met een bus naar de andere kant van de Afsluitdijk gebracht wordt. Aan het einde van de Afsluitdijk stapt u weer op de fiets richting Makkum, met zijn fraaie, monumentale koopmanshuizen. U neemt hier uw intrek in het voormalige waaggebouw.

Dag 4: Makkum - Lemmer (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Als eerste staat vandaag Hindeloopen op het programma. Dan fietst u pal langs het water, naar Stavoren. Net als Hindeloopen onderhield dit stadje nauwe handelsbetrekkingen met de Oostzee en werd lid van het Hanzeverbond. De tocht eindigt vandaag in het esdorp Oudemirdum/Lemmer.

Dag 5: Lemmer - Kampen (ca. 63 km)
Afstand ca. 63 km

Een dag waarop u volop kunt genieten van de natuur van Nationaal Park 'De Weerribben-Wieden', het grootste laagveenmoeras van Noord Europa. Bezoek het bijbehorende informatiecentrum of maak een tochtje met de fluisterboot. Via de kop van Overijssel gaat het door naar Blokzijl en langs het Nationaal Park de Wieden naar Zwartsluis. Van dooruit neemt u de boot over het Zwarte Water naar de fraaie Hanzestad Kampen.

Optie uitbreiding Giethoorn:
Het Venetië van het noorden, Giethoorn, ligt net iets buiten de traditionele Zuiderzeeroute, maar is een heerlijke aanvulling op dit toch al historische rondje! Op dag 5 fietst u van Lemmer naar Giethoorn (ca. 45 km), waarna u op dag 6 vanuit Giethoorn naar Kampen fietst (ca. 50 km). Vanuit Kampen volgt u de originele route, waarbij de reis eindigt op dag 8 in Huizen (een dag later dan de standaard route).

Dag 6: Kampen - Harderwijk (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

Gun uzelf even de tijd om de Hanzestad te bekijken alvorens u verder fietst via het pittoreske Elburg, door het Veluwse bos en over de heide naar het gezellige Harderwijk.

Dag 7: Harderwijk - Huizen (ca. 49 km)
Afstand ca. 49 km

De laatste dag van uw fietsvakantie. U fietst over historische binnendijken en door het 'Nationale Landschap Arkemheen-Eemland', een uniek veen ontginningsgebied en één van de mooiste landschappen van Nederland. Via het vissersdorp Bunschoten-Spakenburg arriveert u weer in Huizen waar uw fietsvakantie eindigt.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie "Tour d'IJsselmeer"?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie "Tour d'IJsselmeer".

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.9
Locatie/gebied: 8.9
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.4
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 9.3
10
Heel goed georganiseerd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Fantastische week gehad, mede vanwege het prachtige weer.
9.0
Goed
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Een hele mooie tocht
8.0
alles was prima verzorgd en de hotels prima
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
erg intensief
Lees meer
10
Alles was goed verzorgt.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Het was een fijn, goed geregeld en goede hotels.
9.0
Wij hebben er van genoten.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Alles was keurig verzorgd, de routeboekjes lagen klaar in Huizen en iedere dag werden onze koffers naar het volgende hotel gebracht, echt ideaal. Alle hotels waren keurig en we werden overal gastvrij ontvangen, en iedere ochtend een uitgebreid en goed verzorgd ontbijt. Ook de weergoden waren ons goed gezind want we hebben geen druppel regen gezien. Wij hebben een week lang genoten met onze vrienden.
8.0
Mooie rondreis langs de "Zuiderzee"
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
De fietstocht was naar verwachting goed en mooie route. Soms hebben wij afgeweken van de route omdat wij af en toe ook door de bossen wilde rijden. Meestal hele leuke hotels op leuke plekken, maar ook een nogal gedateerd hotel in Lemmer waar ook nog eens ernstig verkeersoverlast was, lag langs een drukke provinciale weg. Top hoe bagage vervoerd werd, elke dag netjes op tijd bij volgend adresje afgeleverd!
Lees meer
8.0
Zeer pittoreske omgeving
Jong (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
Dichtbij huis en toch een erg nieuwe cultuur. Handige boekjes.
10
alles tot in de puntjes verzorgt
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
het was een hele belevenis ,elke dag een goed uitgeschreven trip met veel bezienswaardigheden en prachtige natuur .Het fietsnetwerk van Nederland is op en top verzorgt.Het enige minpuntje is het sporthotel van Lemmer dat ondanks de meerprijs zeker niet kon tippen aan de rest van de hotels(het personeel en de kamer waren ondermaats).Anders is de reis prima verlopen en zeker aan te bevelen of voor herhaling vatbaar.
9.0
Top vakantie!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Zie hierboven
Lees meer
9.0
Alles verliep gesmeerd!
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2021
Na het lezen en voorbereiden van onze tour hebben we overleg gehad met Ade. Wat was het geval, wij wonen in een van de "aanleg"/overnachtings plaatsen en dat hoefde van ons niet. Slapen in een hotel terwijl je eigen huis iets verder op staat. Onze reis werd toen maat werk. Onze start - en aankomst locatie was onze woonplaats. Geweldige oplossing! Bagage 's morgens ingeleverd bij het hotel en met zijn vieren rustig vertrokken ( en dus ook weer thuis gekomen). De hotels waren van goede kwaliteit. Een tweetal sprong er in zeer positieve boven uit, wat alleen maar heel prettig was, Een compliment is op zijn plaats voor de zeer goede en uitgebreide dag Informatie. Een boekje per dag met alle informatie - zeer makkelijk te handteren. Heel prettig. Daar waar het mogelijk was fietsten we langs mooie en unieke locatie. Ada mijn complimenten. Wij zijn nu aan het kijken naar een volgende tocht! Ter aanvulling: dit was onze eerste meerdaagse fietstocht !
9.0
Alles prima verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Heel erg genoten van een heerlijke fietsvakantie. Fijne hotels , werden steeds gastrvrij ontvangen, prima ontbijt.
8.0
Alles goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2021
We hebben een heerlijke vakantie gehad. Ondanks dat we pas een paar dagen van tevoren hadden geboekt was alles toch snel geregeld. Het enige minpunt was dat bij de start van de tocht de receptie in het hotel in Huizen geen weet had van onze reservering. Na enig zoekwerk kwam alles toch nog goed. Ander puntje was het hotel in Makkum, dat duidelijk van een minder niveau was dan de andere hotels. Beddengoed rook naar rook, helaas. Voor de rest niets dan lof!!! Prima hotels, verrassende plekjes ontdekt en hele leuke stadjes.
Lees meer