6-daagse fietsvakantie Groninger Hogeland & Schiermonnikoog

Groningen, Nederland

  • Schiermonnikoog met het Wad en het Noordzeestrand
  • Borgen en Wierden
  • Zeehondencentrum Pieterburen
  • Weidse vlaktes en het Lauwersmeer
  • Begin- en eindpunt in Groningen
Groningen stadspark
Pieterburen zeehondencreche
Lauwersmeer
Schiermonnikoog
Schiermonnikoog
Schiermonnikoog
Bekijk alle fotos (7 )

Noord-Groningen en Schiermonnikoog per fiets!

Verken per fiets het mooie landschap van Noord-Groningen en het heerlijke waddeneiland Schiermonnikoog. Geniet van de ongekende natuur van de wadden, het zeehondencentrum van Pieterburen en de gezellige studentenstad Groningen. ADE "Actief door Europa" laat u zien waarom er "niets boven Groningen gaat"!

Niveau van de fietsvakantie
Niveau 1: een lichte fietsvakantie over goede fietspaden. Advies: een fiets met minimaal 3 tot 7 versnellingen.

Dag 1: individuele aankomst Groningen

Deze fietsvakantie begint in de studentenstad Groningen waar u op eigen gelegenheid naar toe reist. Bezoek de Vismarkt of beklim de Martinitoren of relax op een van de vele terrassen.

Dag 2: Groningen - Uithuizen

Afstand ca. 54 km

Het weidse landschap lonkt als u uit Groningen vertrekt. U passeert plaatsen als Ten Boer, Stedum en Loppersum. U volgt de Borgenroute en komt langs Rusthoven, Borg Ekenstein vlak voor Appingedam en tot slot de Rensumaborg en de Menkemaborg. Overnachten doet u in Uithuizen.

Dag 3: Uithuizen - Schiermonnikoog

Afstand ca. 52 km

Uithuizen ligt bijna aan de Waddenzee. Het land is hier vlak en open. Het gaat noordwaarts langs de Zeedijk over de Waddenroute. Maak even een uitstapje naar Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland en een mooie plek om even te pauzeren. U kunt ook landinwaarts fietsen via Middelstum en Warffum. Hier komen beide routes weer samen en fietst u verder over het Hogeland naar Andel en Pieterburen. Bezoek het zeehondencentrum maar zorg wel dat u op tijd bent voor de overtocht naar Schiermonnikoog vanaf Lauwersoog.

Dag 4: Schiermonnikoog

Afstand ca. 23 km

Deze hele dag verblijft u op Schiermonnikoog. Trek uw eigen plan en ontdek al het moois van "Schier"! Verken de talrijke fietspaden, neem een duik in het zilte nat, ga lunchen bij Paal 3, zeehonden spotten bij de Balg, terrasje pakken in het dorp. U zult tijd te kort komen.

Dag 5: Schiermonnikoog - Zuidhorn

Afstand ca. 52 km

Met weemoud verlaat u "Schier"! De boot brengt u terug naar het vasteland alwaar u weer op de pedalen stapt voor uw tocht naar Zuidhorn. Rij langs het sluizencomplex en ontdek dat u heel even Groningen hebt ingewisseld voor Friesland. U fietst door het Nationale Park Lauwersmeer en bij Zoutkamp buigt u af naar Niehove. Aan het einde van de dag arriveert u in Zuidhorn.

Dag 6: Zuidhorn - Groningen

Afstand ca. 54 km

Op deze laatste dag van uw fietsvakantie leidt de route u door het Westerkwartier, weilanden omgeven door typische houtsingels en een moerasgebied met hoogveen. U ziet de dorpen Marum, Leek en Peize liggen op de iets hoger gelegen zandrugggen. De afwisselende route brengt u door de kop van Drenthe en via het Paterswolde meer terug in Groningen waar uw fietsvakantie eindigt. Natuurlijk kunt u ook nog een verlengingsnacht boeken. Vraag de ADE fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Groninger Hogeland & Schiermonnikoog?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Groninger Hogeland & Schiermonnikoog.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
9.0
Alles was goed geregeld.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2021
We hebben een heerlijke fietsvakantie gehad. In prettige hotels. Ook het mooie weer werkte natuurlijk erg mee.
Lees meer