6-daagse fietsvakantie Groningen en het Hogeland

Groningen, Nederland

  • Onontdek stukje Groningen
  • Vleugje Friesland
  • Weidse vlaktes en het Lauwersmeer
  • Zeehondencentrum Pieterburen
  • Begin- en eindpunt in studentenstad Groningen
Groningen bij nacht
Noordpolderzijl
Resumaborg
Centrum Groningen
Lauwersmeer fietsen
Lauwersmeer
Bekijk alle fotos (7 )

Er gaat niets boven Groningen!

Ontdek het per fiets tijdens deze 6-daagse fietsvakantie. Een combinatie van het Groningse cultuurlandschap en de rijke natuur van het Lauwersmeer. Fiets over geheime paadjes en weggetjes van de studentenstad Groningen tot de vogelrijke wadden en door een vleugje Friesland. Een prachtig stukje Nederland dat het waard is om met de fiets te ontdekken.

Niveau van de fietsvakantie:
Niveau 1: lichte fietsvakantie in vrijwel vlak gebied geschikt voor iedereen met weinig tot geen fietservaring. Een fiets met 1 tot 3 versnellingen is voldoende.

Dag 1: Aankomst in Groningen

Op eigen gelegenheid reist u naar de studentenstad Groningen. Arriveert u op tijd dan heeft u nog de mogelijkheid Groningen te ontdekken.

Dag 2: Groningen - Uithuizen

Afstand ca. 54 km

Het weidse landschap lonkt als u uit Groningen vertrekt. U passeert plaatsen als Ten Boer, Stedum en Loppersum. U volgt de Borgenroute en komt langs Rusthoven, Borg Ekenstein vlak voor Appingedam en tot slot de Rensumaborg en de Menkemaborg. Overnachten doet u in Uithuizen.

Dag 3: Uithuizen - Anjum

Afstand ca. 56 km

U bevindt zich in Noord-Groningen, de Wierden, het vlakke landschap tegen de Wadden met hier en daar hoger gelegen bebouwing. Het gaat noordwaarts langs de Zeedijk over de Waddenroute. Maak even een uitstapje naar Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland en een mooie plek om even te pauzeren. U kunt ook landinwaarts fietsen via Middelstum en Warffum. Hier komen beide routes weer samen en fietst u verder over het Hogeland naar Andel en Pieterburen. Bezoek het zeehondencentrum van Pieterburen. Hier begint ook de bekende wandelroute van het Pieterpad. Dan gaat het richting het Nationale Park Lauwersmeer via Kloosterburen en Wierde Ulm. U bent nu in Friesland en overnacht in Anjum.

Dag 4: Anjum - Zuidhorn

Afstand ca. 41 km

Fiets rond het Lauwersmeer. Het landschap biedt alles wat van u van Friesland verwacht: water, boten, groene weides, boerderijen en een kerk in de verte. Vanuit het Groningse Zoutkamp voert de route u naar het wierdendorp Niehove en de Piloersemaborg om te eindigen in Zuidhorn voor de overnachting.

Dag 5: Zuidhorn - Groningen

Afstand ca. 54 km

De laatste etappe van uw fietsvakantie brengt u door het Westerkwartier, weilanden omgeven door typische houtsingels en een moerasgebied met hoogveen. Het Westerkwartier ligt tussen Friesland en Drenthe. U ziet de dorpen Marum, Leek en Peize liggen op de iets hoger gelegen zandrugggen. De afwisselende route brengt u door de kop van Drenthe en via het Paterswoldse meer terug in de stad Groningen.

Dag 6: Groningen - huiswaarts

Na het ontbijt is uw fietsvakantie ten einde. Natuurlijk kunt u nog een verlengingsnacht boeken in de heerlijke stad Groningen. Vraag de ADE fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Groningen en het Hogeland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Groningen en het Hogeland.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 10.0
Locatie/gebied: 9.5
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.5
Route: 10.0
Dag-tot-dagprogramma: 10.0
Bezienswaardigheden: 10.0
Reisbescheiden: 10.0
10
Alles goed verzorgd
Op vakantie in Jul 2022
Hotels zeer goed Fietsroutes zeer goed en goed aangeduid op kaart Zeer mooie omgeving
10
alles goed geregeld.
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2022
goede hotels, prima uitleg in de boekjes die toegestuurd werden,inclusief de knooppunten. geweldig
Lees meer