11-daagse fietsvakantie Pieterpad per fiets

Groningen, Nederland

  • Doorkruis Nederland van noord naar zuid
  • Van Pieterburen naar de Pietersberg
  • Leg het beroemde wandelpad per fiets af
  • Ontdek de gevariëerde Nederlandse natuur
  • 500 km fietsen van de zee naar de Limburgse heuvels
St. Pieter Pieterpad
Lemelerberg
Pieterpad van Roermond naar Maastricht
Groningen goed
Pieterburen zeehondencreche
Maastricht Pieterpad
Bekijk alle fotos (7 )

Leg het beroemde Pieterpad per fiets af!

Tijdens deze 11-daagse fietsvakantie fietst u van Pieterburen naar de St. Pietersberg bij Maastricht. Onderweg fietst u door vele verschillende landschapen, van het platte Groningen, tot bossen en heidevelden in Midden-Nederland en de heuvels van Limburg. Met deze fietsreis doorkruist u Nederland van noord naar zuid en fietst u door 6 provincies en verschillende natuurgebieden.

Niveau van de tour:
Tijdens de 9 fietsetappes legt u de ca. 500 km van het Pieterpad af. De route begint vlak en eenvoudig in het noorden van Nederland om te eindigen in de heuvels van Limburg.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst Pieterburen

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Pieterburen voor het begin van uw fietsvakantie Pieterpad te fiets. Breng in Pieterburen een bezoek aan het zeehondencentrum of neem een kijkje op de zeedijk voor een blik over het altijd veranderende wad.

Dag 2: Pieterburen – Zeegse (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

Na het ontbijt begint u aan de eerste etappe van het Pieterpad. Vanuit Pieterburen fietst u door het weidse landschap van Groningen naar de stad Groningen met zijn fraaie monumenten. Vanaf de stad volgt u de oevers van de Drentsche Aa die uw leidraad volgt naar het Paterswoldsemeer en de Hondsrug. U overnacht vanavond in het esdorp Zeegse, dat deel uitmaakt van het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa.

Dag 3: Zeegse - Coevorden (ca. 78 km)
Afstand ca. 78 km

Vandaag blijft u in Drenthe en begint u met het Ballooërveld, met vennetjes, heidevelden en bossen. Na Rolde passeert u twee hunebedden en fietst u verder voor uw Pieterpad te fiets naar het Sleenerzand en Coevorden.

Dag 4: Coevorden - Hellendoorn (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

U laat Drenthe achter u en fietst richting het dal van de Overijsselse Vecht. Via de oevers van de Vecht en via statige beukenlanden komt u het mooie esdorp Rheeze met haar authentieke brink. Hierna fietst u door naar Ommen, hier kunt u aan de oevers van de Vecht even pauze nemen voordat u zich op maakt voor een klim richting de Lemelerberg en De Hellendoornse Berg.

Dag 5: Hellendoorn - Almen / Vorden (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Via wat heuvels komt u in de oude textielstad Nijverdal, geniet hier van het levendige centrum en fiets door naar de Sallandse Heuvelrug. Hier heeft u uitzicht over mooie heidevelden en kunt u bijzondere vogels spotten. Over de golvende, slingerende paadjes is het heerlijk fietsen.
Na Holten begint de feodale Graafschap: een historisch, bosrijk landschap in vorige eeuwen vormgegeven door de adel. Passeer het fraaie 18e eeuwse Huis Vervolde, met zijn smaakvolle theetuin voordat u het Twentekanaal oversteekt en in Almen arriveert. Indien u doorfietst naar Vorden dan neemt u het zelfbedieningspontje over de Berkel en kunt u nog even Huize Enzerinck bewonderen.

Dag 6: Almen / Vorden - Ooij (ca. 81 km)
Afstand ca. 81 km

Na het ontbijt gaat u weer verder met uw fietsvakantie Pieterpad te fiets. Via het zelfbedieningspontje over de Berkel fietst u richting kastelendorp Vorden indien u overnacht heeft in Almen. Heeft u in Vorden overnacht, neem daan zeker even een kijkje bij kasteel Vorden, een imposant middeleeuwse bouwwerk met een gezellige theetuin.
Door het mooie coulisselandschap van bosjes, weidevelden en bomenlanden bereikt u Zelhem en het heuvelachtige Montferland. U fietst door het hoge Bergherbos via het Duitse Elten naar de Gelderse Poort en Ossenwaard om vervolgens bij de Rijn uit te komen. Een fietsveerpontje brengt u dan naar Millingen en Ooij.

Dag 7: Ooij - Boxmeer (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Door de ruige natuur van de Millingerwaard en mooie het Ooyse polderland fietst u verder naar de Nijmeegse stuwwal. Hier start u met het klimmen en dalen over de ‘zeven heuvelen’ om Groesbeek te bereiken. De Canadese erebegraafplaats, het Bevrijdingsmuseum en de replica van een geallieerde glider op Klein Amerika herinneren hier aan de laatste bloedige dagen van de Tweede Wereldoorlog. Hierna vervolgt u uw weg door het schitterende Zevendal en daalt u af naar de Maasvallei waarna u doorfiets naar Boxmeer.

Dag 8: Boxmeer - Venlo (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

De fietsetappe begint vandaag in het Maasheggengebied, het oudste cultuurlandschap van Nederland; een mozaïek van weilandjes, oude bomen en heggetjes, waar in het voorjaar de mei- en sleedoorn uitbundig bloeit.
Hierna fietst u verder richting Venlo. Onderwerg passeert u nog het bedevaartsplaatsje Tienray en het rozenstadje Lottum. De oude Hanzestad Venlo, gelegen op de overgang van laagland naar heuvelland, is de eindbestemming van vandaag. Maak een wandeling over de gezellige Maasboulevard of door de historische binnenstad.

Dag 9: Venlo - Sittard (ca. 71 km)
Afstand ca. 71 km

Na het ontbijt stapt u op de fiets voor een tocht over de Jammerdaalse Heide en de Melickerheide. De Melickerheide is onderdeel van het terrassenlandschap van Nationaal Park de Meinweg met droge duinen en drassige moerassen. Nabij de kronkelende Roer passeert u de hogerop gelegen Basiliek van H.H. Wiro, Plechelmus en Otgerus. De oude kloosters in Sittards centrum zijn het einddoel.

Dag 10: Sittard - Maastricht (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag fietst u de laatste etappe van het Pieterpad te fiets en deze voert u door het mooie groene en glooiende Limburgse Heuvellandschap met zijn snelstromende beken, mergelgrotten, kalkstenen huizen en hier en daar een kapelletje of kruis. Tussen Rothem en Geulhem fietst langs de rand van het Geuldal voordat u Maastricht bereikt. Ga zeker de stand ontdekken! Maar eerst naar de Pieterberg, een plateau ingeklemd tussen de dalen van de Maas en de Jeker. Een panoramisch uitkijkpunt vormt hier het eindpunt van uw 'Pieterpad te fiets’.

Dag 11: Vertrek naar huis

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie en reist u op eigen gelegenheid naar huis. Wilt u langer van Maastricht genieten? Boek dan 1 of meerdere verleningsnachten.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 11-daagse fietsvakantie Pieterpad per fiets?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 11-daagse fietsvakantie Pieterpad per fiets.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.2
Locatie/gebied: 9.3
Hotels: 8.6
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.9
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 8.4
Reisbescheiden: 8.8
9.0
Het was prima verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Het was een fantastische vakantie leuke verhalen en hele fijne mensen ontmoet. Zeker voor iedereen aan te raden. Wij hebben er echt heel erg van genoten.
8.0
we hebben genoten
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
knooppuntenroute makkelijk te volgen. wat moeilijker waren de tussenstukjes van de route, die beschreven waren. Sommige straatnamen waren dan niet goed te lezen in die route. ook waren er wat afstanden langer dan oorspronkelijk vermeld stond op papier. route Almen naar Ooij was erg lang. tip: iets andere indeling van de route. Tip: handig is om zelf een knooppuntenboek mee te nemen. Hotel in Boxmeer, kamer 132, was een hele warme kamer, geen airco, we zaten daar boven de keuken en de vloer was gewoon heet. voor ons een hele slechte ervaring. zelf nog om een ventilator gevraagd. daar wij tijdens deze tocht heel erg warm weer hadden is het jammer dat meerdere hotels geen airco hebben.
8.0
Top
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Top vakantie
Lees meer
9.0
Alles was prima verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2023
De fiets vacantie was geweldig alles was goed verzorgd fijne hotels behalve het Fletser hotel in Ooi slecht eten en alles was daar een beetje gaotich verder overal vriendelijk personeel
9.0
Een heerlijke onbezorgde vakantie!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
Één van de mooiste vakanties. Alles zat ook mee. Prachtig weer en een noorder wind, op onze fietstocht van Pieterburen naar Maastricht. De transport van onze bagage was altijd weer op tijd in onze hotels. Hotels waren ook prima verzorgd.
6.0
er zijn wat aandachtspuntjes
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Wij hebben een aantal opmerkingen over deze fietsvakantie: • Niet alle accommodaties waren even netjes en hadden geen airco of zaten op een plek waar wij liever niet gezeten hadden. • wij zijn van mening dat als je een fiets vakantie boekt dat de organisatie ervan uit kan gaan dat de mensen die dit boeken van de natuur houden en dus niet aan een doorgaande weg/spoorweg willen zitten. • De afstanden van de routes waren nogal verschillend en het zou onze voorkeur hebben om dit wat beter te verdelen. • Fijn dat de bagage goed vervoerd was maar wij vonden 9 uur de tassen klaar hebben staan wel wat vroeg, 10 uur zou fijner zijn. • We hebben met veel plezier de knooppunten gevolgd en van de omgeving en de natuur genoten.
Lees meer
9.0
Goed geregelde fietsvakantie.
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Leuke, goed geregelde vakantie. Mooi, uitgezette tochten, door wisselende landschappen. Prettige hotels. Transport van de bagage ook altijd goed geregeld. Nog nooit, ook niet bij onze vorige vakanties bij "ADE", problemen ondervonden. Kleine tip: Misschien is het verstandig om de afstand per dag wat meer te middelen. Er waren nu dagen van rond de 45 kilometer, en ook van 85 kilometer. Indien de afstand rond de 60 kilometer per dag is, heb je onderweg wat meer tijd om wat zaken te bekijken, wat langer te blijven hangen in een leuk stadje, of iets dergelijks. Bovenstaande moet natuurlijk wel passen in jullie planning wat betreft de overnachtingen.
9.0
Mooie en goed georganiseerde tocht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
prachtige fietsroutes met nauwelijks autoverkeer. We wisten niet dat dat in Nederland nog mogelijk is. De routebeschrijvingen waren duidelijk en over 't algemeen correct. Hotels tijdens de tocht: goed tot zeer goed; alleen de overnachting in het vertrekpunt (Pieterburen)voldeed niet aan de verwachte kwaliteit.
7.0
goed
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Mooie route, onevenwichtige routes qua afstanden. Helaas enige (ook storende) fouten in de routebeschrijvingen.
Lees meer