11-daagse fietsvakantie Pieterpad per fiets

Groningen, Nederland

  • Doorkruis Nederland van noord naar zuid
  • Van Pieterburen naar de Pietersberg
  • Leg het beroemde wandelpad te fiets af
  • Ontdek de variërende Nederlandse natuur
St. Pieter Pieterpad
Lemelerberg
Pieterpad van Roermond naar Maastricht
Groningen goed
Pieterburen zeehondencreche
Maastricht Pieterpad
Bekijk alle fotos (7 )

Leg het beroemde Pieterpad per fiets af!

Tijdens deze 11-daagse fietsvakantie fietst u van Pieterburen naar de St. Pietersberg bij Maastricht. Onderweg fietst u door vele verschillende landschapen, van het platte Groningen, tot bossen en heidevelden in Midden-Nederland en de heuvels van Limburg. Met deze fietsreis doorkruist u Nederland van noord naar zuid en fietst u door 6 provincies en verschillende natuurgebieden.

Niveau van de tour:
Tijdens de 9 fietsetappes legt u de ca. 500 km van het Pieterpad af. De route begint vlak en eenvoudig in het noorden van Nederland om te eindigen in de heuvels van Limburg.

Dag 1: Aankomst Pieterburen

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Pieterburen voor het begin van uw fietsvakantie Pieterpad te fiets. Breng in Pieterburen een bezoek aan het zeehondencentrum of neem een kijkje op de zeedijk voor een blik over het altijd veranderende wad.

Dag 2: Pieterburen – Zeegse

Afstand ca. 57 km

Na het ontbijt begint u aan de eerste etappe van het Pieterpad. Vanuit Pieterburen fiets u door het weidse landschap van Groningen naar de stad Groningen met zijn fraaie monumenten. Vanaf de stad volgt u de oevers van de Drentsche Aa die uw leidraad volgt naar het Paterswoldsemeer en de Hondsrug. U overnacht vanavond in het esdorp Zeegse, dat deel uitmaakt van het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa.

Dag 3: Zeegse - Coevorden

Afstand ca. 78 km

Vandaag blijft u in Drenthe en begint u met het Ballooërveld, met vennetjes, heidevelden en bossen. Na Rolde passeert u twee hunebedden en fietst u verder voor uw Pieterpad te fiets naar het Sleenerzand en Coevorden.

Dag 4: Coevorden - Hellendoorn

Afstand ca. 61 km

U laat Drenthe achter u en fietst richting het dal van de Overijsselse Vecht. Via de oevers van de Vecht en via statige beukenlanden komt u het mooie esdorp Rheeze met haar authentieke brink. Hierna fiets u door naar Ommen, hier kunt aan de oevers van de Vecht even pauze nemen voordat u zich op maakt voor een klim richting de Lemelerberg en De Hellendoornse Berg.

Dag 5: Hellendoorn - Almen

Afstand ca. 45 km

Via wat heuvels komt u n de oude textielstad Nijverdal, geniet hier van het levendige centrum en fiets door naar de Sallandse Heuvelrug. Hier heeft u uitzicht over mooie heidevelden en kunt u bijzondere vogels spotten. Over de golvende, slingerende paadjes is het heerlijk fietsen.
Na Holten begint de feodale Graafschap: een historisch, bosrijk landschap in vorige eeuwen vormgegeven door de adel. Passeer het fraaie 18e -eeuwse Huis Verwolde, met zijn smaakvolle theetuin voordat u het Twentekanaal oversteekt en in Almen arriveert.

Dag 6: Almen - Millingen aan de Rijn / Ooij

Afstand ca. 75 km

Na het ontbijt gaat u weer verder met uw fietsvakantie Pieterpad te fiets. Via het zelfbedieningspontje over de Berkel fietst u richting kastelendorp Vorden. Via een prachtig fietspaadje fietst u naar kasteel Vorden, een imposant middeleeuwse bouwwerk met een gezellige theetuin.
Door het mooie coulisselandschap van bosjes, weidevelden en bomenlanden bereikt u Zelhem en het heuvelachtige Montferland. U fiets door het hoge Bergherbos via het Duitse Elten naar de Gelderse Poort en Ossenwaard om vervolgens bij de Rijn uit te komen.

Dag 7: Millingen aan de Rijn / Ooij - Boxmeer

Afstand ca. 50 km

Vanuit Millingen gaat u verder door de ruige natuur van de Millingerwaard en mooie het Ooyse polderland. Daarna fietst u naar de Nijmeegse stuwwal en start u met het klimmen en dalen over de ‘zeven heuvelen’ om Groesbeek te bereiken. De Canadese erebegraafplaats, het Bevrijdingsmuseum en de replica van een geallieerde glider op Klein Amerika herinneren je hier aan de laatste bloedige dagen van de Tweede Wereldoorlog. Hierna vervolgt u uw weg door het schitterende Zevendal en daalt u af naar de Maasvallei waarna u doorfiets naar Boxmeer.

Dag 8: Boxmeer - Venlo

Afstand ca. 56 km

De fietsetappe begint in het Maasheggengebied, het oudste cultuurlandschap van Nederland; een mozaïek van weilandjes, oude bomen en heggetjes, waar in het voorjaar de mei- en sleedoorn uitbundig bloeit.
Hierna fietst u verder richting Venlo. Onderwerk passeert u nog het bedevaartsplaatsje Tienray en het rozenstadje Lottum. De oude Hanzestad Venlo, gelegen op de overgang van laagland naar heuvelland, is de eindbestemming van vandaag. Maak een wandeling over de gezellige Maasboulevard of door de historische binnenstad.

Dag 9: Venlo - Sittard

Afstand ca. 71 km

Na het ontbijt stapt u op de fietst voor een tocht over de Jammerdaalse Heide en de Melickerheide. De Melickerheide is onderdeel van het terrassenlandschap van Nationaal Park de Meinweg met droge duinen en drassige moerassen. Nabij de kronkelende Roer passeert u de hogerop gelegen Basiliek van H.H. Wiro, Plechelmus en Otgerus. De oude kloosters in Sittard's centrum zijn het einddoel.

Dag 10: Sittard - Maastricht

Afstand ca. 45 km

Vandaag fietst u de laatste etappe van het Pieterpad te fiets en deze voert u door het mooie groene en glooiende Limburgse Heuvellandschap met zijn snelstromende beken, mergelgrotten, kalkstenen huizen en hier en daar een kapelletje of kruis. Tussen Rothem en Geulhem fietst langs de rand van het Geuldal voordat u Maastricht bereikt. Ga zeker de stand ontdekken! Maar eerst naar de Pieterberg, een plateau ingeklemd tussen de dalen van de Maas en de Jeker. Een panoramisch uitkijkpunt vormt hier het eindpunt van uw 'Pieterpad te fiets’.

Dag 11: Vertrek naar huis

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie en reist u op eigen gelegenheid naar huis. Wilt u langer van Maastricht genieten? Boek dan 1 of meerdere verleningsnachten.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 11-daagse fietsvakantie Pieterpad per fiets?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 11-daagse fietsvakantie Pieterpad per fiets.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.5
9.0
Mooie en goed georganiseerde tocht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2022
prachtige fietsroutes met nauwelijks autoverkeer. We wisten niet dat dat in Nederland nog mogelijk is. De routebeschrijvingen waren duidelijk en over 't algemeen correct. Hotels tijdens de tocht: goed tot zeer goed; alleen de overnachting in het vertrekpunt (Pieterburen)voldeed niet aan de verwachte kwaliteit.
7.0
goed
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2022
Mooie route, onevenwichtige routes qua afstanden. Helaas enige (ook storende) fouten in de routebeschrijvingen.
Lees meer