6-daagse fietsvakantie Hollandse Rijn

Gelderland, Nederland

  • Fietsvakantie over de Rijnroute
  • Fiets van Arnhem naar Rotterdam
  • Door Hollandse polders en vestingsteden
  • U fiets langs de molens van Kinderdijk
Hollandse Rijn de schaapjes
markt in Dordrecht
Hollandse Rijn Rotterdam
Hollandse Rijn sportief onderweg
Biesbosch Museum
Gorinchem
Bekijk alle fotos (6 )

Fietsen over de Nederlandse Rijnroute

De Rijn ontspringt in de Zwitserse Alpen en stroomt vervolgens door Duitsland naar Nederland om uit te monden in de Noordzee. Met de lengte van ca. 1.300 km is de Rijn een van de langste rivieren van Europa. In de Zwitserse Alpen is de Rijn niet meer dan een beekje dat uitgroeit tot een stevig stromende waterloop en later tot een ruwe rivier. Vanaf het Zwitserse Basel is de Rijn bevaarbaar voor de grote schepen en vervolgt de rivier haar weg langs de Frans-Duitse grens. In het Ruhrgebied zorgt de Rijn voor de bedrijvigheid. Bij Lobith komt de Rijn Nederland binnen en vertakt zich in verschillende kanalen en rivieren om uit te monden in de Noordzee.

Tijdens de fietsvakantie langs de Nederlandse Rijn begint u in Arnhem en fiets u langs historische steden en door Nederlandse polderlandschappen richting Rotterdam. De route verloopt over mooie rustige fietspaden. Ook fiets u langs musea, door De Biesbosch en langs de molens van Kinderdijk.

Karakter van de tour; niveau 1, de route is eenvoudig te fietsen en gaat grotendeels over rustige fietspaden. Dagetappes van 35 – 65 km.

Dag 1: Aankomst in Arnhem

Vandaag start u aan de fietsvakantie langs de Hollandse Rijn, u komt aan in Arnhem. Als u nog tijd heeft kunt de stad verkennen of een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum.

Dag 2: Arnhem – Wijk bij Duurstede

Afstand ca. 60 km

Na vertrek uit Arnhem fiets u over de bosrijke Veluwe richting de Grebbeberg op de Utrechtse Heuvelrug. U volgt de Nederijn en komt langs het kasteel Amerongen met haar prachtige tuinen. Het eindpunt van vandaag is de monumentale stad Wijk bij Duurstede, geniet van het prachtige centrum en neem plaats op een van de terrasjes.

Dag 3: Wijk bij Duurstede – Leerdam / Asperen

Afstand ca. 40 km

Bij het monumentale Wijk bij Duurstede ligt een knooppunt van waterwagen. U steekt hier de Nederrijn over met een boogbrugpont om door te fietsen naar de Betuwe. Na een bezoek aan de historische stad Buren bereikt u het riviertje de Linge. U volgt deze rivier richting het eindpunt van vandaag, Leerdam.

Dag 4: Leerdam – Papendrecht / Dordrecht

Afstand ca. 55 km

Vandaag fiets u vanuit Leerdam eerst richting Gorinchem. Neem de tijd om de mooie binnenstad te verkennen. Vanuit Gorinchem zet u koers naar Woudrichem, u bereikt dit vestingstadje door met de veerpont over te steken. Vanuit hier vervolgt u uw weg naar Nationaal Park De Biesbosch, hier ontmoeten de Maas en de Waal elkaar. In de Biesbosch kunt u genieten van de rust en de ruimte. Via een pont steekt u de Nieuwe Merwede over, om verder te fietsen naar Dordrecht. Met de waterbus over de Beneden Merwede bereikt u Papendrecht voor de overnachting.

Dag 5: Papendrecht / Dordrecht – Rotterdam

Afstand ca. 35 km

Voordat u Rotterdam bereikt fiets u door mooie polders van de Alblasserwaard en bereikt u Kinderdijk. Neem de tijd om de molens te bewonderen! Daarna fiets u door naar Rotterdam, u maakt gebruik van 2 veren om de waterwegen over te steken. Vanuit Rotterdam kunt u nog doorfietsen naar Hoek van Holland. Hier mondt de Rijn uit in de Noordzee. Dit is ca. 30 km fietsen, u kunt per trein eventueel terug reizen naar Rotterdam.

Dag 6: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie en vertrekt u naar huis. Wilt u nog even van de stad genieten? Het is mogelijk om verleningsnachten bij te boeken.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Hollandse Rijn?