6-daagse fietsvakantie Hollandse Rijn

Gelderland, Nederland

  • Fietsvakantie over de Rijnroute
  • Fiets van Arnhem naar Rotterdam
  • Door Hollandse polders en oude vestingsteden
  • UNESCO werelderfgoed "Kinderdijk"
  • Goed bewegwijzerd en grotendeels over fietspaden
Hollandse Rijn de schaapjes
Hollandse Rijn Rotterdam
Biesbosch Museum
markt in Dordrecht
Hollandse Rijn sportief onderweg
Gorinchem
Bekijk alle fotos (6 )

Fietsen over de Nederlandse Rijnroute

De Rijn ontspringt in de Zwitserse Alpen en stroomt vervolgens door Duitsland naar Nederland om uit te monden in de Noordzee. Met een lengte van ca. 1.300 km is de Rijn een van de langste rivieren van Europa.

In de Zwitserse Alpen is de Rijn niet meer dan een beekje dat uitgroeit tot een stevig stromende waterloop en later tot een ruwe rivier. Vanaf het Zwitserse Basel is de Rijn bevaarbaar voor grote schepen en vervolgt de rivier haar weg langs de Frans-Duitse grens. In het Ruhrgebied zorgt de Rijn voor veel bedrijvigheid. Bij Lobith komt de Rijn Nederland binnen en vertakt zich in verschillende kanalen en rivieren om uit te monden in de Noordzee.

Tijdens de fietsvakantie langs de Nederlandse Rijn begint u in Arnhem en fietst u langs historische steden en door Nederlandse polderlandschappen richting Rotterdam. De route verloopt over mooie rustige fietspaden. Ook fietst u langs musea, door de Biesbosch en langs de molens van Kinderdijk.

Karakter van de tour;
Niveau 1: de route is eenvoudig te fietsen en gaat grotendeels over rustige fietspaden. Dagetappes van ca. 35 – 65 km.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Arnhem

Vandaag start uw fietsvakantie langs de Hollandse Rijn. U arriveert in Arnhem. Indien u op tijd bent, kunt u de stad verkennen of nog even een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum.

Dag 2: Arnhem – Wijk bij Duurstede (ca. 63 km)
Afstand ca. 63 km

Na vertrek uit Arnhem fietst u over de bosrijke Veluwe richting de Grebbeberg op de Utrechtse Heuvelrug. U volgt de Nederrijn en komt langs het kasteel Amerongen met haar prachtige tuinen. Het eindpunt van vandaag is de monumentale stad Wijk bij Duurstede. Geniet van het prachtige centrum en neem plaats op een van de terrasjes.

Dag 3: Wijk bij Duurstede – Gorinchem (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Bij het monumentale Wijk bij Duurstede ligt een knooppunt van waterwagen. U steekt hier de Nederrijn over met een boogbrugpont om door te fietsen naar de Betuwe. Na een bezoek aan de historische stad Buren bereikt u het riviertje de Linge. U volgt deze rivier richting het eindpunt van vandaag, Leerdam.

Dag 4: Gorinchem – Papendrecht / Dordrecht (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

Vandaag fietst u vanuit Leerdam eerst richting Gorinchem. Neem de tijd om de mooie binnenstad te verkennen. Vanuit Gorinchem zet u koers naar Woudrichem. U bereikt dit vestingstadje door met de veerpont over te steken. Vanuit hier vervolgt u uw weg naar Nationaal Park Biesbosch waar de Maas en de Waal elkaar ontmoeten. In de Biesbosch kunt u genieten van rust en ruimte. Met een pont steekt u de Nieuwe Merwede over, om verder te fietsen naar Dordrecht. Neem dan de waterbus over de Beneden Merwede om Papendrecht te bereiken. Afhankelijk van het seizoen kan de dagetappe varieren van 55 tot 65 km afhankelijk van het aantal veerpontjes dat u neemt.

Dag 5: Papendrecht / Dordrecht – Rotterdam (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Voordat u Rotterdam bereikt, fietst u door de mooie polders van de Alblasserwaard en komt u bij Kinderdijk. Neem vooral de tijd om de molens te bewonderen! Daarna fietst u naar Rotterdam. Onderweg maakt u gebruik van 2 veerpondjes om de waterwegen over te steken. Vanuit Rotterdam kunt u nog doorfietsen naar Hoek van Holland. Hier mondt de Rijn uit in de Noordzee. Dit is ca. 30 km fietsen. U zou eventueel per trein terug kunnen reizen naar Rotterdam.

Dag 6: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is uw fietsvakantie ten einde. U vertrekt op eigen gelegenheid naar huis. Wilt u nog even van de stad genieten? Het is mogelijk om verleningsnachten bij te boeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Hollandse Rijn?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid