5-daagse fietsvakantie Van der Valk Veluwetour

Gelderland, Nederland

  • Nationaal Park De Hoge Veluwe en Veluwezoom
  • Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn
  • Fietsen over historische grond
  • Overnachtingen in uitstekende Van der Valk hotels
  • Begin- en eindpunt in Nijmegen-Lent
Fietser Veluwe
Arnhem
Van der Valk Nijmegen Lent
Van der Valk Arnhem
Comfortkamer Van der Valk Arnhem 7
Ontbijtbuffet Van der Valk Nijmegen
Bekijk alle fotos (8 )

Fietsen op "hoog niveau"!

En dan spreken we vooral van de overnachtingen tijdens deze fietsreis. U verblijft namelijk in 3 topklasse hotels van de Van der Valk hotelketen. Maar er moet ook gefietst worden en ook dan mag u over hoog niveau spreken. Maak uitgebreid kennis met Nationaal Park De Veluwe. U fietst over de bruggen in Arnhem en Nijmegen, in 1944 het stijdtoneel van Operatie Market Garden. Bezoek het Kröller-Müller Museum met een enorme verzameling van Van Gogh. Dit alles en meer maakt daat wij zeggen "fietsen op hoog niveau"!

Niveau van de fietstocht:
Niveau 1: een lichte fietstocht op relatief vlak terrein. Deze fietsvakantie is geschikt voor mensen met weinig of geen fietservaring. De dagelijkse fietsafstanden liggen tussen ca. 30 en 50 km.

Dag 1: Aankomst in Nijmegen

U reist op eigen gelegenheid naar uw starthotel in Nijmegen, het Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Dichtbij dit hotel, nog geen 5 minuten lopen, ligt de Spiegelwaal, een zijgeul van de Waal ter voorkoming van overstromingen. U heeft hier een prachtig stadsaanzicht van Nijmegen en de 5 bruggen over de Waal. Bij de brug De Oversteek probeerden de geallieerden in 1944 de Waal over te steken waarbij ze op groots Duits verzet stuitten. Wandel over de brug en u bent snel in het centrum van de oudste stad van Nederland. Nijmegen heeft ook nog restanten van oude stadsmuren. Een bezoek aan museum Het Valkhog mag eigenlijk niet ontbreken.

Dag 2: Nijmegen-Lent - Arnhem-Papendal

Afstand ca. 65 km

Na het ontbijt stapt u op de pedalen en fietst door de Ooijpolder. Het landschap wordt gekenmerkt door rivierlopen, zandgaten, moerassen, stuifduinen en uiterwaarden. Zin in een kopje koffie? Pak dan een terrasje bij de Thornsche Molen. Via Duitsland fietst u naar Millingen aan de Rijn. Neem het pontje over de Rijn en fiets verder naar Herwen. De route wordt vervolgd en door het Rijnstrangengebied en over oude dijkjes bij Aerdt en Pannerden bereikt u Loo waar u het pontje neemt naar Huissen. U volgt de Rijn naar de John Frostbrug, in 1944 het strijdtoneel van Operatie Market Garden. In Oosterbeek moet u zeker even een bezoek brengen aan het Airborne Museum 'Hartenstein'. Hier leert u meer over de Slag om Arnhem. Uw einddoel van van vandaag is het Van Der Valkhotel Arnhem-Papendal. Wilt u iets minder kilometers maken dan kunt u vanuit Nijmegen ook de 13 km kortere route volgen langs de Waal, Kasteel Doornenburg met de “Duizendjarige Eik” en de pont bij Pannerden.

Dag 3: Arnhem-Papendal - Apeldoorn-Ugchelen

Afstand ca. 62 km

Deze hele dag staat in het teken van de Veluwe met Nationaal Park de Veluwezoom. Vanuit het hotel fietst u over het landgoed Warnsborn, langs het Nederlands Openluchtmuseum en Kasteel Roosendael naar Schaapskooi Heuven. Gedurende de dag graast de Rhedense schaapskudde op de heide, ’s nachts verblijven ze in de kooi. Al snel bereikt u de heuvelachtige en beroemde Posbank. Eind juli en augustus bloeien hier de heidevelden, een ware lust voor het oog. Wilt u even pauzeren dan is het Paviljoen de Posbank een aanrader voor een lekkere en gezonde lunch midden in de natuur. Gesterkt fietst u dan via de prachtige natuur van Nationaal Park Veluwezoom naar Laag-Soeren, Eerbeek en langs het Apeldoorns Kanaal naar Loenen. Van daaruit gaat het richting Beekbergen en door de bossen van Ugchelen naar het Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel. Liever een kortere route: fietst na de Elsberg rechtstreeks naar Loenen en u bespaart 9 km.

Dag 4: Apeldoorn-Ugchelen - Nijmegen-Lent

Afstand ca. 65 km

Vergeet niet even een kijkje te nemen bij Paleis Het Loo voordat u weer verder fietst. De route voert u via Hoog Buurlo naar Hoenderloo en door het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het Jachthuis Sint Hubertus en/of het Kröller-Müller Museum mag u niet missen. In het Kröller-Müller vindt u de op één na grootste verzameling van werken van Van Gogh ter wereld! Toegangsticket voor het park is inclusief (niet de musea). Verder gaat het door de afwisselende natuur via Schaarsbergen naar de indrukwekkende Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Daarna bereikt u Kasteel Doorwerth. Ook zeker de moetie waard om hier even rond het kasteel te lopen. Neem dan het fietspontje bij Driel en steek de Rijn over. Op deze plek probeerden de Polen in 1944 over te steken om Arnhem te bereiken. Helaas lukte hen dat niet. Aan de andere oever van de Rijn fietst u via Elst naar het Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Ook vandaag weer de mogelijkheid de route iets in te korten: vanuit Ugchelen fietst u direct naar Hoenderloo waarbij u ca. 6 km bespaart.

Dag 5: Nijmegen-Lent - thuisreis

Uw fietsvakantie is ten einde. Geniet nog even van een heerlijk ontbijt in het uitstekende Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent om vervolgens huiswaarts te keren.

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Van der Valk Veluwetour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Van der Valk Veluwetour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 9.0
8.0
Alles was keurig netjes verzorgd.
Met vrienden
Op vakantie in Sep 2021
De hotels waren goed. De beschrijving van de routes geweldig. Goede uitleg. Mooie boekjes per dag. Heel handig. Een minpuntje was de aanwijzing naar hotel Papendal. Misschien een bordje plaatsen voor de schuur naar hotel en vermelden dat het hotel op enkele kilometers verder ligt. De route op Nationaal park de Hoge Veluwe ( ABC enz) was voor ons niet helemaal duidelijk. Wij zochten namelijk de bordjes met (ABC enz.) Kan ook aan ons liggen. Mvrg. Ria en reisgenoten.
9.0
Fijne fietsvakantie !
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
Was in een woord prima !
Lees meer