5-daagse fietsvakantie Van der Valk Veluwetour

Gelderland, Nederland

  • Nationaal Park De Hoge Veluwe en Veluwezoom
  • Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn
  • Fietsen over historische grond
  • Overnachtingen in uitstekende Van der Valk hotels
  • Begin- en eindpunt in Nijmegen-Lent
Fietser Veluwe
Arnhem
Van der Valk Nijmegen Lent
Van der Valk Arnhem
Comfortkamer Van der Valk Arnhem 7
Ontbijtbuffet Van der Valk Nijmegen
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Nijmegen

U reist op eigen gelegenheid naar uw starthotel in Nijmegen, het Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Dicht bij dit hotel, op nog geen 5 minuten lopen, ligt de Spiegelwaal, een zijgeul van de Waal ter voorkoming van overstromingen. U heeft hier een prachtig stadsaanzicht van Nijmegen en de 5 bruggen over de Waal. Bij de brug De Oversteek probeerden de geallieerden in 1944 de Waal over te steken waarbij ze op groots Duits verzet stuitten. Wandel over de brug en u bent snel in het centrum van de oudste stad van Nederland. Nijmegen heeft ook nog restanten van oude stadsmuren. Een bezoek aan museum Het Valkhog mag eigenlijk niet ontbreken.

Dag 2: Nijmegen-Lent - Arnhem-Papendal (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

Na het ontbijt stapt u op de pedalen en fietst door de Ooijpolder. Het landschap wordt gekenmerkt door rivierlopen, zandgaten, moerassen, stuifduinen en uiterwaarden. Zin in een kopje koffie? Pak dan een terrasje bij de Thornsche Molen. Via Duitsland fietst u naar Millingen aan de Rijn. Neem het pontje over de Rijn en fiets verder naar Herwen. De route wordt vervolgd en door het Rijnstrangengebied en over oude dijkjes bij Aerdt en Pannerden bereikt u Loo waar u het pontje neemt naar Huissen. U volgt de Rijn naar de John Frostbrug, in 1944 het strijdtoneel van Operatie Market Garden. In Oosterbeek moet u zeker even een bezoek brengen aan het Airborne Museum 'Hartenstein'. Hier leert u meer over de Slag om Arnhem. Uw einddoel van vandaag is het Van Der Valkhotel Arnhem-Papendal. Wilt u iets minder kilometers maken dan kunt u vanuit Nijmegen ook de 13 km kortere route volgen langs de Waal, Kasteel Doornenburg met de “Duizendjarige Eik” en de pont bij Pannerden.

Dag 3: Arnhem-Papendal - Apeldoorn-Ugchelen (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km

Deze hele dag staat in het teken van de Veluwe met Nationaal Park de Veluwezoom. Vanuit het hotel fietst u over het landgoed Warnsborn, langs het Nederlands Openluchtmuseum en Kasteel Roosendael naar Schaapskooi Heuven. Gedurende de dag graast de Rhedense schaapskudde op de heide, ’s nachts verblijven ze in de kooi. Al snel bereikt u de heuvelachtige en beroemde Posbank. Eind juli en augustus bloeien hier de heidevelden, een ware lust voor het oog. Wilt u even pauzeren dan is het Paviljoen de Posbank een aanrader voor een lekkere en gezonde lunch midden in de natuur. Gesterkt fietst u dan via de prachtige natuur van Nationaal Park Veluwezoom naar Laag-Soeren, Eerbeek en langs het Apeldoorns Kanaal naar Loenen. Van daaruit gaat het richting Beekbergen en door de bossen van Ugchelen naar het Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel. Liever een kortere route: fietst na de Elsberg rechtstreeks naar Loenen en u bespaart 9 km.

Dag 4: Apeldoorn-Ugchelen - Nijmegen-Lent (ca. 64 km)
Afstand ca. 64 km

Vergeet niet even een kijkje te nemen bij Paleis Het Loo voordat u weer verder fietst. De route voert u via Hoog Buurlo naar Hoenderloo en door het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het Jachthuis Sint Hubertus en/of het Kröller-Müller Museum mag u niet missen. In het Kröller-Müller vindt u de op één na grootste verzameling van werken van Van Gogh ter wereld! Toegangsticket voor het park is inclusief (niet de musea). Verder gaat het door de afwisselende natuur via Schaarsbergen naar de indrukwekkende Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Daarna bereikt u Kasteel Doorwerth. Ook zeker de moetie waard om hier even rond het kasteel te lopen. Neem dan het fietspontje bij Driel en steek de Rijn over. Op deze plek probeerden de Polen in 1944 over te steken om Arnhem te bereiken. Helaas lukte hen dat niet. Aan de andere oever van de Rijn fietst u via Elst naar het Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Ook vandaag weer de mogelijkheid de route iets in te korten: vanuit Ugchelen fietst u direct naar Hoenderloo waarbij u ca. 6 km bespaart.

Dag 5: Nijmegen-Lent - thuisreis

Uw fietsvakantie is ten einde. Geniet nog even van een heerlijk ontbijt in het uitstekende Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent om vervolgens huiswaarts te keren.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse fietsvakantie Van der Valk Veluwetour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Van der Valk Veluwetour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 8.6
Hotels: 8.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 6.9
Route: 8.3
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 7.9
Reisbescheiden: 8.4
8.0
Alles prima georganiseerd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
3 zeer mooie en gevarieerde fietsroutes. We hebben een fantastisch mooi stukje Nederland ontdekt! De hotels (zowel ontbijt als de kamers met faciliteiten en oplaadmogelijkheden voor de fietsen) waren zeker in orde en over de bagagedienst waren we ook zeer tevreden. In 1 hotel (Papendal/ Arnhem) werd de bagage niet in een afgesloten ruimte bewaard, dit vonden we wel risicovol qua mogelijkheid tot diefstal. De reis op zich had wel een stevig prijskaartje en we stelden ons ook de vraag: wat is de service die jullie bieden als er iemand tijdens de reis ziek wordt of een ongeval heeft met zijn/haar fiets? Samengevat: een prima georganiseerde reis en zijn geld waard indien alles gesmeerd verloopt.
9.0
Eerste 2 goed , 3 de matig
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Goede info van fietsroute, misschien in de toekomst adressen van restaurant of café waar je iets kan drinken of eten onderweg
8.0
Alles goed geregeld.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Het Hotel Van der Valk Arnem deed niet aan onze verwachtingen. Kamers niet proper en bediening niet ok. Bij het avond eten hebben meer dan 1 uur moeten wachten op onze hoofdschotel. Wij hebben door de jaren al een 20 tal Van der Valk hotels bezocht en dit was het minst goede. Niet Van der Valk waardig!
Lees meer
8.0
Mooie fietsroutes
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Mooie fietsroutes, goed te volgen via boekje en knooppunten en uitstekende hotels
6.0
Routebeschrijving onvoldoende/ Hotel verblijf prima
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
Het verblijf in de betreffende hotels was meer dan prima. De route beschrijvingen hebben verbeteringen hard nodig. Voorstel: uw organisatie zou zelf eens de routebeschrijvingen moeten uitproberen, dan pas komt men er achter wat er zoal aan schort.
9.0
Alles volgens afspraak goed geregeld
Op vakantie in September 2022
We hebben een leuke vakantie gehad dankzij dat alles goed geregeld was en het weer heeft daar ook aan bijgedragen.
Lees meer
9.0
Prima
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2022
Op vakantie met top hotels en top fiets routes
9.0
Alles prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Met het boeken liep het niet zo vlot, omdat de data die we graag wilden, al volgeboekt waren. Ik heb zelf verschillende keren gebeld om de voortgang te vernemen. Uiteindelijk is het goed gekomen. In het eerste hotel lag alles voor ons klaar en hebben we zonder problemen de dagen gefietst. Routes ware heel duidelijk en mooi. In verband met de warmte hebben we de routes wat ingekort. We hebben echt genoten van alles. De e-bikes waren ook prima.
8.0
Alles was keurig netjes verzorgd.
Met vrienden
Op vakantie in September 2021
De hotels waren goed. De beschrijving van de routes geweldig. Goede uitleg. Mooie boekjes per dag. Heel handig. Een minpuntje was de aanwijzing naar hotel Papendal. Misschien een bordje plaatsen voor de schuur naar hotel en vermelden dat het hotel op enkele kilometers verder ligt. De route op Nationaal park de Hoge Veluwe ( ABC enz) was voor ons niet helemaal duidelijk. Wij zochten namelijk de bordjes met (ABC enz.) Kan ook aan ons liggen. Mvrg. Ria en reisgenoten.
Lees meer
9.0
Fijne fietsvakantie !
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Was in een woord prima !
Lees meer