5-daagse fietsvakantie Koninklijke Veluwetour

Gelderland, Nederland

  • Nationaal Park Hoge Veluwe en Veluwezoom
  • Heide, bossen en stuifzand
  • Begin- en eindpunt Arnhem
  • Paleis Het Loo en de paleistuinen
  • Incl. entree Kröller-Möller museum
Fietsen over de Veluwe Nederland
Apeldoorn Paleis het Loo Nederland
Schotse Hooglanders Veluwe Wezepsche Heide
Veluwe impressie Nederland
Radio Kootwijk Veluwe Nederland
Veluwe Nederland schaapskooi
Bekijk alle fotos (10 )

Fietsen over de Veluwe!

De Veluwe, een van de mooiste en grootste natuurgebieden van ons land, nodigt u uit om per fiets te ontdekken. Ook onze koninklijke familie heeft haar sporen hier achtergelaten. Denk aan het paleis Het Loo en de omringende paleistuinen. Fiets over de verbindingswegen die de koningen en stadhouders van Oranje tussen de paleizen en jachtterreinen hebben aangelegd. Natuur en geschiedenis gaan op de Veluwe hand in hand.

Dag 1: individuele aankomst in Arnhem

U reist op eigen gelegenheid naar het starthotel gelegen aan de voet van Nationaal Park Veluwezoom bij Arnhem. De stad Arnhem is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Interessante bezienswaardigheden zijn o.a. het stadspark Sonsbeek, de bekende Korenmarkt en het Openluchtmuseum.

Dag 2: Arnhem - Beekbergen

Afstand ca. 41 km

Hoog tijd om op de pedalen te stappen voor uw eerste fietstocht van uw fietsvakantie. U begint meteen goed met een tocht door het Nationaal Park Veluwezoom met uitgestrekte heidevelden, bossen en stuifzandgebieden. Daarna gaat het door het Nederlandse weidelandschap naar Beekbergen. Onderweg passeert u o.a. Oosterhuizen en Lier. Overnachting in Beekbergen.

Dag 3: Beekbergen - Garderen

Afstand ca. 49 km

Uw eerste doel is Apeldoorn en het Paleis Het Loo. Dan fietst u richting Elspeet en Garderen. De fietstocht voert door bossen en weidelandschappen. U kunt ook kiezen om de route iets te wijzigen. Fiets bijvoorbeeld via Vaassen en langs kasteel Cannenburgh. Hierdoor wordt de totale fietsafstand ca. 70 km. Fietst u via Vierhouten dan wordt de afstand ca. 77 km. Overnachting in Garderen.

Dag 4: Garderen - Arnhem

Afstand ca. 52 km

Geniet van het prachtige landschap van de Kootwijkerduinen, een gevarieerd gebied met bos, zachte heuvels en stuifzand. Temidden van dit grootse actieve zandstuifgebied bevindt zich Radio Kootwijk. U passeert het plaatsje Hoenderloo en fietst door het Nationaal Park Hoge Veluwe naar het kunstmuseum Kröller-Möller. Het museum staat bekend om de op een na grootste verzameling ter wereld van werken van Van Gogh. Entreeticker is inclusief in uw fietsvakantie. U heeft nu weer de keuze om vanuit het museum rechtstreeks naar Arnhem te fietsen maar wij bevelen u aan om via Oosterbeek te fietsen en een kijkje te nemen bij het Airbornmuseum. Aan het einde van de dag arriveert u dan weer bij uw starthotel bij Arnhem.

Dag 5: Arnhem - individuele thuisreis

Na het ontbijt is uw fietsvakantie ten einde. U keert huiswaarts of geniet nog even van de omgeving en boek een verlengingsnacht.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Koninklijke Veluwetour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Koninklijke Veluwetour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 7.5
Dag-tot-dagprogramma: 10.0
Bezienswaardigheden: 10.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
De Koninklijke Veluwetour , wat een prachtige natuur !!
Op vakantie in Jun 2022
Heel leuke fietstochten met (gelukkig) onze e- bike. Mooie landschappen, kastelen en leuke stops onderweg . We werden goed onthaald in de verschillende hotels . Vriendelijk personeel, lekker eten . Sommige hotelkamers waren wel wat verouderd, maar dat lieten we niet aan ons hart komen . We hebben er écht van genoten
7.0
Alles goed verzorgd; de eerste twee hotels echter waren behoorlijk gedateerd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
We hebben een prima tour gehad, mede door goed weer. Prijs/ kwaliteitsverhouding klopt niet.
Lees meer