8-daagse fietsvakantie Bunnik & Soest - Stayokay tour

Utrecht, Nederland

  • Speciaal voor het hele gezin!
  • Varen, pootje baden en ravotten
  • Prachtige natuur 'Utrechtse Heuvelrug'
  • Paleis Soestdijk, Huis Doorn, Kasteel Drakensteyn
  • Begin- en eindpunt in Bunnik
Fietsen De Katjeskelder
Terrasjes Utrecht
Stayokay
Apeldoorn Paleis het Loo Nederland
Schotse Hooglanders Veluwe Wezepsche Heide
Fietsen op de Veluwe Heidevelden
Bekijk alle fotos (6 )

Stayokay tour - Bunnik & Soest

Met het hele gezin, langs bos en hei op de Utrechtse Heuvelrug. Paleis Soestdijk en het middeleeuwse Naarden doen vroegere tijden herleven. Of beklimt u de Pyramide van Austerlitz, bezoekt u het Dierenpark Amersfoort of het speelpark Oud Valkeveen? De fietsroutes zijn niet lang, zodat er genoeg tijd overblijft om.... gewoon lekker, ijsje eten en pootje baden.

Sportieve fietsvakantie voor het hele gezin

Een sportieve fietsvakantie voor de hele familie vanuit twee verschillende 'Stayokay' accommodaties:
het monumentale 'Ridderhofstad' in Bunnik en het designhostel in de bossen bij Soest.
Geen zorgen over de bagage; die wordt vervoerd. U gaat lekker fietsen met onderweg een ruime keuze aan activiteiten. De fietsafstanden variëren van 25 tot 40 km.

Dag 1: Bunnik

Aankomst in Bunnik. Even buiten Bunnik, aan de Kromme Rijn staat de eerste sfeervolle accommodatie van deze reis: het prachtige landhuis 'de Ridderhofstad'. Naast het hoofdgebouw is er ook een koetshuis met een gezellig café met terras. Vlakbij bevindt zich het fort Rhijnauwe, het grootste fort van de Hollandse Waterlinie.

Dag 2: Bunnik

Afstand ca. 25 km

Rustdag of rondrit via Odijk, Cothen en ’t Goy (25 km). Vandaag gaat de route door het stroomgebied van de Kromme Rijn, ooit een onderdeel van de Hollandse Waterlinie, nu een natuurgebied waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Deze zuidkant van de Utrechtse heuvelrug is het land van de klei, weilanden met sloten en molens. Maar ook heel veel fruitbomen! Fruit, kaas en andere heerlijke streekproducten, worden vaak in de boomgaard verkocht.

Dag 3: Bunnik

Afstand ca. 35 km

Rustdag of rondrit via de Kromme Rijn (35 km). Deze tocht voert vanuit Bunnik via de Kromme Rijn gelijk het boerenland in. Ook langs kasteel 'Huis Doorn', dat echt een bezoek waard is. Dan door de bossen richting Driebergen naar de Pyramide van Austerlitz, het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Er is hier ook een speeltuin en horecagelegenheid. Voor een koele duik is het nog even doortrappen naar het Henschotermeer. Door de bossen terug naar het Hostel in Bunnik.

Dag 4: Bunnik - Soest

Afstand ca. 35 km

Vandaag gaat het over mooie, vrij liggende fietspaden via Bilthoven, Den Dolder, en Lage Vuursche van Bunnik naar Soest. Lage Vuursche is door zijn bosrijke omgeving, al sinds lang een pleisterplaats voor vele wandelaars en fietsers. Het is een perfecte tussenstop, waar het lekker pannenkoeken eten is! Vlak bij de Soesterduinen ligt het in 2012 gemoderniseerde 'Stayokay' Design Hostel, de accommodatie voor de komende dagen.

Dag 5: Soest

Afstand ca. 25 km

Rondrit via Paleis Soestdijk en Lage Vuursche (25 km) of plan een rustdag in. Uitgestrekte bossen en vorstelijke jachtgbieden staan vandaag op het programma tijdens deze route over de Utrechtse Heuvelrug. Te midden van al dit natuurschoon liggen een tweetal Koninklijke residenties. Een bezoek aan Paleis Soestdijk is de moeite waard om een idee te krijgen van het leven aan het Nederlandse hof. Bij het inmiddels vertrouwde Lage Vuursche ligt Kasteel Drakensteyn, de huidige woning van prinses Beatrix.

Dag 6: Soest

Afstand ca. 40 km

Rondrit via Naarden (40 km). Heerlijk fietsen is het door de bossen en over de heidevelden naar de vestingstad Naarden, 'een stad waar de geschiedenis van de muren druipt'. Het is een stevig fietstochtje, dus afhankelijk van de windrichting kan het handig zijn om een gedeelte met de fietsboot de 'Eemlijn' af te leggen. En als een rondrit op de fiets even helemaal niet in trek is, kan een bezoek aan Dierenpark Amersfoort misschien een optie zijn.

Dag 7: Soest - Bunnik

Afstand ca. 35 km

Vandaag rijdt u terug naar Bunnik. De fietsroute voert eerst over het landgoed Pijnenburg. Dit prachtige landgoed beslaat 340 hectare, bestaande uit oude bossen en statige lanen afgewisseld met kleine weilanden. Langs den Dolder en Bilthoven voert een wederom landschappelijk spectaculaire route, terug naar de inmiddels vertrouwde omgeving van de 'Stayokay' accommodatie 'de Ridderhofstad' in Bunnik.

Dag 8: Vertrek vanuit Bunnik

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie Stayokay Tour Bunnik & Soest.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Bunnik & Soest - Stayokay tour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.