6-daagse fietsvakantie langs de Kastelen van de Loire

Loire, Frankrijk

  • Begin- en eindpunt Blois
  • Kastelen van Chaumont, Amboise, Chenonceaux
  • Vallei van de Cher
  • Combineer de Loire à Velo met de Pays des Châteaux
Kasteel van Amboise
Loire - Chenonceau - Frankrijk
Kasteeltuin van Chambord a/d Loire
Loire - Chambord - Frankrijk
Loire valley - Frankrijk
Amboise Loire
Bekijk alle fotos (16 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Blois

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Blois. Blois ligt aan de oevers van de Loire. Bezoek het stadscentrum met de smalle middeleeuwse steegjes. Ook het kasteel uit de 17e eeuw is zeker een bezoekje waard.

Dag 2: Blois - Amboise (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Per fiets verlaat u het charmante Blois en u volgt de bewegwijzering van de “Pays des Châteaux”. Door kleine dorpjes gaat het naar het Château van Chaumont-sur-Loire, dat trots boven de stad uittorent. Vanuit Chaumont fietst u naar Amboise. Het gelijknamige Château was ooit de residentie van de belangrijkste koningen van Frankrijk waaronder François I. Hij liet in 1515 Leonardo da Vinci als gast naar Amboise komen. Da Vinci woonde tijdens zijn verblijf in Chaumont in het Clos Lucé, dat via een ondergrondse gang in verbinding staat met het kasteel. Na zijn overlijden is Leonardo bijgezet in de kapel van het kasteel, Chapelle Saint Hubert.

Dag 3: Amboise - Chenonceaux (via Montlouis) (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

Vandaag fietst u naar het beroemde Château de Chenonceau. U doorkruist de wijngaarden van Montlouis-sur-Loire om uit de komen bij de Cher rivier. Het Château de Chenonceau was ooit het strijdtoneel tussen de rivaliserende Diane de Poitiers en Catharine de Medici ten tijde van koning Henry II. Geniet van een wandeling door de tuin van Diane de Poitiers, invloedrijke vertrouwelinge van de Koning, en daarna door de tuin van Catherine de Medici, zijn echtgenote en koningin. Rust uit in de schaduw van een van de enorme bomen in het park en laat het ritme van de rivier u de verhalen over deze twee rivaliserende vrouwen influisteren.

Dag 4: Chenonceaux – Cheverny of Chitenay (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Langs de rustige oevers van de Cher gaat het richting het middeleeuwse stadje Montrichard. Het stadje wordt gedomineerd door een middeleeuwse donjon, een woontoren, van waaruit u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de vallei van de Cher. U verlaat de Cher via het Château de Fougéres-sur-Biève, een klein kasteel met het uiterlijk van een versterkte burcht, een goed voorbeeld van de bouwstijlen van de 15e eeuw. Van daaruit fietst u door de wijngaarden van Touraine. Uw fietsdag eindigt in Chitenay (in een landelijke herberg) of Cheverney.

Dag 5: Cheverney of Chitenay - Blois (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Tijdens deze laatste fietsetappe ontdekt u het Château de Cheverny. Zeer opmerkelijk is hier de overdadige inrichting in Lodewijk XVI-stijl. Daarna fietst u naar het Château de Chambord. Dit meesterwerk uit de Franse renaissance, met niet minder dan 400 kamers, is gebouwd gedurende de tijd van koning François I. Zondermeer een hoogtepunt van uw fietsvakantie langs de Loire. Uw overnachtingshotel bevindt zich in Blois.

Dag 6: Individuele thuisreis of verlenging

Na het ontbijt volgt de thuisreis. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen in Blois.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie langs de Kastelen van de Loire?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie langs de Kastelen van de Loire.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 4.5
Dag-tot-dagprogramma: 6.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 5.0
8.0
Alles verliep top. Spijtig dat het boekje niet in het Nederlands was. De fietsroutes waren vanaf dag drie erbarmelijk slecht aangeduid. Wegomleggingen etc. We zijn veel verloren gereden wegens de slechte aanduidingen.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Gelukkig hadden we prachtig weer. Van onze upgrade hadden we toch meer verwacht. De hotels en BB waren goed. Het novotel in Blois was zeer goed, doch 11 euro voor een glas rosé wijn is er over.
8.0
goed
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2023
Locaties, hotels, kamers goed verzorgd. Jammer voor de weinige informatie van de fietswegen tijdens ons zesdaagse, voor ons zeer onduidelijke route gegevens, goed voor mensen die kunnen werken met apps op gsm. ook soms verwarrende informatie bordjes. Aankomst in eerste hotel in Blois geen voucher voor diner, restaurant moeten gaan opzoeken ,en de rekening zelf betalen .Misschien was dat niet voorzien in jullie pakket,? Vriendelijke groeten
Lees meer