8-daagse fietsvakantie van Triest naar Pula

Venetiaanse kust, Italië

  • Start vanuit Triëste en eindig in Pula
  • Geniet van de prachtige kust en mooie stranden
  • Bezoek Piran, Porec en de Brijuni eilanden
  • Ontdek de mooie cultuur in Rovinj en Pula
  • Dagetappes van ca. 35 tot 55 km
TODO
fietsen stad
Zee en landschap Kroatië
kaartlezen
fietsers
baai in Kroatie
Bekijk alle fotos (27 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Triëst

De eerste dag is de dag van aankomt in Triëst, u verblijft deze nacht in een mooi hotel in Triëst. In de avond kunt u genieten van het prachtig verlichte Triëst.

Dag 2: Triëst - Piran/Portorôz (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Al snel fietst u Italië uit en komt u fietsend aan in Slovenië. U fietst in Slovenië door de beroemde badplaats Koper naar Piran en vervolgens naar Portoroz, een bekend kuuroord aan de Sloveense Riviera. Als u de langere tour volgt fietst u door Val Rosandra. De korte tour voor dag twee is 35 kilometer en als u de lange tour volgt fietst u 60 kilometer. Bij de korte versie neemt u de boot van Triëst naar Muggia (ticket niet inbegrepen) en fietst u verder langs de kust. De iets langere versie van deze etappe leidt u door de vallei "Val Rosandra" in het achterland en vanuit Muggia fietst u ook verder langs de kust.

Dag 3: Piran/Portorôz - Umag/Novigrad (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag fietst u langs de zouttuinen, hier wordt zeezout geproduceerd voor grote gebieden door middel van natuurlijke verdamping. U fietst over de grens naar het Kroatische gedeelte van Istrië, het grootste schiereiland van de Adria. U vervolgt de reis licht heuvelachtig naar Umag, een plaats met een historisch centrum, dit werd gebouwd met de overblijfselen van de Romeinse kolonie. Geniet van een sightseeing tour in de avond door de middeleeuwse stad met zijn smalle steegjes en de prachtige stadstoren.

Dag 4: Umag/Novigrad - Porec (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Vanaf Umag fietst u via een licht heuvelachtig terrein naar Novigrad of Cittanova. Deze middeleeuwse stad word omhulst door een muur die omgeven is met water van The mouth of Mirna. Vervolgens fietst u naar Porec, de belangrijkste kunststad op de westkust van Istrië. Wij raden u aan om "The EU-phrasian Bisilica" te bezoeken, dit gebouw staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 5: Porec (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Vandaag heeft u de mogelijkheid om met de boot een bezoek te brengen aan de Brijuni eilanden of het Limski kanaal, ook kunt u genieten van de dag door lekker aan het strand te liggen of er op uit te trekken door het prachtige gebied bij Porec. The brijuni eilanden zijn 12 kleine en 2 grotere eilanden, Veli Brijun is het belangrijkste eiland en dit eiland werd gebruikt door de Joegoslavische staatsman genaamd Tito als zomervakantie. De eilanden zijn nationale parken en kunnen niet bezocht worden, Veli Brijun kunt u wel bezoeken. Gaat u met de boot naar het Limski kanaal dan heeft u misschien geluk en ziet u dolfijnen zwemmen. Het Limski-kanaal is een nationaal natuurgebied en aan de kust zult u mosselen en oesters tegenkomen.

Dag 6: Porec - Rovinj (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Werp snel een laatste blik op de mooie westkust van Istrië want u vertrekt naar de plaats Rovinj. Rovinj is omgeven in het westen en het zuidwesten door de Adriatische zee. U zult zich verbazen over de hoge klokkentoren die op de hoogste plek van Rovinj is gebouwd. Als u wilt kunt u fietsen naar het schiereiland Zlatni, hier zult u een park in een natuurgebied vinden.

Dag 7: Rovinj - Pula (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

De laatste dag van uw ervaring in Istrië leidt u naar de plaats Pula aan de zuidwest punt van Istrië. Pula is de oudste stad van Istrië en heeft een commercieel en cultureel centrum. Geniet van uw laatste dag door bijvoorbeeld naar het amfitheater te gaan in het centrum van Pula.

Dag 8: Individueel vertrek

De laatste dag van uw fietstour is aangebroken en u vertrekt op eigen gelegenheid naar huis. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw vakantie te verlengen in Pula of Istrië.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie van Triest naar Pula?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie van Triest naar Pula.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 7.7
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.3
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.3
Bezienswaardigheden: 7.7
Reisbescheiden: 8.7
10
Prima vakantie
Met vrienden
Op vakantie in September 2023
Alles prima verzorg, goede route, fietsen en hotels.
7.0
Fietsen langs kust Kroatië
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
De te fietsen route ging af en toe door druk gebied en was niet heel mooi. De bewegwijzering met driehoekjes was niet overal goed te volgen. Hotels en overnachtingsplaatsen overwegend gezellig toeristisch. Erg goede e-bikes. Reisinformatie beter vooraf verzenden. Dit verhoogt de voorpret. Informatie juist afdrukken (niet op de kop) en liever in Nederlands dan in het Engels. Hotels goed informeren. In het eerste hotel wist men niet hoe het ging met het parkeren van onze auto en andere zaken.
10
Zeer goed geregeld
Op vakantie in Juli 2022
Was een top vakantie; bij aankomst in Triest lag er een map met info ( kaarten, labels etc) gereed. Fietsen opgehaald ( zelfde straat) en we konden los. Allemaal puike hotels, dicht bij zee of met een zwembad, heel vriendelijk personeel en ook de afsluitende retour transfer was top geregeld. Kaarten met beschrijving waren heel duidelijk en een prima aanvulling op de app ( anders zit je steeds op zo’n klein schermpje te turen) wegen prima, meestal fietspaden soms een stukje 80 km weg, maar dat was prima te doen omdat iedereen zich aanpast ( doen die Kroaten beter dan veel Nederlanders ). Nogmaals: een absolute aanrader, ook voor mensen die dit nog nooit gedaan hebben. Wij hadden overigens gewone fietsen gehuurd met 21 versn.
Lees meer