8-daagse fietsvakantie ontdek Porec

Istrië, Kroatië

  • Ontdek Istrië vanaf Porec
  • Bezoek Rovinj, Novigrad, Motovun en Pula
  • Ontdek het Limski kanaal, de Brijuni eilanden en Zlatni rt
  • Fiets etappes van ca. 35 tot 55 km
  • Verblijf in een 4-sterren hotel in Porec
fietsvakantie porec
fietsvakantie porec
fietsvakantie porec
fietsvakantie porec
fietsvakantie porec
fietsvakantie porec
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Porec

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Porec. We raden u aan een bezoek te brengen aan de Eufrasiusbasiliek die sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 2: Porec - Vabriga - Visnjan - Porec (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Vandaag gaat u op de fiets het achterland van Porec verkennen. Eerst langs de kust naar de badplaats Santa Marina di Vabriga en vervolgens naar Vabriga. U verlaat de kust weer en fietst verder het binnenland in en keert via Visnjan terug naar Porec.

Dag 3: Porec – Vrsar – Limski Kanaal - Porec (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Langs de kust fietst u naar het beroemde fjordachtige Limski-kanaal met zijn blauwe glinsterende water. Het Limski-kanaal is een beschermd natuurgebied. Aan de kust vindt u mossel- en oesterkweek. Door het binnenland keert u terug naar Porec.

Dag 4: Groznjan – Buje – Novigrad – Porec (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Het doel van uw fietstocht is het artistieke dorp Groznjan! Het werd voor het eerst genoemd in 1102 en is tegenwoordig een ontmoetingsplaats voor muzikanten uit alle hoeken van de wereld. Tijdens de zomer vinden er veel klassieke concerten met jonge muzikanten plaats. In de tweede helft van juli is het festival “Jazz is back” en eind september ontmoeten artiesten elkaar voor “Ex Tempore” (uitvoerende kunst). Vanuit Groznjan fietst u langs Buje bergafwaarts naar de Adriatische kust en verder naar Novigrad (in het Italiaans Cittanova). Deze middeleeuwse stad is omgeven door een verdedigingsmuur en ligt aan de monding van de rivier de Mirna. Onderweg terug naar Porec passeert u “Jama Baredine”, een druipsteengrot.

Dag 5: Porec - Motovun – Porec (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Na een korte transfer is de eerste stop Motovun, een voormalig belangrijk strategisch punt van de Venetianen, onkwetsbaar op de top van een steile heuvel. U kunt een rondgang maken in deze middeleeuwse stad en genieten van het adembenemende uitzicht op het omringende heuvellandschap, de zee en de Mirna-vallei. Vervolgens op de pedalen via de Parenzana naar Vizinada, vanwaar u nogmaals de indrukwekkende stad Motovun kunt zien voordat u terugkeert in Porec.

Dag 6: Porec – Rovinj (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U fietst naar Rovinj, een van de mooiste steden in Istrië. Rovinj grenst in het westen en het zuiden aan de Adriatische Zee. De klokkentoren van de Euphemia-kerk, gebouwd op de hoogste plek van Rovinj, zal u begroeten. Als u wilt fietst u door naar het schiereiland Zlatni rt (ook bekend als Gouden Kaap). Hier ligt in het natuurgebied een een park. In de middag neemt u een transfer terug naar Porec.

Dag 7: Porec - Kanfanar – Pula - Porec (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Na een transfer naar Kanfanar fietst u door uitgestrekte bossen richting Pula. In Fazana hebt u de mogelijkheid om met een boot de Brijuni-eilanden te bezoeken. De Brijuni-eilanden bestaan uit twaalf kleinere en twee grotere eilanden; het belangrijkste eiland Veli Brijun werd door de Joegoslavische staatsman Tito gebruikt als zomerresidentie. Tegenwoordig zijn de eilanden een Nationaal Park en alleen Veli Brijun kan door het publiek worden bezocht. Vervolg uw fietstocht naar Pula, de grootste stad van Istrië, beroemd om de antieke bezienswaardigheden zoals het amfitheater! In de avond transfer terug naar Porec.

Dag 8: Porec - individuele terugreis of verlenging

U neemt afscheid van Porec en reist op eigen gelegenheid terug naar huis. Natuurlijk is het mogelijk verlengingsnachten te reserveren.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie ontdek Porec?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid