8-daagse fietsvakantie Toscane

Toscane, Italië

  • Beleef betoverend Toscane per fiets
  • Ontdek de Chianti-streek en proef de heerlijke wijn
  • Beroemde steden als Pisa, Siena en Florence
  • Kuuroorden en San Gimignano
  • De geboorteplaats van Leonardo da Vinci
  • Genieten van het Italiaanse leven tussen de heuvels
Toscane - nozzano
florence
Toscane - Vinci wijngaarden
8-daagse fietsvakantie Toscane
Toscane - Ponte Vecchi
toscane
Bekijk alle fotos (29 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Montecatini Terme

Bij aankomst in het hotel ontvangt u gedetailleerde informatie over de fietstour. Daarna raden wij u aan een wandeling te maken door het kuuroord of om een ritje te maken met de historische tandradbaan naar Montecatini Alto.

Dag 2: Rondrit Vinci (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Aan het begin van uw tour, fietst u door de uitgestrekte vlakte van de Valdenievole vallei, die wordt gekenmerkt door veel landbouw. U fietst via oude Toscaanse dorpen, door olijfgaarden naar Vinci, de geboorteplaats van Leonardo. We raden u aan een bezoek te brengen aan het museum in het kasteel, want dit is de thuisbasis van één van de grootste en meest originele collecties van machines en modellen van de uitvinder Leonardo. Rustige wegen brengen u terug naar Montecatini Terme.

Dag 3: Montecatini Terme – Pisa (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Op weg naar Lucca passeert u de kleine middeleeuwse wijnstad Montecarlo, waar één van de weinige witte wijnen van Toscane vandaan komen. U kunt ook de trein naar Lucca nemen. In Lucca is een fietstocht over de historische stadsmuren onvergetelijk. Het prachtige uitzicht op kerken en torens, die boven de talloze daken van de stad stijgen, halen het Toscaanse gevoel helemaal naar boven. Daarna fietst u naar Lake Massacciuccoli (ook wel het meer van Giacomo Puccini genoemd), met een prachtig uitzicht op het meer tot aan de zee en Pisa.

Dag 4: Pisa – Casciana Terme (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Als eerste leidt de route u langs de rivier de Arno. Vervolgens fietst u door vruchtbare velden over de heuvels van Pisa, op wiens zachte hellingen zoete wijndruiven, olijven en sappige perziken groeien. U zult kleine middeleeuwse dorpjes op de heuveltoppen zien en al snel heeft u uw huidige dagbestemming, het kuuroord Casciana Terme bereikt.

Dag 5: Casciana Terme – San Gimignano (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u over mooie paden door wijngaarden en over glooiende heuvels naar San Gimignano. Onderweg ziet u het originele Toscaanse landschap aan u voorbij trekken, zo kent u het van de beelden. Net voordat u de bestemming van vandaag bereikt verschijnen de silhouetten van de beroemde middeleeuwse torens voor u. Elke aristocratische familie had ooit hun eigen toren. Deze torens domineren nog steeds het stadsbeeld.

Dag 6: San Gimignano – Siena (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Het prachtige Toscaanse landschap op de etappe van vandaag maakt dat u de kleine klimmetjes vergeet. Zodra u het kleine vestigingsstadje Monteriggioni bereikt waant u zich in de Middeleeuwen. Hoogtepunt van vandaag is ongetwijfeld het architectonische paradijs van Siena.

Dag 7: Siena – Florence (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

De tocht brengt u vandaag in het hart van de Chianti regio. De herkomst van de beroemde klassieke Chanti wijn. Het charmante wijndorp Castellina ligt op weg naar Greve. Dankzij de beroemde wijn en olijfolieproductie is dit de hoofdstad van de Chianti-streek geworden. Vanaf hier kunt u met de bus verder naar het onvergetelijke Florence.

Dag 8: Florence vertrek of verlenging

Waarom niet uw fietsvakantie verlengen met nog een paar dagen om de schatten van Florence, de hoofdstad van de Toscane, te leren kennen. Indien u niet kiest voor een verlenging eindigt uw fietsvakantie helaas vandaag.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Toscane?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Toscane.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.5
9.0
Perfecte fietsvakantie Toscane
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Geslaagd, met mooie comfort hotels, op korte loopafstand van de centra
8.0
warm en heuvelachtig.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2019
Gelukkig hadden we elektrische fietsen. De locaties waren schitterend. De weg ernaartoe zou beter via kleinere wegen gebeuren. Italianen letten niet op fietsers. Hotel Bologna in Pisa (4*?) en Albergo Roma in Casciana Terme (3*) laten te wensen over voor de keuze die wij maakten. Reisbegeleider Alexander Larcher is niet de juiste man op de juiste plaats. Spreekt geen Engels, enkel Duits en Italiaans. Is geen goede communicator, is zelfs arrogant. (zegt met moeite goeiedag) Is niet soepel als iets gevraagd wordt om te wijzigen.
Lees meer