toscane

8-daagse fietsvakantie Toscane

Toscane, Italië

  • Beleef betoverend Toscane per fiets
  • Ontdek de Chianti-streek en proef de heerlijke wijn
  • Beroemde steden als Pisa, Siena en Florence
  • Genieten van het Italiaanse leven tussen de heuvels
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Toscane
toscane
druiven in toscane
Bekijk alle fotos (4)

Ook Goethe hield van de Toscane, thuishaven van beroemde mensen als Giacomo Puccini en Leonardo da Vinci. Toscane imponeert al onze zintuigen: mond, neus, oren en zelfs de maag. Misschien met een portie spaghetti al pesto en een klassieke Chianti? Als fietser krijgt u vele mogelijkheden om te genieten van al deze indrukken, kleuren, vormen die u volop te zien krijgt in deze regio. De elegantie van de prachtige kastelen en bijzondere vormen van de stijlvolle villa’s omringd door het zilverkleurige groen van de olijfbomen en de paarse lelies. Bezoek Florence ‘La Bella’, Siena, Vinci en Pisa en geniet van het fietsen door de eenzaamheid van de heuvels. Al eeuwen heeft de Toscane de mensen betoverd en hebben de mensen meegeholpen de cultuur te verrijken. Eenmaal in de Toscane geweest begrijpt u waarom de mensen terugkeren.

Dag 1: Aankomst in Montecatini Terme

Afstand: 330 km

Bij aankomst in het hotel ontvangt u gedetailleerde informatie over de fietstour. Daarna raden wij u aan een wandeling te maken in het spa park of om een ritje te maken met de historische tandradbaan naar Montecatini Alto.

Dag 2: Rondrit Vinci

Afstand: 55 km

Aan het begin van uw tour, fietst u door de uitgestrekte vlaktes van de Valdenievole vallei, die wordt gekenmerkt door veel landbouw. U fietst via oude Toscaanse dorpen, door olijfgaarden naar Vinci, de geboorteplaats van Leonardo. We raden aan een bezoek te brengen aan het museum in het kasteel want het is de thuisbasis van een van de grootste en meest originele collecties van machines en modellen van de uitvinder. Dan zult u de rustige wegen terug naar Montecatini Terme nemen.

Dag 3: Montecatini Terme – Pisa

Afstand: 70 km

Op weg naar Lucca passeert u de kleine middeleeuwse wijnstad Monte Carlo, waar een van de weinige witte wijnen van Toscane vandaan komen (U kunt ook de trein naar Lucca nemen). Een fietstocht over de historische stadsmuren biedt een prachtig uitzicht op kerken en torens die boven de talloze daken van de stad stijgen. Daarna fietst u naar Lake Massacciuccoli (ook wel meer van Giacomo Puccini genoemd), met een prachtig uitzicht op de zee en Pisa.

Dag 4: Pisa – Casciana Terme

Afstand: 50 km

Als eerste leidt de route langs de rivier de Arno. Vervolgens fietst u langs vruchtbare velden door de heuvels van Pisa, op wiens zachte hellingen zoete wijnen, olijven en sappige perziken groeien. U zult kleine middeleeuwse dorpjes op de heuveltoppen zien en al snel zal u uw huidige bestemming, het kuuroord Casciana Terme hebben bereikt.

Dag 5: Casciana Terme – San Gimignano

Afstand: 55 km

Vandaag fietst u over mooie paden door wijngaarden en over glooiende heuvels naar San Gimignano. Onderweg ziet u het originele toscaanse landschap aan u voorbij trekken, zo kent u het van de beelden. Net voordat u de bestemming van vandaag bereikt verschijnen de silhouetten van de beroemde middeleeuwse torens voor u. Elke aristocratische familie had ooit hun eigen toren, deze torens domineren nog steeds het stadsbeeld.

Dag 6: San Gimignano – Siena

Afstand: 50 km

Het prachtige Toscaanse landschap op de etappe van vandaag maakt dat u de kleine klimmetjes vergeet. Zodra u het kleine vestigingsstadje Monteriggioni bereikt waant u zich in de Middeleeuwen. Hoogtepunt van vandaag is ongetwijfeld de architectonische paradijs van Siena.

Dag 7: Siena – Florence

Afstand: 50 km

De tocht brengt u vandaag in het hart van de Chianti regio. De herkomst van de beroemde klassieke Chanti wijn. Het charmante wijndorp Castellina ligt op weg naar Greve. Dankzij de beroemde wijn en olijfolieproductie is dit de hoofdstad van de Chianti-streek geworden. Vanaf hier kunt u terug naar Florence met de bus.

Dag 8: Florence vertrek

Neem de tijd om Florence te bekijken, de hoofdstad van de Toscane en ontdek waarom het de bijnaam 'La Belle' heeft. Vandaag is de dag van vertrek of verlenging.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Toscane.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 7.0
8.0
Genieten met volle teugen, maar net iets zwaarder dan voorgespiegeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in May 2018
Prachtige fietsvakantie waarbij we het mooie Toscaanse landschap in ons opgezogen hebben en genoten hebben van de oude stadjes en wat het aan cultuur te bieden heeft. De zwaarte van de fietstocht viel tegen. Als we dit geweten hadden, hadden we een e-bike genomen. Jammer dat we niet op een andere dag konden starten, en dat we niet tussendoor een keer een rustdag konden inplannen. De behandeling door de vertegenwoordiger van Eurobike ter plaatse was tegen het schofterige aan.