7-daagse fietsvakantie Pisa - Florence

Toscane, Italië

  • Culturele hoogtepunten in Pisa, Lucca en Florence
  • Panoramische uitzichten en glooiende heuvellandschappen
  • Geboortedorp van Leonardo da Vinci
  • Olijfgaarden, wijngaarden en cypressen
  • Het dal van de rivier de Arno
Pisa - Florence - korenveld
Pisa - Florence - toren van pisa
Pisa - Florence - Dom
Pisa - Florence - ponte vecchio
pisa italie
Pisa - Florence - Montecatini weg
Bekijk alle fotos (27 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Pisa

Aankomst in het hotel in Pisa. In de avond volgt de informatie bijeenkomst en de eventuele fiets uitgave. U heeft de gelegenheid de aantrekkelijke stad Pisa te ontdekken.

Dag 2: Pisa – Lucca (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Vanuit de Piazza dei Miracoli met de Scheve Toren fietst u via mooie paden naar Lake Massaciuccoli. Vanaf deze panoramische weg heeft u een fantastisch uitzicht op het meer en de Tyrreense zee. Via de vele olijfboomgaarden gaat de reis verder langs de rivier Serchio met zijn fietspad naar het centrum van Lucca. Geniet niet alleen van de historische oude binnenstad maar ook van het bijzondere fietsrondje over de stadsmuren.

Dag 3: Lucca – Montecatini Terme (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Op de fietsroute naar Montecarlo liggen verschillende barokke villa's. Montecarlo is gelegen op een heuvel en is in de wijde omtrek bekend om de uitstekende witte wijn. Er zijn maar weinig plaatsen in de Toscane waar deze druivensoort zo goed gedijt. U moet dit beslist gaan proeven! Door de Valdinievole Vallei bereikt u het bekende thermenoord Montecatini.

Dag 4: Rondrit Vinci (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Fiets over smalle paden en door olijfgaarden van Montecatini naar Vinci, het geboortedorp van Leonardo da Vinci. Indrukwekkend is hier zeker het da Vinci museum. De terugweg gaat over de glooiende heuvels door het lieflijke landschap van Montalbano. Een mooie afsluiting vandaag zou een tochtje met de kabelbaan naar Montecatini Alto zijn.

Dag 5: Montecatini Terme – Pistoia (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Na enkele kilometers wacht al de meest veeleisende klim van deze week. Een rustpauze als beloning in de kleine middeleeuwse plaats Montevettolini is volop genieten evenals het fantastische uitzicht op de vallei van de rivier Arno. Het minder bekende Pistoia heet ook wel het kleine Florence. Het historische centrum met zijn charmante pleinen en indrukwekkende kerken doet denken aan zijn beroemde buurman.

Dag 6: Pistoia – Florence (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

De tocht van vandaag brengt u naar het vlakke landschap tussen de rivieren Arno en Ombrone. De vruchtbare laagvlakte is de basis voor de verschillende soorten planten in de kwekerijen in de regio. In Poggio a Caiano ligt midden in de plaats de 'villa medicea', een van de Medici-villa's die aangewezen zijn als UNESCO-werelderfgoed. De grote villa is rijk gedecoreerd en bezit verscheidene kunstschatten. Via cypressenlanen langs de rivier de Arno loopt het fietspad tot aan de Ponte Vecchio in Florence.

Dag 7: Vertrek of verlenging

Het einde van uw fietsvakantie van Pisa naar Florence, maar dit hoeft zeker niet het einde te zijn van uw verblijf in Florence. Verleng uw fietsvakantie in deze heerlijk stad.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Pisa - Florence?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Pisa - Florence.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 8.0
7.0
Goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Vakantie was erg leuk, mooie fietsroutes, leuke steden bezocht en goede hotels .
10
Goed verzorgd en mooi uitgezette route
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2019
Een topper! Fietsen (op een elektrische fiets) is naar onze mening dé manier om optimaal van Toscane te genieten. Ook in het hoogseizoen wanneer het ruim 30 graden is. je bent geheel vrij om je dag in te delen. En toen het nodig was, kregen we direct de service die nodig was door middel van vervanging van de fiets.
Lees meer