7-daagse fietsvakantie rondom het Gardameer

Gardameer, Italië

  • Gardameer, Ledromeer, Idromeer
  • Etschdal, Sarcadal en Val Sabbia
  • Sfeervolle plaatsen aan het Gardameer
  • Vruchtbare landschappen en veel wijngaarden
  • Fietsetappes van ca. 40 tot 65 km per dag
Gardameer - Torbole
Gardameer - Desenzano
Gardameer - Riva
Gardameer Sirmione
Gardameer Sirmione
Gardameer - Torbole
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Desenzano/Sirmione

U reist op eigen gelegenheid naar uw overnachtingshotel.

Dag 2: Desenzano/Sirmione – Garda (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Over een heuvelig terrein fietst u door het wijnbouwgebied van Lugana tot aan de oever van de Mincio. Deze rivier begeleidt u naar weer naar het Gardameer en naar de vesting van de stad Peschiera. Enkele kilometers loopt de weg parallel aan het Gardameer om even later weer het binnenland in te duiken. Door appelboomgaarden en de wijnstokken van de bekende Bardolino gaat het weer terug naar de oever van het Gardameer. Het fietspad, omzoomd door pijnbonen leidt u naar de badplaats Garda.

Dag 3: Garda – Torbole/Riva (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

U verlaat het Gardameer weer richting het Etschtal. Opnieuw rijdt u door olijfgaarden en wijnstokken terwijl u geniet van heerlijke vergezichten over het meer. Over het Etsch-fietspad gaat het ontspannen naar het noorden dwars door de fruitgaarden. In Mori verlaat u de Etsch en fietst via Paso san Giovanni naar Torbole of verder naar Riva. Kort voordat u weer de oever van het meer bereikt kunt u nogmaals genieten van het prachtige uitzicht over het Gardameer en het Sarcadal.

Dag 4: Torbole/Riva - Sarcadal - Torbole/Riva (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Eén van de grootste rivieren in Trentino is de Sarca. Deze volgt u via een goed aangelegd fietspad vanuit Torbole door het dal tot in Pietramurata. Dit dorp is omgeven door de hoogste rotswanden van het gebergte rondom het Gardameer. U heeft hier opnieuw een fantastisch uitzicht. Geniet van de rust in dit natuurpark en bezoek de vesting van de stad Arco alvorens u terugkeert naar de oevers van het Gardameer.

Dag 5: Torbole/Riva – Salò (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vanmorgen wordt u met een transfer naar het Ledromeer gebracht. Door het gelijknamige dal vervolgt u uw fietstocht naar het volgende Alpenmeer, het Idromeer. Het Idromeer is een tijdje uw begeleider. Het meer staat bekend om de uitstekende waterkwaliteit en het heerlijke bergpanorama zal u ook fascineren. Het fietspad door het dal van Sabbia leidt langzaam bergafwaarts tot het prachtige Gardameer weer voor u opduikt. Eindpunt van vandaag is Salò. Maak een wandeling in Salò en geniet van de bloemrijke promenade. Gun uzelf ter afsluiting van de dag een heerlijke "Gelato".

Dag 6: Salò – Desenzano/Sirmione (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U duikt weer het achterland in en fietst door het heuvelachtige landschap met de vele wijngaarden. Met de Lugana, de Chiaretto en de Groppello druif worden hier de typische wijnen van het Gardameer geproduceerd. Op zijn minst moet u tijdens uw verblijf aan het Gardameer een van deze wijnen geprobeerd hebben. Dus als u vandaag het eindpunt heeft bereikt, proost dan op een geslaagde fietsvakantie rondom het Gardameer.

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Uw fietsvakantie rondom het Gardameer is ten einde. Natuurlijk is het mogelijk uw vakantie hier te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie rondom het Gardameer?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid