Torbole Gardameer

8-daagse fietsvakantie Dolomieten - Brixen - Gardameer

Italiaanse dolomieten, Italië

  • Bruneck, hoofdstad van de Puteria vallei
  • Brixen, cultureel centrum van Tirol
  • Bezoek Säben klooster in Klausen
  • Gardameer
  • Oude gedeelte centrum Trento
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Torbole Gardameer
Gardameer
Chateau van Puissalicon
mid pyreneen
TODO
TODO
Bekijk alle fotos (9)

Vanuit het noordoosten van de Dolomieten volgt u het fietspad door de Pustertal vallei naar Bruneck en vervolgens naar het stadje Brixen. Vanaf hier fietst u naar de hoofdstad van Zuid Tirol, Bozen, om "The Ice Man" te bezoeken. Na een kort bezoek vervolgt de reis zich langs de kust en fietst u lang de kant van de rivier de Etsch. U fietst tussen boomgaarden en velden door naar het Gardameer, het beroemdste en populairste meer van Italië.

Dag 1: Individuele aankomst Dobbiaco

Vandaag komt u individueel aan in het hotel in Hochputertal. U kunt gratis parkeren kort bij het hotel.

Dag 2: Dobbiaco - Brunico

Afstand ca. 30 km

Vandaag brengt het fietspad u langs de bereoemde Praagse vallei. U fietst lang de "Olanger Stausee" en volgt de rivir "Rienz", uiteindelijk zult u in het plaatsje Bruneck aankomen wat ook wel de "Micheal-Pacher" city word genoemd.

Dag 3: Brunico - Bressanone

Afstand ca. 35 km

Vandaag fietst u door de Pusteria vallei en de ruïne van Mühlbacher klause in de Eisack vallei. Kort voodat u Brixen nadert kunt u het klooster genaamd Neustift bezoeken. Eenmaal aangkomen in Brixen ziet u een prachtig oud centrum en het is zeker de moeite waard hier even rond te lopen, u zult kleine steegjes tegenkomen en een prachtige kathedraal.

Dag 4: Bressanone - Bozen

Afstand ca. 45 km

De tour vervolgt zich langs de Eisack vallei en u zult aankomen in Waidbruck, u heeft hier fantastisch uitzicht op de Trostburg. Vanaf hier volgt u de vallei naar de hoofdstad van zuid Tirol, Bozen.

Dag 5: Bozen - Merano

Afstand ca. 45 km

U reist met de trein van Bozen naar Meran. Vanaf Meran fietst u door de boomgaarden langs de Etsch vallei terug naar Bozen. Eenmaal aangekomen in bozen kunt u lekker dwalen door het winkelcentrum, genieten van de fruitmarkt of gewoon genieten van de stad met twee culturen.

Dag 6: Bozen - Trento

Afstand ca. 65 km

Vanaf Bozen kunt u langs de oude spoorrails fietsen naar überesch en vervolgens verder naar Kaltern en het meer van Kaltern. U kunt ook voor een andere mogelijkheid gaan door te fietsen door de Etch vallei. Bij Salurn aangekomen verlaat u de duitstalige provincie zuid Tirol en komt u in het bekende wijngebied Trento.

Dag 7: Trento - Riva del Garda

Afstand ca. 50 km

Uw reis word vervolgd naar San Giovanni, deze plaats ligt op 287 meter hoogte boven zeeniveau. Nog een stukje fietsen en u komt aan in Riva dl Garda.

Dag 8: Individueel vertrek Riva del Garda

Individueel vertrek en tevens einde van de fietstour, u kunt uw reis vrijblijvend verlengen aan het Gardameer.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Dolomieten - Brixen - Gardameer.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 7.5
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.5
Bezienswaardigheden: 7.5
Reisbescheiden: 8.0
9.0
alles was goed geregeld.
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2017
Het was een fijne vakantie. De hotels waren prima. Heel fijn dat ze in het centrum van een stad liggen, zodat je 's avonds het dorp of stad in kunt lopen om nog dingen te bezichtigen. Sommige hotels hebben geen terras en/of bar om in de avond nog wat te drinken, dat is jammer. Alle hotels waren wel schoon! Dat is erg prettig.
7.0
mooie, goed verzorgde fietsreis
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2017
Het is jammer dat er geen Nederlandstalige routebeschrijving is. Er staan maar heel weinig pijltjes op de route. Het is een mooie route, maar in vergelijking met andere fietsroutes, die we eerder gefietst hebben in Italië, is dit een beetje een saaiere route. Het is wel mooi fietsen langs de rivier en het zijn mooie dorpjes waar we door kwamen, maar toch weinig variatie en veel hetzelfde. De Brixen-card is een grote service! Hierdoor waren o.a. de kabelbaan, de trein en ook het Otzi-museum in Bolzano gratis. Een aanrader is om gebruik te maken van de Ritnner Seilbahn in Bolzano (gratis met de Brixen-card) en dat je nog hoger kunt naar Rittner Horn voor een prachtig panorama (maar dan moet je wel vroeg in de middag in Bolzano zijn om nog naar dit hoogste punt te kunnen, dit is zeker de moeite waard). De hotels waren allemaal goed, twee hotels staken er bovenuit: Hotel Gruner Baum in Brixen en Hotel Caravel in Riva. Bolzano is als stad het hoogtepunt: het is een mooie, sfeervolle en levendige Italiaanse stad. De transfer terug was prima!