Torbole Gardameer

8-daagse fietsvakantie Dolomieten - Brixen - Gardameer

Italiaanse dolomieten, Italië

  • Bruneck, hoofdstad van de Puteria vallei
  • Brixen, cultureel centrum van Tirol
  • Bezoek Säben klooster in Klausen
  • Gardameer
  • Oude gedeelte centrum Trento
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Gardameer
Chateau van Puissalicon
mid pyreneen

Vanuit het noordoosten van de Dolomieten volgt u het fietspad door de Pustertal vallei naar Bruneck en vervolgends naar het stadje Brixen. Vanaf hier fietst u naar de hoofdstad van zuid Tirol, Bozen, om "The Ice Man" te bezoeken. Na een kort bezoek vervolgt de reis zich langs de kut en fietst u lang de kant van de rivir Etsch. U fietst tussen boomgaarden en velden door naar het Gardameer, het beroemdste en populairste meer van Italië.

Dag 1: Individuele aankomst Dobbiaco

Vandaag komt u individueel aan in het hotel in Hochputertal. U kunt gratis parkeren kort bij het hotel.

Dag 2: Dobbiaco - Brunico

Afstand: 30 km

Vandaag brengt het fietspad u langs de bereoemde Praagse vallei. U fietst lang de "Olanger Stausee" en volgt de rivir "Rienz", uiteindelijk zult u in het plaatsje Bruneck aankomen wat ook wel de "Micheal-Pacher" city word genoemd.

Dag 3: Brunico - Bressanone

Afstand: 35 km

Vandaag fietst u door de Pusteria vallei en de ruïne van Mühlbacher klause in de Eisack vallei. Kort voodat u Brixen nadert kunt u het klooster genaamd Neustift bezoeken. Eenmaal aangkomen in Brixen ziet u een prachtig oud centrum en het is zeker de moeite waard hier even rond te lopen, u zult kleine steegjes tegenkomen en een prachtige kathedraal.

Dag 4: Bressanone - Bozen

Afstand: 45 km

De tour vervolgt zich langs de Eisack vallei en u zult aankomen in Waidbruck, u heeft hier fantastisch uitzicht op de Trostburg. Vanaf hier volgt u de vallei naar de hoofdstad van zuid Tirol, Bozen.

Dag 5: Bozen - Merano

Afstand: 45 km

U reist met de trein van Bozen naar Meran. Vanaf Meran fietst u door de boomgaarden langs de Etsch vallei terug naar Bozen. Eenmaal aangekomen in bozen kunt u lekker dwalen door het winkelcentrum, genieten van de fruitmarkt of gewoon genieten van de stad met twee culturen.

Dag 6: Bozen - Trento

Afstand: 65 km

Vanaf Bozen kunt u langs de oude spoorrails fietsen naar überesch en vervolgens verder naar Kaltern en het meer van Kaltern. U kunt ook voor een andere mogelijkheid gaan door te fietsen door de Etch vallei. Bij Salurn aangekomen verlaat u de duitstalige provincie zuid Tirol en komt u in het bekende wijngebied Trento.

Dag 7: Trento - Riva del Garda

Afstand: 50 km

Uw reis word vervolgd naar San Giovanni, deze plaats ligt op 287 meter hoogte boven zeeniveau. Nog een stukje fietsen en u komt aan in Riva dl Garda.

Dag 8: Individueel vertrek Riva del Garda

Individueel vertrek en tevens einde van de fietstour, u kunt uw reis vrijblijvend verlengen aan het Gardameer.