6-daagse fietsvakantie Drauradweg, Dolomieten - Wörthersee

Italiaanse dolomieten, Italië

  • Het bekende fietspad van Zuid-Tirol door Oost-Tirol naar Karinthië
  • Wonderschoon landschap
  • De stralende stad Lienz
  • Kasteel Porcia in Spittal
  • Carnavalsstad Villach
Drauradweg
Drauradweg
fietsen
Tirol
meer
toren
Bekijk alle fotos (22 )

Fietsen over de Drauradweg met het gezin!

Dit is ongetwijfeld een van de meest geweldige fietstouren van Europa! Deze fietsroute wordt zelfs door de Oostenrijkse ANWB aangeduidt als een 5-sterren kwaliteitsroute. De fietstour begint dichtbij de bron van de Drau rivier in Toblach/Niederdorf. Dit is de plaats waar Gustav Mahler, de bekende componist, zijn inspiratie heeft opgedaan. De Drau rivier begeleidt u naar het zuidelijke gedeelte van Oostenrijk en hier komt u aan in de Hoofdstad Lienz. Vanaf hier fietst u verder en neemt de route u mee door het Spittal naar Villach gelegen aan de Wörthersee. Onderweg zult u verschillende meren tegen komen zoals de Milstätter-, Ossiacher- en Faakersee. Hier kunt u genieten van de zon of een heerlijke verfrissende duik nemen.

Karakter van de tour:
Deze fietsvakantie is voor beginners een zeer geschikte fietsvakantie. De route loopt grotendeels langs de rivier de Drau en kent geen grote beklimmingen. Deze fietsvakantie is ook voor kinderen zeer goed geschikt

Dag 1: Individuele aankomst Toblach/Niederdorf

Vandaag komt u aan in uw hotel in Hochpustertal. Als u eerder aankomt is het zeker de moeite waard om naar het idyllische meer van Toblach of naar het meer van Dürren te gaan. Ook de prachtige door bergen omgeven Pragser Wildsee is geschikt voor een uitstapje om de omgeving te verkennen.

Dag 2: Hochputsertal - Lienz of omgeving

Afstand ca. 55 km

Startend in Toblach fietst u over het fietspad naar Innichen en over de italiaanse-oostenrijkse grens naar Sillian. Daarna gaat u bergafwaarts langs de Drau naar een van de zonnigste plaatsen van Oostenrijk: Lienz. Overnachting in Lienz of omgeving.
Tips voor de kinderen onderweg:
Wichtelpark Sillian, Loacker Genusswelt en Mokkaria in Heinfels, Galitzenklamm, zomerrodelbaan in Lienz en de kinderboerderij.

Dag 3: Lienz of omgeving - Berg im Drautal

Afstand ca. 35 km

De fietsvakantie gaat verder met een gemoedelijke fietstocht naar Oberdrauberg en vervolgens Berg im Drautal. U treed in de voetsporen van oude romeinse handelswegen.
Tips voor onderweg:
Het archeologische park "Agentum" direct voorbij Lienz en het zwembad in Berg. Wij adviseren u ook de Kärnten-Card te kopen waardoor u veel kortingen kunt ontvangen op entrees en het openbaar vervoer.

Dag 4: Berg im Drautal - Spittal an der Drau of omgeving

Afstand ca. 45 km

Een idyllisch landschap trekt aan uw ogen voorbij als u van Berg naar Spittal fietst. In Greifenburg is een zogenaamde Hochseilgarten. Een aanrader voor de kinderen! U kunt ook een tochtje maken naar de Millstättersee om even een frisse duik te nemen. Spittal an der Drau staat bekend om haar komediespelen die worden opgevoerd in het slot Porcia.

Dag 5: Spittal an der Drau of omgeving - Wörthersee/Villach

Afstand ca. 40 km

Vanuit Spittal fietst u naar Villach, de op een na grootste stad van Karinthië. Tal van bezienswaardigheden zijn er te bezoeken zoals de Burcht Landskroon met de adelaarswacht en de Affenberg. Liever zwemmen? De Wörthersee laat zich van haar beste kant zien.

Dag 6: Wörhtersee/Villach - individuele thuisreis

Het einde van uw fietsvakantie is aangebroken. Na het ontbijt vertrekt u op eigen gelegenheid huiswaarts of misschien naar uw volgende bestemming.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Drauradweg, Dolomieten - Wörthersee?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.