5-daagse fietsvakantie Dolomieten - Villach

Italiaanse dolomieten, Italië

  • Het bekende fietspad van Zuid-Tirol door Oost-Tirol naar Carinthia
  • Wonderschoon landschap
  • De stralende stad Lienz
  • Kasteel Porcia in Spittal
  • Carnavalsstad Villach
Hallstatt in Oostenrijk
Tirol
Rijn St Goar
Beieren Neuschwanstein
Landschap oostenrijk
Bekijk alle fotos (5 )

Dit is ongetwijfeld een van de meest spectaculaire fietstouren van Europa! Bij de tour is er zelf een beoordeling uitgekomen van een 5-sterren route. De fietstour begint bij de Drau rivier in Toblach. Dit is de plaats waar Gutav Mahler een bekende componist zijn inspiratie heeft op gedaan. De Drau rivier begeleidt u naar het zuidelijke gedeelte van Oostenrijk en hier komt u aan in de Hoofdstad Lienz. Vanaf hier fietst u verder en neemt de tour u mee door Spittal naar Villach toe, onderweg zult u verschillende meren tegen komen waar u een heerlijk verfrissende duik kunt nemen.

Karakter van de tour:
Deze fietsvakantie is voor beginners een zeer geschikte fietsvakantie. De route loopt grotendeels langs de rivier de Drau en kent geen grote beklimmingen. Deze fietsvakantie voor kinderen is voor kinderen boven de 14 jaar zeer goed geschikt

Dag 1: Individuele aankomst Toblach/Niederdorf

Vandaag komt u aan in uw hotel in Hochpustertal. Als u eerder aankomt is het zeker de moeite waard om naar het idyllische meer van Toblach of naar het meer van Dürren te gaan. Ook de prachtige van bergen omgeven Pragser Wildsee is geschikt voor een uitstapje om de omgeving te verkennen.

Dag 2: Toblach/Niederdorf - Oberdrauburg/Kötschach Mauthen

Afstand ca. 65 km

Startend in Toblach fietst u over het fietspad door Innichen naar Sillian toe. Daarna fietst u bergafwaards naar de zonnige plaats Lienz in oost Oostenrijk. Het verbazingwekkende landschap van de dolomieten begeleidt u naar Oberdrauburg waar u de nacht door zal brengen.

Dag 3: Oberdrauburg - Spittal

Afstand ca. 55 km

Dag 3 verlaat u Carinthia en fietst u over de prachtige romeinse wegen. Fietsend langs een prachtig landschap komt u aan in Spittal an der Drau, bekend door het kasteel Porcia waar komedies worden afgespeeld. U kunt er op uit trekken naar het meer Millstatt en genieten van een lekkere duik in het water.

Dag 4: Spittal - Villach

Afstand ca. 40 km

Vandaag word u meegenomen naar carnavalsstad Villach, hier zijn ontelbaar dingen om te bezoeken! Geniet van de loklle meren Ossiacher See en Faaker See.

Dag 5: Individueel vertrek vanuit Villach

De laatste dag van uw fietstour is aangebroken en vandaag vertrekt u naar huis, ook is het mogelijk uw reis te verlengen.

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Dolomieten - Villach?