Hallstatt in Oostenrijk

5-daagse fietsvakantie Dolomieten - Villach

Italiaanse dolomieten, Italië

  • Het bekende fietspad van zuid Tirol door oost Tirol naar Carinthia
  • Wonderschoon landschap
  • De stralende stad Lienz
  • Kasteel Porcia in Spittal
  • Carnavalsstad Villach
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Hallstatt in Oostenrijk
Tirol
Rijn St Goar
Beieren Neuschwanstein
Landschap oostenrijk
Bekijk alle fotos (5)

Dit is ongetwijfeld een van de meest spectaculaire fietstouren van Europa! Bij de tour is er zelf een beoordeling uitgekomen van een 5 sterren route. De fietstour begint bij de Drava rivier in Toblach. Dit is de plaats waar Gutav Mahler een bekende componist zijn inspiratie heeft op gedaan. De Drave rivier begeleidt u naar het zuidelijke gedeelte van Oostenrijk en hier komt u aan in de Hoofdstad Lienz. Vanaf hier fietst u verder en neemt de tour u mee door Spittal naar Villach toe, onderweg zult u verschillende meren tegen komen waar u een heerlijk verfrissende duik kunt nemen.

Dag 1: Individuele aankomst Toblach/Dobbiaco

Vandaag komt u aan in uw hotel in de Alta Pusteria vallei. U kunt kort bij het hotel uw auto parkeren, dit is inbegrepen bij de prijs. Als u eerder aankomt is het zeker de moeite waard om naar de Höhlentein vallei te fietsen en het meer Toblach te bezoeken. Ook kunt u naar een park in Toblach om het hoge touwenparcour te beklimmen. Ook is het interresant om het Gutav Mahler Wild Animal Park te bezoeken.

Dag 2: Toblach/Dobbiaco - Oberdrauburg

Afstand ca. 65 km

Startend in Toblach fietst u over het fietspad door Innichen naar Sillian toe. Daarna fietst u bergafwaards naar de zonnige plaats Lienz in oost Oostenrijk. Het verbazingwekkende landschap van de dolomieten begeleidt u naar Oberdrauburg waar u de nacht door zal brengen.

Dag 3: Oberdrauburg - Spittal

Afstand ca. 55 km

Dag 3 verlaat u Carinthia en fietst u over de prachtige romeinse wegen. Fietsend langs een prachtig landschap komt u aan in Spittal an der Drau, bekend door het kasteel Porcia waar speelfilm werder afgespeeld. U kunt er op uit trekken naar het meer Millstatt en genieten van een lekker bad.

Dag 4: Spittal - Villach

Afstand ca. 40 km

Vandaag word u meegenomen naar carnavalsstad Villach, hier zijn ontelbaar dingen om te bezoeken! Geniet van de locale meren Ossiacher See en Faaker See. Als u heel erg veel tijd over heeft raden we u aan om naar het kasteel Landkron te gaan, dit kasteel laat nadrukkelijk zijn adelaar zien en licht kortbij Monkey Mountain.

Dag 5: Individueel vertrek vanuit Villach

De laatste dag van uw fietstour is aangebroken en vandaag vertrekt u naar huis, ook is het mogelijk uw reis te verlengen.