8-daagse fietsvakantie Lochs & Glens in de Schotse Hooglanden

Schotland, Groot-Brittannië

  • Fietsen door het hart van de Schotse Hooglanden
  • Bewonder de groene valleien, watervallen, bossen en tijdloze lochs
  • Ontdek schilderachtige dorpjes, kastelen en historische monumenten
  • Fiets-etappes van ca. 25 – 55 km over glooiend tot heuvelachtig terrein
Bens and Lochs Schotland
Bens and Lochs Schotland
Bens and Lochs Schotland
Bens and Lochs Schotland
Bens and Lochs Schotland
Bens and Lochs Schotland
Bekijk alle fotos (26 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Perth

Afhankelijk van uw aankomsttijd in Perth heeft u misschien de mogelijkheid om Perth te verkennen. Perth heeft elegante Georgische herenhuizen, geplaveide straatjes en middeleeuwse torenspitsen. Wandel langs de rivier Tay of beklim Kinnoull Hill voor een schitterend uitzicht over Perth en de Tay Valley. Of loop langs de winkels en laat u culinair verrassen in één van de restaurants of pubs.

Dag 2: Perth - Dunkeld (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Uw fietsvakantie start met het fietsen naar het Scone Palace waar u een schatkamer van meubels, ivoor, fijn porselein, handwerk en de unieke Vernis Martin kunt bekijken. Van daaruit fietst u noordwaarts door het glooiende boerenland van Perthshire naar het historische kathedraalstadje Dunkeld, gelegen aan de oevers van de rivier de Tay. Het heeft charmant gerestaureerde achttiende-eeuwse huizen die een klein plein vormen. Van daaruit leidt Cathedral Street u naar de gedeeltelijk gerestaureerde kathedraal, waarvan de bouw begon in 1318.

Dag 3: Dunkeld - Aberfeldy (ca. 31 km)
Afstand ca. 31 km
Hoogteverschil ca. 300 m

U fietst vandaag langs de oevers van de snelstromende rivier de Tay. U verlaat Dunkeld langs de kathedraal en volgt het pad langs de noordelijke oever dat uitmond in een rustige weg. U steekt in Logierait de rivier over via een oude spoorbrug. Van daaruit leidt de fietsroute u naar Strathtay, een populaire plek bij kanoërs en rafters. Vervolgens trapt u verder langs de rivier naar het kleine dorpje Weem. Nu is het nog maar een klein stukje om de brug van generaal Wade over te steken naar Aberfeldy. Bezoek daar de distilleerderij, de watermolen of verken de prachtige wandelingen in de "Birks of Aberfeldy".

Dag 4: Aberfeldy - Killin (ca. 39 km)
Afstand ca. 39 km
Hoogteverschil ca. 400 m

U verlaat Aberfeldy via de General Wade's Bridge, wij raden u aan om onderweg een korte pauze te nemen om Castle Menzies te bezoeken, de zetel van de Chiefs of Clan Menzies, die momenteel wordt gerestaureerd. Vervolgens fietst u langs Drummond Forest naar het beschermde dorp Kenmore aan de oostkant van Loch Tay. Bezoek de Crannog-tentoonstelling, die het leven toont op het Loch in de Bronstijd. Als u uw fiets-etappe vervolgt door de zuidelijke kustweg te nemen, kunt u met volle teugen genieten van de ongeëvenaarde schoonheid van de Lochs en Bens op weg naar uw overnachtingsplaats, Killin.

Dag 5: Rustdag in Killin (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km
Hoogteverschil ca. 880 m

Vandaag kan worden doorgebracht in rust en ontspanning of u kunt een bezoek brengen aan de watervallen van Dochart, wandelen over het rustige platteland, een kano huren of fietsen naar het bezoekerscentrum Ben Lawers (9,5 km) en de Ben Lawers oplopen, De hoogste berg van Perthshire. Een andere optie is om naar het schilderachtige Glen Lochay en Glen Lyon te fietsen (53 km, ca. 5 uur).

Dag 6: Killin - Loch Earn - Crieff (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Geniet van een verkeersvrije fietstocht door Glen Ogle naar het kleine dorpje Lochearnhead aan het meer. Daar gaat de route verder langs de zuidoever van Loch Earn naar St. Fillans aan de oostkant van het Loch. Geniet van de schoonheid van het meer en Ben Vorlich. Volg de vallei van de rivier de Earn door het bekende en florerende dorp Comrie naar het traditionele schotse marktstadje Crieff. Misschien bezoekt u de Glenturret-distilleerderij en de 'Famous Grouse Experience' of de 'Crieff Bezoekerscentrum'. Vergeet niet te genieten wat Crieff op culinair gebied te bieden heeft. Het stadje heeft de afgelopen jaren namelijk een goede reputatie opgebouwd op het gebied van lekker eten met een geweldige keuze aan cafés, coffeeshops en restaurants.

Dag 7: Crieff - Perth (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km
Hoogteverschil ca. 330 m

Maak van de gelegenheid gebruik om de beroemde formele Italiaanse tuinen van 'Drummond Castle Gardens' te bezoeken, die liggen iets meer dan 3 kilometer ten zuiden van Crieff. U fietst vandaag naar het oosten door zowel beboste gebieden als open landschap dat een prachtig uitzicht biedt op de heuvels rondom Perth. U fiets door fraaie dorpen zoals Findo Gask en Pitcairngreen voordat u Perth bereikt via het fietspad langs de rivier Tay.

Dag 8: Terugreis of verlenging

Uw fietsvakantie eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis verlengen met één of meerdere nachten in Perth om de omgeving verder te ontdekken. Naast de tips die beschreven staan bij de aankomst dag, is het bijvoorbeeld ook de moeite waard een bezoek te brengen aan de Kathedraal, het Scone Paleis of, zeker als u een paardenliefhebber bent, de paardenrenbaan.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Lochs & Glens in de Schotse Hooglanden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid